26.1 C
Budapest
2022. július. 2. szombat

Lázár: minél erősebb a bevándorlás, annál erősebb a terrorveszély

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

forrás: MTI

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön sajtótájékoztatón kiemelte: a kormánynak fokozott a felelőssége, hogy minden magyar biztonságát garantálja. Kitért a pénteki, terrorizmussal kapcsolatos törvénymódosítás miatti ötpárti egyeztetésre is.

 Lázár: minél erősebb a bevándorlás, annál erősebb a terrorveszély

A tárcavezető a sajtó képviselői előtt megerősítette: a kabinet komolyan veszi az Iszlám Állam fenyegetését, nem becsüli alá, és mindent megtesz, hogy garantálja az ország biztonságát.

A brüsszeli robbantásról szólva arról tájékoztatott, hogy az egyik magyar sérült, aki a brüsszeli magyar állandó képviselet munkatársa, elhagyhatja az intenzív osztályt, az állapota folyamatosan javul.

Lázár János kitért arra, hogy pénteken ötpárti egyeztetés lesz a Belügyminisztériumban a kormány terrorellenes akciótervéről, amely alapján eszközöket kapna a rendőrség terrorcselekmények elhárításához, megakadályozásához, felderítéséhez.

A Miniszterelnökség vezetője reményét fejezte ki, hogy az ellenzék támogatni fogja az akciótervet.

Erős bevándorlás, erős terrorveszély

Minél erősebb a bevándorlás és az iszlám nyomása, annál erősebb a terrorizmus veszélye – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter, titkosszolgálati információkra hivatkozva.

Lázár János kiemelt feladatként hivatkozott a határátlépési pontokhoz érkezők szigorú ellenőrzésére és a határok védelmére.

Hangsúlyozta azt is: noha jelenleg “kvótacsend” van az unióban a terrorveszély miatt, amikor az EU-török megállapodás mechanizmussá válik, akkor a kvótákat is megpróbálják működésbe hozni.

Megerősítette, hogy a kormány kitart az ügyben a népszavazási kezdeményezése mellett.

A tárcavezető arról is beszámolt, hogy mintegy ezer önkormányzat foglalta határozatba, hogy támogatja a kormány kvótaellenes törekvéseit. Szegedre utalva ugyanakkor felvetette, hogy hány olyan település van, amely Brüsszellel tárgyal és be akarja fogadni a migránsokat.

Lázár: a Tanítanék-megmozdulás kudarcba fulladt

Helytelennek tartja a kormány, hogy beviszik a politikát az iskolákba, ennek ellenére nem becsüli le a Tanítanék mozgalom felhívására tartott szerdai tiltakozást – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter. A tárcavezető szerint ugyanakkor az előző napi megmozdulás kudarcba fulladt, a pedagógusok és a diákok is fontosabbnak tartják a tiltakozásnál a tárgyalást.

Kétezer család már megkapta a csokot

Lázár János a Kormányinfón tájékoztatott a földárverések csütörtökön záruló második köréről is, amelyben 47 ezer hektárnyi földet értékesítettek.

A családok otthonteremtési kedvezményéről (csok) közölte, hogy eddig 24 ezren érdeklődtek a csok iránt, 2 ezer család pedig már meg is kapta a támogatást.

Vasárnapi pihenőnap: a választók döntenek a felülvizsgálat kérdésében

A kormány lezártnak tekinti a vasárnapi pihenőnap kérdését, a választóknak kell eldönteni, hogy kívánják-e felülvizsgáltatni azt – közölte Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter ugyanakkor jelezte: a statisztikák cáfolják a kereskedők aggodalmát, a kiskereskedelmi forgalom ugyanis folyamatosan és egyre jobban növekszik. Az emberek 3-4 százalékkal költenek többet a vasárnapi boltzár óta – fejtette ki.

Visszautasította azt is, hogy csökkent volna a munkahelyek száma. Ez nem igaz, több ezer új munkahely jött létre – mondta a tárcavezető.

 

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Újra bálna tűnt fel a Szajnában – képek

Nagy méretű bálna tűnt fel a Szajnában, egy hónappal azután, hogy egy másik tengeri emlős, egy kardszárnyú delfin...

Észak-Korea vezetése hajmeresztő bejelentéssel állt elő

A szakértők értetlenül állnak az északi, a koronavírus érkezésével kapcsolatos álláspont előtt. Észak-Korea lakosságát eközben arra figyelmeztette az...

A magyar katona nem társadalmi termék, hanem védelmező. A magyar hadsereg nem költségvetési kérdés, hanem a nemzeti megmaradás őre.

Amióta az eszemet tudom, mindig a hadsereg jelentette a rend végső bizonyosságát. Amikor hazánk határvidékén dörögtek a fegyverek,...

100 hektáron lángol egy fenyőerdő a Bükkben

Mintegy száz hektáron ég a fenyőerdő Miskolc külterületén, a Bükkben, Jávorkút közelében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közölte, hogy...
facebook