7.7 C
Budapest
2022. december. 4. vasárnap

Kúriai határozat mozgáskorlátozott parkolási igazolványának átadásáról

Dátum:

Megosztás:

A perbeli ügyben a feleség mozgáskorlátozott személy volt, akinek a gépjárművén ezt parkolási igazolvány tanúsította.

A feleség a gépjárművet férjének használatra átengedte, mely miatt a rendőrség a férjjel szemben közokirat-hamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított, továbbá értesítette a parkolási igazolvány kiállítóját.

Ezt követően az igazolványt visszavonták.

A feleség az igazolvány visszavonását közigazgatási eljárásban vitatta. A vita részleteit a Kúria BH2022.23. számú friss határozata tükrében az alábbiakban mutatjuk be.

A férj is használta a feleség gépjárművét
A feleség részére 2020. február 11-én, határozatlan időre mozgáskorlátozott parkolási igazolványt állítottak ki. A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 2020. október 25-én arról tájékoztatta az igazolványt kiállítóját, hogy a feleség házastársával szemben eljárás indult felhasználással elkövetett közokirat-hamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt, mivel 2020. október 24-én délelőtti órákban a Budapest X. kerület Lidl Áruház parkolójában rendőri intézkedéskor a nevezett által használt személygépkocsiban a gépjármű szélvédője mögött a műszerfalon a felperes nevére kiállított parkolási igazolvány volt található, és a helyszíni intézkedés során megállapították, hogy a parkolási igazolvány jogosultja otthonában van.

A tájékoztatás eredményeképpen a parkolási igazolvány visszavonták

A határozat indokolása a mozgásában korlátozott személy parkolási igazolványáról szóló 218/2003. kormányrendelet 8. § (4) bekezdésére hivatkozott, leírva, hogy amennyiben a jogosult maga él vissza az igazolvány biztosította kedvezményekkel, az igazolványt vissza kell vonni. A feleség azzal élt vissza a parkolási igazolványával, hogy férje jogosulatlanul használta a mozgáskorlátozott parkolási igazolványt, mert úgy parkolt a személygépkocsival, hogy a műszerfalra jól láthatóan helyezte el az okmányt, annak ellenére, hogy a parkolási igazolvány használatára jogosult személyt nem szállította, és nem is a szállítása érdekében érkezett. Az indokolás szerint az okmány tulajdonosa nem jelentette be az igazolvány eltűnését, és az érintett időszakban nem is tartózkodott a helyszínen.
adozona, dr. Kéri Ádám ügyvédHirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Harry herceg Pókembernek öltözött – videó

Harry herceg Pókember-jelmezt öltött magára egy videó erejéig, amelyben a háborúban elesett katonák gyermekeinek üzent, valamint boldog karácsonyt...

A foci VB eseményei.. – videók

Ma a franciák a lengyelekkel játszanak, 16.00 órakor, és 20.00 órakor Anglia Szenegállal.. Kivonatosan, itt tudod megnézni ami volt,...

Tiltakozást szervez a MOK az egészségügy átalakítása miatt: „Nincsen benne gyakorlatilag olyan intézkedés, ami ne adna lehetőséget a visszaélésre”..

Tiltakozó akciót tervez a Magyar Orvosi Kamara (MOK), miután a kormány nem vette figyelembe a javaslataikat, melyeket az...

Eltűnt két gyermek és egy fiatal lány!

Mindhármukat rendőreink jelenleg is keresik. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitányság 01140-157/581/2022. körözési számon eljárást folytat az ismeretlen helyen...