18.6 C
Budapest
2022. október. 2. vasárnap

Láthatóan megijedtek az emberek: Magyarországon is vásárolják fel a túlélő-felszereléseket..

Dátum:

Megosztás:

A szomszédban háború dúl, milliók menekülnek, de közben többszázezer ukrán tér vissza hazájába, hogy harcoljon az orosz megszállók ellen. A környező országokban sorra vásárolják fel a military boltok készleteit, olyan felszereléseket vesznek, amikről úgy vélik, hasznos lehet a csatatéren. Most kiderült, Magyarországon nem csak ők, de a magyarok is elkezdtek felkészülni arra, ha esetleg baj lenne. Mármint, még nagyobb baj, mint ami már most van.

Több, mint 320 ezer, külföldön élő ukrán tért haza a háború kezdete óta, hogy harcoljanak hazájuk védelmében.

A 24.hu cikke szerint előtte megállnak a környező országokban és hasznos – vagy annak tartott – felszereléseket vásárolnak a military boltokban.

Nincs ez másképp Magyarországon sem egy nálunk forgatott nemzetközi produkciónak, egy filmnek is szükségük volt háborús kellékekre és míg korábban gond nélkül lehetett ilyesmit venni, – katonai kiegészítőket, ruhákat, – most nincs utánpótlás. A katonai felszerelést árusító boltokat hazatérő ukránok tarolták le. Szlovákiából, Lengyelországból próbáltak ezért a forgatáshoz golyóálló mellényeket és hasonlókat beszerezni, de nem sikerült – tájékoztatta a portált egy stábtag.

A portál több fővárosi üzletet is felkeresett, a boltosok komoly készlethiányról számoltak be. Leginkább a taktikai mellényeket és térdvédőket keresik. Volt olyan üzlet, ahol arról meséltek, hogy egy hónap alatt hihetetlenül megnőtt a forgalmuk, és ráadásul nem csak az ukránok, hanem a hazai vásárlók miatt is.

“Érezhetően megijedtek itt is az emberek. Főleg a túlélő felszerelések, tűzgyújtó eszközök, kések, egészségügyi csomagok, kötözőszerek iránt nőtt meg az érdeklődés, de akkora lett ezekre a kereslet, hogy több termékből egész Európában hiány van már. Nincs már dögcédulánk sem, hiába keresik az ukránok” – mondták a lapnak az üzletben.

A boltosok most jól keresnek, de, ahogy az egyik üzletben megmondták: ilyen áron ez nem hiányzik, inkább legyen vége a háborúnak.

Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő szerint mivel Ukrajnában már mindenből hiány van, nem véletlen, hogy a hazatérők itt szerzik be a jó minőségű, akár életmentő felszerelést. Az önkéntesek között vannak a Donyeckben nyolc éve már harctéri tapasztalatot szerzettek, vannak a katonaviseltek, akik még nem harcoltak, és vannak, akik soha életükben nem fogtak fegyvert. Ők vannak a legnagyobb veszélyben, de nem szabad lebecsülni a pszichés erőt, ami a hazájukat védő ukránokat fűti

24, blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Már nem ömlik a gáz a Balti-tengerbe – két magyarázat lehet

Az Északi Áramlat 2 vezetéket üzemeltető vállalat szóvivője tájékoztatott. Ulrich Lissek azt mondta, hogy erre két lehetséges magyarázat van:...

Elindult a népszámlálás, a kérdőív valósághű kitöltése mindenki számára kötelező, de nyerhetsz is vele!

Október 1–16. között online kérdezik meg az embereket. Október 17-től számlálóbiztosok keresik fel azokat, akik 16-ig nem adtak...

Kiderült: Varga Irén az egyik legdrágább előadó Magyarországon!

A Ripost régóta próbálja kideríteni, hogy mennyiért is vállal egy-egy haknit Varga Irén. Most elkapott a lap egy hivatalos...

35 postát zárnak be a fővárosban

A Magyar Posta 35, „alacsony forgalmú” budapesti posta bezárásáról döntött. Az állami vállalat a „háború és az elhibázott...