11.1 C
Budapest
2024. március. 1. péntek

Lebombázták a Hamász tévészékházat

Dátum:

Megosztás:

Az izraeli légierő csapást mért hétfőn a Gázai övezetet irányító Hamász radikális iszlamista szervezet hivatalos televíziós csatornájának épületére, a támadásban az egész épület megsemmisült – jelentették hírügynökségek szemtanúkra hivatkozva.

Az AP amerikai hírügynökség szerint a TV-állomás a légicsapás előtt nem sokkal beszüntette az adást, a csatornán mindössze az al-Aksza logóját lehetett látni. Röviddel ez után három nagy robbanást lehetett hallani, a csatorna végül elsötétült.

Az AP szemtanúk beszámolójára hivatkozva jelentette, hogy a légicsapás az egész épületet megsemmisítette. Ezt állapította meg az AFP francia hírügynökség helyszínen tartózkodó újságírója is.

A Gázaváros északi részén található épületet legfeljebb nyolc rakétatalálat érte az után, hogy a Hamász kiürítette azt, miután egy névtelen betelefonáló tájékoztatta őket a támadásról – közölte a palesztin mozgalom rádiója.

Az izraeli hadsereg legalább 70 katonai célpontra mért csapást hétfőn a Gázai övezetben, válaszul az ottani palesztin szélsőségesek által izraeli városokra kilőtt 200 rakétára – jelentette a TASZSZ orosz hírügynökség az izraeli hadsereg sajtószolgálatára hivatkozva. Az izraeli fegyveres erők tájékoztatása szerint a palesztin szélsőségesek által kilőtt 200 rakétából 60-at megsemmisített a Vaskupola nevű izraeli légvédelmi rendszer.

Bár a Vaskupola megsemmisítette a lakott területre irányzott lövedékek jelentős részét, néhány rakéta lakóövezetben csapódott be, megsebesítve tíz embert, több helyen pedig tűz ütött ki.

A hétfő délután fellángolt konfliktust az váltotta ki, hogy előző éjjel izraeli kommandósok civil ruhában és járművel behatoltak a Gázai övezetbe, hogy ott titkos küldetést hajtsanak végre. Az akció kudarcba fulladt, tűzharc tört ki, amelyben hét palesztin életét vesztette, köztük a Hamász katonai szárnyának egyik parancsnoka, izraeli oldalon pedig egy alezredes. Az izraeli katonák kimenekítésekor az izraeli légierő számos rakétát lőtt ki gázai célpontokra.

Brüsszel elítéli az erőszakot

Elfogadhatatlan rakéták használata és mindenfajta, a polgári lakosság ellen irányuló katonai akció a Gázai övezetben – hangsúlyozta az EU külügyi szolgálata (EEAS) hétfőn.

A nyilatkozat szerint komoly aggodalomra adnak okot a Gázai övezetben kirobban súlyos zavargások, ezért az Európai Unió arra szólította fel a szembenálló feleket, hogy hagyjanak fel a további fegyveres akcióktól a helyzet elmérgesedésének megakadályozása érdekében. A kiújuló harcok ugyanis a civil lakosság életét veszélyeztetik és hátráltatják a béke megteremtését célzó intézkedések eredményességét – tették hozzá.

Forrás: MTI

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Kikerült Alekszej Navalnij arcképe a Szabadság téri szovjet emlékműre – videók

A posztert kirakó aktivisták között sok a párhuzam az orosz és a magyar politikai helyzet között. Videó Egy Alekszej Navalnijra...

Ma este Silvester Stallone nagysikerű sorozata: Tusla királya (1-5. részek) – videók

Teljes film magyarul: Tusla királya 1 Tusla királya 2 Tusla királya 3 Tusla királya 4 Tusla királya 5 Kellemes szórakozást a filmekhez! Holnap a 6-9....

Omara Portuondo, a kubai zenei legendák egyike, 2024. október 6-án Budapesten adja utolsó magyarországi koncertjét – videó

Omara Portuondo, a kubai zenei ikon, 2024. október 6-án Budapesten adja utolsó magyarországi koncertjét. Bár pontos okokat nem...

Tudtad, hogy a műfű az otthonodat szebbé és gondtalanabbá varázsolja?

A műfű egyre népszerűbb választás a kertekben és teraszokon, és számos előnye van a hagyományos füves területekkel szemben. Nézzük, miért...