-1.9 C
Budapest
2023. február. 9. csütörtök

Lángos 5500 Ft-ért? Kipróbáltuk a drága belvárosit és egy kis külvárosi karácsonyi vásárt

Dátum:

Megosztás:

Vajon mekkora különbség van árban, minőségben és hangulatban a Budapest bevárosában található és egy város szélén, a 17. vagy a 18. (valamint 3., 22., 23., -külső) kerületekben elhelyezkedő karácsonyi vásár között?

November 27-én kezdetét vette az advent. Természetesen idén sem telhet el a várakozás időszaka karácsonyi vásárok nélkül Budapesten. De több, kisebb kerületi vásárral is találkozhat az embert a várost járva.

Már napok óta járjuk a várost, megnéztük, mennyiben különbözik a minden évben óriási népszerűségnek örvendő, ám igen borsos árú belvárosi karácsonyi vásár egy kisebb, külkerületi karácsonyi vásártól.

A legfrissebb hírek itt!

Belvárosi árak, kontra “külső kerületek”:

Lángos: 5500.- Ft-tól felfelé; – 1.000.- Ft – 1.500.- Ft; a fények, a hangulat szinte azonos; a minőségben semmi különbség nincs, sőt!

Kürtüs kalács: 2.000.- Ft; – 350.- Ft; a hangulat kellemes mindkét helyen; a minőségben semmi különbség nincs, sőt!

Sült kolbász: 1.200.- Ft; – 600.- Ft; ugyanolyan hideg van; a minőségben semmi különbség nincs, sőt!

Kenyérlángos: 3.000.- Ft; – 400.- Ft; a belvárosban alig lehet megmozdulni, a külső kerületekben lehet sétálni; a minőségben semmi különbség nincs, sőt!

Pattogatott kukorica, csicsás dobozban (1 literes): 2.500.- Ft; papírzscskóban 600.-, 700.- Ft; a zene hangos, inkább zenebona; a külső kerületekben hangulatos zene; a minőségben semmi különbség nincs, sőt!

Summa-summarum, hacsak nem vagyunk elájulva azért, hogy a belvárosi karácsonyi vásárban elmondhassuk, a Belvárosban vagyunk, a belvárosi arakon az egész családunk, s tán még az unokáink, vagy kedves meghívott szomszédaink, barátaink is jóllakhatnak, bármelyik külső kerületi vásárban.

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Mindkét lábát amputálni kellett az olimpiai bajnoknak

Mindkét lábát amputálni kellett a korábbi orosz műkorcsolyázó Roman Kosztomarovnak, aki 2006-ban jégtáncban téli olimpiai aranyérmet szerzett. A többszörös...

Nagyon rossz irány: az ukránok orosz területek célbavételét emlegetik, az oroszok ultimátumot adtak az USA-nak

A Mandiner is megírta: az oroszok ultimátumot adtak az USA-nak. „Az orosz félnek nem áll szándékában eltűrni az amerikai nagykövetség...

Az EP-jelentéstevője szerint Magyarország veszélyt jelent az EU-ra a nagy orosz befolyás miatt

Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti politikus szerint Magyarország veszélyt jelent az EU-ra a nagy orosz befolyás miatt. Szerinte a magyar...

Megtalálták az elveszett várost az óceán mélyén – videó

A Közép-atlanti gerinctől nyugatra, az óceán mélyén tornyok csipkézett tája emelkedik ki a homályból. Krémszínű falaik és oszlopaik kísérteties...