16.8 C
Budapest
2023. március. 31. péntek

Leállt a magyar milliárdos autóalkatrész-üzlete: rendkívüli bűncselekmény állhat a háttérben

Dátum:

Megosztás:

Leállt az egyik legnagyobb autóalkatrész-kereskedelemmel foglalkozó cég, az Unix Autó Kft. oldala. A háttérben – értesüléseink szerint – nem mindennapi történet állhat.

Mindenki ezt olvassa most!

Nem elérhető az Unix Autó Kft. weboldala. A cég rendszerének tegnap kezdődött leállása azonban nagy fennakadásokat okozhat. A Blikk információja szerint nem is akármi, egy hackertámadás és zsarolás állhat a történtek hátterében.

Úgy tudjuk, hogy az Unix Autót azzal zsarolták meg, hogy ha nem fizet ki – értesüléseink szerint – húszmillió dollárt, több, mint hatmilliárd forint, akkor a rendszerük működésképtelen lesz. A társaság nem volt hajlandó ennek eleget tenni, ami miatt a fenyegetést az ismeretlen zsarolók be is váltották.

Kedd óta nem elérhető az oldal:

A történtekkel kapcsolatban szerettünk volna megtudni a cégtől, hogy valóban zsarolás van-e a rendszer leállásának a hátterében, de eddig sem telefonon, sem a Facebook-oldalon nem kaptunk választ, illetve e-mailes megkeresésünkre sem reagáltak még. Természetesen, ha megküldik a válaszukat, közzétesszük azt.

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Kérdéseinket feltettük a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak is. Azt írták, hogy az ügyben a Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály információs rendszer vagy adat megsértése bűntett miatt ismeretlen tettessel szemben folytat eljárást. Hozzátették, hogy a nyomozás érdekeire tekintettel bővebb tájékoztatást nem adhatnak.

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Liam Hemsworth; Harrison Ford; Amber Heard; Gary Oldman; – Paranoia – videó

New York közepén a toronyházak labirintusában számtalan mamutcég ontja magából a dollármilliárdos megbízásokat. Ha ott egyszer is hibázol,...

Esti torna – videó

30 perces alakformáló torna mára Jánbor Brigittával, ... az idősebbek és a tornához nem annyira hozzászokottak csak azt...

Esti mese – videó

Altasd el az állatokat! Kutyus-, cica altató! Szép álmokat gyerekek! Videó itt! Nyitókép és videó forrása Hirmagazin.eu

Majoros Hajnalka őszintén vallott nagyobb fiáról, akit kiakaszt, ha rányit az anyjára a fürdőben – videó

Ahogy arról már mi is írtunk korábban, Liptai Claudia új műsorral jelentkezett, melynek kapcsán mások mellett elárulta, hogy a haszontalanságot utálja...