20.3 C
Budapest
2023. szeptember. 30. szombat

Kuncsaftok nélkül maradtak a vírus miatt: a szexmunkásoknak a kijárási tilalom tett be leginkább

Dátum:

Megosztás:

Elsősorban a kijárási tilalom miatt nem jutnak bevételhez a szexmunkások, de ellehetetleníti őket a félelem és a mindenkit érintő anyagi gond is. A testi érintkezés e téren elkerülhetetlen, ezért a szexmunkások és a kuncsaftok egyformán óvatosak, a fizetett szex elmarad – tudjuk meg Földi Ágnestől.

A Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesületének elnöke szerint több ezer év alatt egyetlen intézkedés sem tudta a szexmunkát felszámolni, de most úgy fest, sokan hagyják el a területet a vírus miatti félelem és az anyagi ellehetetlenülés miatt.

Mindet elmond, hogy míg tavaly ilyenkor a magyar szexmunkások átlagosan napi 4-5 kuncsaftot fogadtak, most legjobb esetben is havonta jut egy emberre ugyanennyi – mondta Földi Ágnes.

– Több oka is van a mélyrepülésnek. Az embereknek kevesebb a pénzük, s a fizetett szexnél hétköznapibb dolgokra is alig jut. Különösen fájó ez épp a karácsony előtti három-négy hetes időszakban, ami máskor komoly bevételt jelent a szexmunkások számára. A férfiak – mondjuk úgy – magukat is megajándékozzák ilyentájt, s könnyebben előveszik a dugipénzt, ami idén hiányzik a családi kasszából – magyarázza az elnök.

– A másik ok nyilván a vírus, e téren a szexmunkások és a kuncsaftok fokozottan ki vannak téve a veszélynek, s egyformán óvatosabbak is lettek.

Ehhez járult harmadik okként – a talán a legjelentősebben – a kijárási tilalom. A kuncsaftnak is, a nem otthon dolgozó lányoknak is el kell hagyni a helyiséget este hét órakor, hogy nyolcig hazaérjenek. Természetesen reggel hétkor hiába várnák a kuncsaftokat, mert akinek munkahelye van, az reggel dolgozni megy.

Földi Ágnes hozzátette: az első hullámhoz képest most könnyebbséget jelent, hogy ez nem érte őket annyira váratlanul, a szexmunkások megpróbáltak felkészülni.

Közülük sokan egyéni vállalkozók, családos anyák, s mivel fizetniük kell a mintegy 110 ezer forintos albérletet, katásként az 50 ezret plusz a rezsire és megélhetésrre valót, próbáltak más munkát is végezni.

Az első hullámot követően egyébként az érdekvédelmi egyesület adományt gyűjtött, hogy a legsanyarúbb sorsú tagjait megsegíthesse.

Az egyesület elnöke ugyanakkor hangsúlyozott még egy dolgot: szinte feledésbe merült a Covid évében, hogy december elseje az AIDS világnapja. Márpedig – mondja – igen is emlékeztetni kell az embereket arra, hogy az egészségünk megóvásra érdekében továbbra is van ez olyan fontos, mint a koronavírus elleni küzdelem.

 

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Váratlan dolgot tettek az oroszok éjjel, ez az ország sodródhat bele a háborúba

Lehetséges légtérsértést észleltek a román hadsereg radarjai péntekről szombatra virradó éjszaka, amikor Oroszország újabb légitámadást intézett a román...

Kiakadtak a rajongók Beckham tettén, amikor szájon csókolja 12 éves lányát, Harpert…

David Beckham ismét megosztotta a követőit legújabb videójával, amelyen szájon csókolja 12 éves lányát, Harpert. Éppen Victoria Beckham párizsi...

Milliókat keres ez a gyönyörű lány azzal, hogy a kerek fenekével lufikat robbant – fotó

Egy fiatal nő nem gondolta volna, hogy az egyik rajongója fura kérdéséből üzleti vállalkozást fog indítani, azonban mégis...

Egyre durvul a migránsőrület – képek, videó

Drótvágó, létra, bot, csőre töltött éles lőfegyver... – át akarnak jönni az illegális migránsok a kerítésen - írja...