19.8 C
Budapest
2023. szeptember. 26. kedd

Lányának adta a veséjét a magyar anya

Dátum:

Megosztás:

Tortával ünnepelte egy lakiteleki család a napokban lányuk újjászületésének évfordulóját. A 10 éves Laura életét az édesanyja mentette meg, amikor gondolkodás nélkül neki adta a fél veséjét. Megható történetüket az édesanya osztotta meg.

Azt sem bánom, ha én nem ébredek fel többé, csak a gyerekem legyen jól!”

– ezt mondta Virág Ilona, amikor betolták a műtőbe, hogy kivegyék a fél veséjét és azt átültessék kislánya szervezetébe.

Lányának adta a veséjét a magyar anya

Cisztákkal volt tele a gyerek veséje

Több jel is utalt arra, hogy az akkor 9 éves Laura beteg. Ha egy kicsit evett, mindjárt hányingere lett. Emiatt sokat hiányzott az iskolából.

– Emiatt gyakran jártunk a gyerekorvoshoz – emlékszik az anyuka. – Mindig ugyanazt sulykolta, amikor nála jártunk:

„diéta és normaflore”.

Mivel ez már a sokadik alkalommal nem vált be, végül azt mondta:„jó, hát annyiszor volt már rosszul, menjenek Kecskemétre vizsgálatra, hátha vastagbél gyulladása van”. Megvizsgálták a kislányomat, csináltak ultrahangot, és akkor derült ki, hogy mind a két veséje tele van cisztákkal.

Laurát már haza sem engedték a kórházból. Egy gyors laborvizsgálat után mentővel átszállították Szegedre az édesanyjával együtt, ahol dialízist javasoltak neki, mivel a veséje már kritikus állapotban volt.

– Rengeteg vizsgálat következett ezután, és néhány jó értéket mutatott, így halogatták a dialízist – folytatta az anyuka. – Két napon át vizsgálták, tetőtől talpig mindenütt, végül az orvos közölte:

új vesére lesz szüksége a lányomnak! Nem tudom szavakba önteni, mit éreztem…

Olyan fájdalmat éreztem, amit még soha.Közben tudtam, hogy nem borulhatok ki, hiszen ott ült mellettem Laura, aki fel sem fogta, mi történik vele. Az első kérdésem rögtön az volt:„Jó vagyok donornak?”Hiszen nem is volt kérdés, bármit odaadtam volna neki, csak maradjon életben!

Lányának adta a veséjét a magyar anya 1

„Zokogtam, amíg el nem altattak”

Idegtépő órák következtek: az édesanyának rengeteg vizsgálaton kellett átesnie, mire válaszolni tudtak neki. Szerencsére kiderült, hogy anya és lánya genetikailag olyan közel áll egymáshoz, mintha kétpetéjű ikrek lennének.

 Amikor befeküdtünk a kórházba a műtétre, megkérdezték, hogy ha befutna egy hívás, hogy van megfelelő donorvese, akkor is az enyémet adják-e Laurának. Ragaszkodtam hozzá, hogy igen, mert úgy éreztem, ez lesz számára a tökéletes megoldás.

Lányának adta a veséjét a magyar anya 2

Egy másik megrázó történet: megtagadta veséjét a lányától az apa Ahogy azt a Ripost tavaly elsőként megírta, a pécsi 41 éves Szendrei Máriának azonnali segítségre lett volna szüksége, ugyanis vesezsugorodása van, ami miatt mind a két veséje tönkrement. Amikor a kórházban ez kiderült, az orvos azt mondta Máriának, hogy édesapja tökéletes donor lehet számára, de erről az apja hallani sem akart. Azt mondta a lányának:„1 millió forintért adom oda a vesém, máskülönben nem”. A nő azóta is dialízisre jár, és várja a megfelelő donort.

Forrás: Ripost

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Megtette első balatoni útját a Komáromban készült új komp +fotók, videó

Bemutatták a BAHART új, Komáromban készített balatoni flottájának két már össszeszerelt darabját: a Tihany nevű kompot és a...

Ezért lehet fontos segítség a konyhában egy okosmérleg

Az SKS 707X konyhai mérleg akár okostelefonnal is párosítható Budapest, 2023. szeptember 25. –  A technológia fejlődésének köszönhetően egyes...

NAPÚT – 6: AZ Utolsó vacsora szereplői – Fülöp

A negyedik apostol Fülöp. A rák csillagjegynek sokszoros jelentése is van! Egyrészt ekkor van a nyári napforduló, vagyis június...

Az energia-tévedés – vagy inkább energia-átverés, és a világ kifosztásának egy remek modellje – 3

További egyszerű tények: A Földön mindenhol van kőolaj, csak a geológiai struktúrák miatt van, ahol sokkal gazdaságosabb kitermelni, mint...