14.1 C
Budapest
2023. április. 1. szombat

Lassul a föld forgási sebessége, és ennek nagyon rossz következményei lesznek

Dátum:

Megosztás:

Egyenlőre még a tudósok sem értik, hogy mi történik.

Sajnos úgy tűnik, hogy a földünk megállíthatatlan természeti katasztrófáknak lesz kitéve az elkövetkezendő években, és persze a földdel együtt mi is.

A coloradói és a montanai egyetem kutatóinak sikerült kimutatniuk, hogy a föld forgási sebességének a lassulása, és a földrengések között összefüggés van.

Ez pedig azt sejteti, hogy a 2018-as évben elég sok földrengés lehet, ráadásul valószínűleg 7-es erejű, vagy afölötti rengések ami iszonyatosan erős, és rengeteg emberéletet követelnek.

Egyenlőre még nem derült ki pontosan az, hogy mitől is lehet, csak elméletek vannak.

A kutatók szerint, a Föld forgásának lassulása miatt az Egyenlítő „összehúzódik”, emiatt a földlemezek erősebben feszülnek egymásnak. Bár ez az erőhatás alapvetően nem nagy, de a lemezekre már eleve nagy nyomás nehezedik.

Emiatt pedig sokkal több földrengés várható, mint korábban.

A kutatók megnézték, hogy 1900 óta, hány olyan földrengés volt, ami a Richter-skála szerint 7-esnél erősebb volt. Átlagosan 15, ám amikor a föld forgása lassult, akkor ez 25 és 35 közé esett.

A forgási sebesség persze az ember számára alapvetően nem érzékelhető, hiszen csak a másodperc milliomod részéről van szó, a NASA ugyanakkor épp emiatt képes előre öt évvel előre jelezni a problémát. A szakemberek szerint éppen ezért a várostervezőknek lehetőségük nyílik arra, hogy felkészüljenek az ilyen időszakokra.

Azt nem lehet megmondani, hogy hol lesznek a földrengések, csak azt, hogy az egyenlítő környékén.

Forrás: netextra.hu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Balaton kontra Horvátország: itthon még mindig olcsóbban eszünk

A megkérdezett szakértő (de mi is tudjuk, tapasztaltuk) szerint az éttermi árak az azonos kategóriájú létesítményekben 40-45 százalékkal...

Ebben nem lesz köszönet: lesújt az időjárás erre az országrészre

Továbbra se lesz hozzánk kegyes az időjárás, sőt most tombolja ki magát csak igazán. Mutatjuk, hogy hol lesz...

Helyszíni videó: meghalt a férfi, aki lezuhant a Margit hídról – videó! (18+)

A tragédiát többen is láthatták. A legfrissebb hírek itt! Meghalt az a férfi, aki szerdán lezuhant a Margit híd szigeti...

A tetejére borult egy autó az M3-as autópályán

A balesetet követően a leállósávban haladt a forgalom... A katasztrófavédelem oldalán arról számoltak be, hogy a tetejére borult egy gépkocsi...