8.5 C
Budapest
2024. március. 2. szombat

Kutyusa fékezi meg a gazdája rohamát! + Videó!

Dátum:

Megosztás:

2015 06 19 160021
Samson, a hatalmas rottweiler egészen finoman akadályozza meg gazdáját az önbántásban. A kutyát kiképezték arra, hogy jelezze gazdája depressziós és önbántalmazó epizódjait. Az Asperger-szindrómás nő videóra vett egy ilyen rohamot, ekkor lépett közbe a kutya.

A 24 éves, Arizonában élő Danielle Jacobsnál 2013-ban diagnosztizálták az Asperger-szindrómát. Rögtön beszerzett egy segítő kutyát, amelynek egyénileg folytatta képzését. Az Asperger-szindróma az autizmus spektrum zavarok közé tartozó pszichiátriai kórkép.

Jellemző rá a normális ütemű nyelvi fejlődés, valamint az átlagos vagy annál magasabb intelligenciaszint. Mindezek miatt felismerése is nehezebb, egyes becslések szerint az esetek 30-50 százalékát nem diagnosztizálták.

Jacobs megfogalmazása szerint az aspergeres és az autizmussal élő emberek olyanok, mint egy számítógép. Túl sok a bejövő adat, és kevés megy kifelé – az ember egyszer csak lefagy.

Forrás: TheNews

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek