6.9 C
Budapest
2024. február. 25. vasárnap

Leállást jelentett be az OTP Bank, több szolgáltatást érint

Dátum:

Megosztás:

Pénteken, majd hétfőtől szerdáig karbantartás lesz az OTP Banknál, ezért az utalások, valamint a különféle kölcsönök, hitelek folyósítása is késhet.

A leállásról az OTP honlapján számoltak be. Azt írták, hogy október 6-án (pénteken) 14 és 24 óra között, valamint október 9-én 0 órától október 10-én reggel 8-ig a lakossági hitelszámla-vezető rendszer nem lesz elérhető karbantartás miatt. Továbbá – fejlesztési okok miatt – október 6. 23 óra és október 8. 23.59 óra között a befektetési szolgáltatásokhoz kapcsolódó funkciók nem lesznek elérhetőek.

Az OTP felhívta a figyelmet, hogy a lakossági hitelszámla-vezető rendszer leállása miatt fogyasztási hitelek igénylése esetén a folyósítás a rendszer nyitását követően történhet meg legkorábban. Ezt 2023. október 10-i napra ütemezték át az október 9-i törlesztési napot lakossági hitelek esetén egyaránt. Hozzátették: a hitelszámla-egyenlegek az internetbankban és a mobilbankban a rendszer nyitását követően lesznek elérhetők. A lakossági hitel szerződésmódosítással járó funkciók október 9-én szintén nem lesznek elérhetők.

A hitelszámlára érkező csoportos beszedési megbízások sem teljesülnek a karbantartás ideje alatt. Ezek legkorábban 2023. október 10. 8.00-tól teljesülhetnek újra, ha azt a beszedési megbízást indító fél a karbantartás után kezdeményezi. Az érintett termékek köre:

  • Ingatlanhitelek (támogatott és piaci lakáshitelek, jelzálog-típusú hitelek)
  • Munkáltatói hitelek
  • Személyi kölcsönök
  • Babaváró kölcsön
  • Hitelkártyák és hitelkártya-részletfizetési szolgáltatások
  • Lombard hitelek
  • Folyószámlahitel instant kölcsön.

A befektetési szolgáltatókat érintő leállás kevesebb problémát okoz, mivel az bankszünnapokra esik.

Az OTP ezen túl arról is beszámolt, hogy a lakossági hitelszámla-vezető rendszer nem lesz elérhető október 22-én vasárnap hajnali 4 óra és éjfél között sem. A jelzett időben a hitelszámla-egyenlegek nem lesznek elérhetők az internetbankban és a mobilbankban, illetve nem lesz lehetőség a Hitelkártya Részletfizetési Szolgáltatás igénybevételére.

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Rendőreink ismét a drónok segítségével tetemes közlekedési szabálysértést tudtak felderíteni..

A berettyóújfalui rendőrök összehangolt közlekedési akciót tartottak a 42-es és a 47-es főúton. A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság munkatársai a 42-es...

Az újjáépített Bucsára rá sem lehet ismerni

Ukrajna 22 megyéjében 600 ezer emberhez jut el a magyar Ökumenikus Segélyszervezet segítsége. Az elnök-igazgató Lehel László az...

Átadták Alekszej Navalnij holttestét az édesanyjának

Az orosz ellenzéki vezető a távoli sarkvidéki Szalehárd város börtönében kilenc nappal ezelőtt váratlanul halt meg. Navalnij özvegye, Julija...

Egy nagyon megható film a mindennapos küzdeni akarásról és küzdelemről – A boldogság nyomában – videó

Chris Gardner mindent elkövet, hogy a családja boldogan, biztonságban éljen. Ám a szerencse valahogy sosem szegődik mellé. Bár...