-2.6 C
Budapest
2023. február. 6. hétfő

Leandered gyilkosa észrevétlenül támad, figyeld a jeleket

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A csodaszép évelőt most már mindenképp érdemes kitenni a szabadba. Ám ha nem érzi jól magát, az nem az esetleges éjszakai fagyok miatt van.

A tavasz beköszöntével előkerülnek az addig pincében tárolt növények, köztük a leander is. Ezt a színpompás növényt mindenképp ápolni kell ahhoz, hogy kertünk és teraszunk igazi díszévé válhasson.

Leandered gyilkosa észrevétlenül támad, figyeld a jeleket

Sok esetben azonban teljesen lekopaszodva, elszáradva, különféle betegségekkel vesszük elő őket és tesszük a helyükre.

1. Metszés

A gazdag virágzáshoz a legfontosabb, hogy mindig vissza kell metszened az ágakat. Vonatkozik ez a fiatal vagy idős növényekre egyaránt, ezzel tudod a megfelelő korona növesztésére serkenteni a leandereket.

Leandered gyilkosa észrevétlenül támad, figyeld a jeleket 2

Sohasem a vessző végein, hanem a töveknél kell levágni az ágakat, mert így lesz képes a megfelelő mennyiségű virágot produkálni.

2. Élősködők

Mindig alaposan nézzük át a növényt, mert sok esetben sajnos elszaporodnak a levélen a különféle tetvek.

Leandered gyilkosa észrevétlenül támad, figyeld a jeleket 3

A tavaszi metszéssel természetesen eltávolítod ezeket az ágakat, de érdemes más manuális módszert is alkalmazni  (fogkefe vagy szivacs), hogy megszabadítsd a leveleket az élősködőktől. Ennél sokkal egyszerűbb egy vödör tiszta vízben lemosószappant vagy aloe verás tusfürdőt tenni, majd kötött kesztyűs kézzel “lehúzni” a kártevőket, folyamatosan leöblítve a vízben kezünket.

A megfelelő permetezőszereket is igénybe kell venned a  permetezéshez, ehhez a legalkalmasabb szerek a Vektafid, az Angrol és az Actara 25 WG. Mindenképp kérd ki ezek használatához szakember tanácsát.

Létezik egy, az öntözővízbe tehető Mospilan nevű szer is, amelynek használatát érdemes két hét múlva megismételned a biztos hatás érdekében.

Forrás: Ripost

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Vegyi fegyver bevetésével vádolták meg az ukrán hadsereget, nagyon sokan rosszul lettek, eddig halálos áldozatokról nincs hír..

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Ukrajnától elcsatolt donyecki régió megbízott vezetője, az orosz...

Hamburgert csinált áldozataiból, majd eladta idegeneknek (18+)

Az elmúlt évtizedek egyik legborzalmasabb bűnügyének története a következő: Joseph Roy Metheny 1955. március 2-án született az amerikai Baltimore-ban....

Kína: Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt léggömb

Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt kínai léggömb, amely azért tévedt ilyen messze a tervezett útvonalától, mert...

Lelőtték az amerikai légtérben felfedezett kínai hírszerző léggömböt

Az amerikai haderő szombaton megsemmisítette az Egyesült Államok légterében a hét közepén felfedezett kínai léggömböt, amely az amerikai...