15.7 C
Budapest
2023. szeptember. 24. vasárnap

Lakhatatlanná tette a házukat: milliókkal húzta le a kontár vállalkozó az SMA-s férfit.. – Szólj hozzá!

Dátum:

Megosztás:

Közel 5 millió forint – ennyit dobott ki az ablakon az SMA-beteg Román Richárd és felesége.

Kivitelezőjük a ház lakhatatlanná tétele után fegyházba került.

Richárd gerinc eredetű izomsorvadásban szenved, 2017-ben kényszerült kerekesszékbe. Gyógytornász feleségével olyan szerencséjük volt, hogy a szomszédos lakást egy árverésen kedvező áron tudták megvenni. A szerencsés sorozat azelőtt véget ért, mielőtt elkezdődött volna. A kisebb munkákat korábban náluk elvégző férfit bízták meg a két ingatlan összenyitásával és akadálymentesítésével.

N. József elkezdte a munkát, majd hűvösre kellett vonulnia. A történetet fenti videónkra kattintva nézhetik meg, láthatják mekkora pusztítás maradt a vállalkozó után.

Mindenki ezt olvassa most!

– Januárban közel másfél millió forintot utaltunk át neki. Azt mondta 2 hét alatt meglesz a tetővel. A bontásig el is jutottak, majd közel 1 hónapig nem csinált semmit. Január végén közölte, hogy neki fegyházba kell mennie 40 napra. Mindent félbehagyott. A tetőn nem voltak cserepek, félig volt lefóliázva, az is rosszul. Szörnyű volt. Elborzadtunk, nem tudtuk, hogyan tovább, minden szét volt verve, le volt lakva, nemhogy épült volna, sokkal rosszabb állapotban volt, mint amikor kezdtük ezt az egészet.

Anikó gyógytornász, munka közben ismerte meg Ricsit, 2 és fél éve házasok (Fotó: Blikk)Anikó gyógytornász, munka közben ismerte meg Ricsit, 2 és fél éve házasok (Fotó: Blikk)

A férj kétségbeesett vallomása után felesége Anikó vezet minket körbe a romok között, ahol a kért gipszkarton fal helyett teljes a pusztítás. Kivert falak, por és romok mindenütt:

– A fürdőszobát elég rendesen szétverte. Egyszer csak úgy jöttünk át, hogy ott nincsen a fal, nem ezt beszéltük meg. Mindent szétvert, aztán félig megcsinálta. Elkezdett egy újabb munkát, aztán azt is félbehagyta. Egyszer csak azt mondta, nem tudja folytatni… majd börtönbe került. Sakkban tartott minket azzal, hogy ha nem fizetünk, akkor ő elmegy. Mi lesz akkor velünk, ha ő elmegy, főleg télen? Nagyon sokat sírtam, hogy tényleg, mi lesz velünk? Ricsi beteg is volt, volt kórházban, nem akartam ezzel stresszelni. Mit rontottam el, miért nem figyeltünk?

Január végén így nézett ki a tető, végül másik vállalkozó fedte be (Fotó: Román Richárd)Január végén így nézett ki a tető, végül másik vállalkozó fedte be (Fotó: Román Richárd)

A házaspár anyagi helyzete katasztrofális:

– Rengeteg hitelt kellett felvennünk. Mivel itt nem tudtunk lakni, ezért keresnünk kellett egy albérletet. Egy akadálymentes lakást találni szinte lehetetlen, nekünk sikerült. Fizetnünk kell az albérletet, a törlesztő részletet, plusz a felújítást is. Sajnos, a pénzünk végére értünk, és egyszerűen nincs hova mennünk.170 ezret fizetünk a lakásért, plusz 180 a törlesztő.Richárd szerint a legnagyobb költséget a tető szigetelésének pótlása jelentette, nem engedhették meg azt, hogy egy lyuk tátongjon ott.

Az általa felbérelt új munkások sem olcsóak.

Mindenki ezt olvassa most!

– Kellett találnunk valakit, aki tud segíteni, ez egy plusz költség volt, helyre kellett hozni először azt, amit a régi elrontott, utána lehetett építeni. Milliós nagyságrend volt az, hogy a tetőnk ne ázzon be.

Katasztrófális állapotok - a cél az akadálymentesítés volt, most több az akadály, kevesebb a pénz (Fotó: Román Richárd)Katasztrófális állapotok – a cél az akadálymentesítés volt, most több az akadály, kevesebb a pénz (Fotó: Román Richárd)

Természetesen megpróbáltak zöld ágra vergődni a Mekk Mesterrel is:

– Amikor kijött a börtönből próbáltunk vele megegyezni, de nem sikerült. Ő is elismerte, hogy a börtön előtt alkoholista volt. Azt mondta, a börtönben ez megoldódott, mert 40 napig nem ihatott, de amikor itt volt, az 5. napon már ismét részeg volt. Megtettük a rendőrségi feljelentést, sak ennyit tudtunk tenni. Leginkább félelmet érzünk, hogy mi lesz, ha elfogy a pénzünk és nem lesz hol laknunk. Érzünk haragot is, mert mi folyamatosan kifizettük végig.

Úgy gondoltam, ha rendesen fizetek, akkor rendes munkát kapok érte. Ez nem történt meg.

A Blikk felkereste N. Józsefet is, aki nem akart nyilatkozni, de jelezte, ha megjelentetjük a videót és a cikket, a bíróságon találkozunk vele.

Ha úgy érzik, segíteni tudnák Románékat, várjuk felajánlásaikat az online@blikk.hu címre!

Klasszikus kontár munka

A Román család által felkért műszaki ellenőr szerint a XX. kerületi ingatlannál a szakszerűtlenül és lelkiismeretlenül hanyag munkavégzés a klasszikus kontár munka fogalmát testesíti meg. A munkák nagyobb része nem szakszerű, ezért még minőségi osztályba sem sorolható. Szerinte a legtöbb elvégzett munka értékelhetetlen, így le kell bontani és újra el kell végezni. A szakember szerint az átvett pénzek elszámolhatóságát a helyszínen látott munkák munkaóra ráfordítása nem támasztja alá. A fél év alatt beépített munka értéke az ellenőr szerint -jóindulattal- 1 millió 120 ezer forint lehet.

Szólj hozzá! Mondd el a véleményed, nekünk fontos a véleményed! Hirmagazin.eu

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Matthew McConaughey – Gyilkos Joe (Killer Joe), amerikai thriller – videó (18+)

Chris-re, a huszonkét éves drogdílerre rájár a rúd. Ám a dolgok rosszról még rosszabbra fordulnak, mikor alkalmazza a...

Jennifer Love Hewitt – Ügyféllista (The Client List) – videó

Samantha Horton egy texasi kisvárosban él a családjával. Az egykori szépségkirálynő hajdan szebb napokat látott, most viszont nehéz...

Üzent Zelenszkij a lengyeleknek: Vagy minket támogattok, vagy az oroszokat

Az ukrán elnök szerint, aki nem támogatja őket, Oroszországnak segít. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Kanadába látogatott, ahol Justin Trudeau...

Angliában a migránsokat legalább háromcsillagos szállodákban kell elhelyezni

A belügyminisztérium által kiadott közlemény szerint mivel a lakhatásuk költsége napi 8 millió fontra emelkedett, így ez a...