-1.9 C
Budapest
2023. február. 9. csütörtök

Lakatos Márk pánikbeteg lett! Sokkolóan váratlanul érte, hogy távoznia kellett a Reggeliből: „Terápiára is járok emiatt”

Dátum:

Megosztás:

Derült égből villámcsapásként érte Lakatos Márkot, hogy közel öt év után távoznia kellett az RTL Reggelijének műsorvezetői székéből.

A stylist az elmúlt néhány napban rengeteg dolgot átértékelt az életében, és úgy döntött, ideje a nyilvánosság előtt is vállalnia lelki eredetű problémáit.

Noha mindig híresen szókimondó volt, a legbensőbb érzéseibe eddig kevéssé engedett bepillantást. A Blikknek most elárulta, ezen igyekszik változtatni: ennek első lépéseként egy TikTok-videóban mutatta meg, milyen komoly problémákat okozott nála az őt érő stressz.

Erről Te sem maradhatsz le!

– Jó ideje küzdök már a pánikbetegséggel, terápiára is járok emiatt. Az utóbbi időben azonban olyan tünet is jelentkezett nálam, amitől, bevallom őszintén, nagyon megijedtem – mondta a Blikknek a stylist.

– A szemem elkezdett tikkelni, ami bizonyítottan a sok stressz és idegeskedés jele, de lehet covid utáni tünet is, nem tudom. Augusztusban vettem észre először magamon a tüneteket, amikor a Chichago című darabot próbáltuk. Ez ez egy csodás kihívás volt számomra, de komoly stresszhelyzet is, hiszen négyezer ember előtt kellett bizonyítanom színészként. Mellesleg a jobboldali bulvársajtó is ebben az időszakban állt belém keményen. Nem volt egy nyugodt időszak, de először azt hittem, csak begyulladt a szemem, a tünetek azonban nem akartak múlni.

Lelki eredetű oka van annak, hogy tikkel / RTLLelki eredetű oka van annak, hogy tikkel /Fotó: RTL Klub

Erről Te sem maradhatsz le!

Márknak egyre kellemetlenebb volt eltitkolni a bajt.

– Sokan kérdezték, mi van a szememmel, nyilván jóindulatúan, ám ez csak még nagyobb lelki vívódást okozott. Napszemüveget hordtam, próbáltam úgy fotózni magam, hogy ne látszódjon, de többen rákérdeztek a közösségi oldalaimon is, ezekre rendre nem válaszoltam. Valószínű, hogy lelki eredetű a probléma, és bár egy szemész felajánlott egy speciális, botoxos terápiát, tudtam, hogy ez csak tüneti kezelés lenne, a kiváltó okot nem szünteti meg.

A stylist a Reggeliből való távozása után döntött úgy, hogy a megoldás első lépéseként nyíltan beszél a problémájáról.

– Sok mindenre megtanított ez a mostani helyzet: és itt most nem csak a Reggeliből való távozásomra gondolok, hanem az utóbbi időszak feszültségeire is. Lassan ötvenévesen, át kell gondolnom, merre tovább a médiában, és fel kell vállalnom, hogy ez is én vagyok, a tikkelő szememmel együtt. Rengeteg pozitív reakciót, szeretet kaptam, és ez megerősített abban, hogy jó úton indulok el, ha ezentúl többet osztok meg a legbensőbb érzéseimről.

Lakatos Márk nem önszántából vált meg a Reggeli műsorvezetésétől.

– Számítottunk ugyan rá, hogy miután két új műsorvezető érkezett, valakinek vagy valakiknek távoznia kell, engem mégis derült égből villámcsapásként ért ez az egész. Úgy gondolom, végül sikerült közösen szép búcsút összehoznunk.

Márk problémája még nem szűnt meg, de már nem pánikol miatta.

– Örülök, hogy felvállaltam magam ezzel a kis testi fogyatékossággal együtt. A pánikrohamaim megszüntetésében egyre biztosabb vagyok, de volt, hogy élő adásban jött rám a roham a szemem miatt. Ilyenkor azzal nyugtatom magam, hogy ezeket a tüneteket, a fulladást, heves szívdobogást én produkálom magamnak, ezért nem lehet olyan rossz, hogy ne tudnék úrrá lenni rajta. Nekem segít ez a módszer. Ha valaki ilyesmivel küzd, mindenképp forduljon szakemberhez, mert ezt valóban komolyan kell venni – tette hozzá.

Erről Te sem maradhatsz le!

Regényt ír

Lakatos Márk rengeteg mindennel foglalkozik: stylistiskolájában nemsokára indul az új évfolyam, a szalonjában pedig folyamatosan fogadja azokat az érdeklődőket, akik önazonosabban, öntudatosabban szeretnének megjelenni. Hamarosan pedig új projektbe kezd.

– Felkértek egy regény megírására, ami újdonság lesz számomra, hiszen ilyet még nem írtam. Ez egyfajta terápia is lesz nekem, mert önéletrajzi elemek tarkítják majd.

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Mindkét lábát amputálni kellett az olimpiai bajnoknak

Mindkét lábát amputálni kellett a korábbi orosz műkorcsolyázó Roman Kosztomarovnak, aki 2006-ban jégtáncban téli olimpiai aranyérmet szerzett. A többszörös...

Nagyon rossz irány: az ukránok orosz területek célbavételét emlegetik, az oroszok ultimátumot adtak az USA-nak

A Mandiner is megírta: az oroszok ultimátumot adtak az USA-nak. „Az orosz félnek nem áll szándékában eltűrni az amerikai nagykövetség...

Az EP-jelentéstevője szerint Magyarország veszélyt jelent az EU-ra a nagy orosz befolyás miatt

Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti politikus szerint Magyarország veszélyt jelent az EU-ra a nagy orosz befolyás miatt. Szerinte a magyar...

Megtalálták az elveszett várost az óceán mélyén – videó

A Közép-atlanti gerinctől nyugatra, az óceán mélyén tornyok csipkézett tája emelkedik ki a homályból. Krémszínű falaik és oszlopaik kísérteties...