13.9 C
Budapest
2022. október. 3. hétfő

Lázadnak a hollandok a kijárási tilalom ellen, több városban erőszakba fulladt a tüntetés.. – videók

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Vasárnap délután demonstrációk kezdődtek Hollandia több városában, amelyek még ma is tartottak, amiatt, hogy az ország kormánya szombat este kijárási tilalmat vezetett be.

A legnagyobb tüntetést Eindhoven városában tartják, itt a tüntetők már többször is összecsaptak a kivezényelt rendőrökkel.

A demonstrálók ellen vízágyúkat és lovas rendőröket is bevetettek, 30 tüntetőt őrizetbe vettek.

Videók középen..

https://twitter.com/i/status/1353348979904442372

Ugyanakkor a vízágyúk alkalmazásában a felvételek szerint a hatóságok nem túl következetesek. Nem tudni, hogy véletlenül, vagy direkt történt-e, de az egyik, másodmagával az utcán sétáló tüntetőt mindenféle előzmény nélkül találta telibe a vízágyú, és csapta a falnak (nem lehetetlen, hogy ő az a lány, aki a fenti videó végén is feltűnik egy csúnya sérüléssel).

https://twitter.com/i/status/1353360987613782016

 

Emellett a lovak bevetése sem volt jó ötlet, mert a csúszós talajon több alkalommal is megbotlottak, és a jelek szerint be is pánikoltak. Az egyik végül inkább teljesen maga mögött hagyta az egész demonstrációt, és most épp Eindhoven utcáin vágtázik.

https://twitter.com/i/status/1353370541646778374

 

A tüntetők eközben a város több pontján is kisebb barikádokat emeltek – itt éppen bicikliket használtak fel ehhez.

https://twitter.com/i/status/1353367804414746630

 

Az Eindhoven Central bevásárlóközpont előtt egy rendőrautó felborult és kigyulladt, az épületben lévő Jumbo szupermárketet pedig a tüntetők kifosztották. A rendőrök végül rohammal űzték ki őket onnan:

https://twitter.com/i/status/1353389285572014084

 

Eindhovenen kívül tüntetnek a fővárosban, Amszterdamban is.

 

Azóta már itt is bevetették a vízágyúkat a rendőrök.

https://twitter.com/i/status/1353343128086994946

 

Deutsche Welle szerint szombat éjjel a tüntetők egy holland községben, Urkban a helyi koronavírus-tesztközpontot is felgyújtották. Több városban kövekkel és petárdákkal dobálták meg a rendőröket.

Twitter, indexd

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Indonézia után – a futballtörténet legszörnyűbb stadionkatasztrófái

A hétvégi indonéziai, szurkolók okozta katasztrófa, amely már az eddigi ismeretek szerint is legalább 174 halálos áldozatot követelt,...

Milyen pozitív hatásai lehetnek a kaszinóknak a gazdaságra?

A szerencsejáték egyre nagyobb iparággá válik, és ma már általánosan elfogadott tény, hogy a kaszinók számos szempontot figyelembe...

Kiraboltak egy gyereket Kaposváron

Fiatal felnőtt rabolt ki egy kiskorút Kaposváron. Az ügy adatai alapján az akkor még ismeretlen tettes szeptember 29-én délután...

Orbán Viktor: Épségben át kell vinni a hazát a túlpartra..

Ki kell bírni a próbatételeket és "épségben át kell vinnünk hazánkat a túlsó partra, egymásba kapaszkodva és bízva...