Hirmagazin.eu
Főoldal » Lavinaveszély Ausztriában: több helyen másfél méteres hótakaró zúdult a lakosságra, sokan hagyták el az otthonukat – videó, és sokkoló videó, ahogyan Svájcban elsodorja a lavina a síelőket!
Külföld

Lavinaveszély Ausztriában: több helyen másfél méteres hótakaró zúdult a lakosságra, sokan hagyták el az otthonukat – videó, és sokkoló videó, ahogyan Svájcban elsodorja a lavina a síelőket!

A hirtelen leesett hatalmas hómennyiség miatt ötös, tehát extrém magas lavinariasztást adtak ki Kelet-Tirolban. A folyamatos lavinák miatt több ház is megrongálódott már.

Az előrejelzések szerint még tovább növekedhet a lehullott hó mennyisége /Fotó: Facebook/

Az előrejelzések szerint még tovább növekedhet a lehullott hó mennyisége /Fotó: Facebook/

Kelet-Tirolban, Prägraten faluban 29 embernek kellett elhagynia az otthonát a veszély miatt szombaton. A hó egyre több helyen okoz pusztítást, szintén szombaton Lienzben pedig a havazást felváltotta az eső, ami miatt már árvizek és sárlavinák is keletkeztek, amik a pincéket is elárasztották.

Nagyon sok helyen áramszünet is van, mivel a havazás miatt a fák rádőltek a villanyoszlopokra, máshol pedig az erős szél okozott hasonló károkat. Az utak is járhatatlanok, van, ahol még nem tudták eltakarítani a havat, de akadnak olyan részek is, ahol félnek a lavinától, ezért lezárták az utat.

Karintiában és Tirolban vasárnap is folytatódott a havazás, így sok helyen már a másfél métert is elérte a hó vastagsága. Úgy tűnik, továbbra sem lélegezhetnek fel a lakók, mivel a meteorológusok szerint hétfőig, tehát máig akár még plusz egy méterre is lehet számítani. Vasárnap reggel a karintiai Lesach-völgyben 275 mm csapadékot mértek.

Svájcban a lavina, több embert elsodort, a keresés folyamatban van. A második videóban láthatjátok a szörnyűséget! Hirmagazin.eu

https://www.blick.ch/schweiz/zentralschweiz/lawine-auf-piste-in-andermatt-ur-polizei-sucht-diesen-freerider-id15680225.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

blikk, infostart, Twitter

Hasonló hírek

Példa nélküli a terrorveszély!

Mazsi

Tálas Péter: két új fronton is növekedhet a migrációs nyomás

Mazsi

Provokációra készülhetnek a migránsok

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
Betöltés....
EnglishFrenchGermanHungarian