23.5 C
Budapest
2022. augusztus. 15. hétfő

Különleges pillanat a fővárosi éjszakában: hosszas kórházi kezelése után újra hangszer mögé ült Benkő László

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Budapest — Az Omega legendás billentyűse, Benkő László, akinek már a halálhírét keltették, jótékonysági céllal nyúlt a billentyűkhöz.

Mintha a rámenős Fülöp herceg csókolta volna orcán Csipkerózsikát, úgy ébredt tetszhalott állapotából a belváros. A járvány kritikus hónapjaiban kongott az ürességtől a Váci utca és környéke, ám ezen az estén élet – méghozzá nyüzsgő, izgalmas élet – költözött az utcákra, a teraszokra. Szerelmetes hangulatban ücsörgő fiatalok, és a nyugodt, egészséges jövőben reménykedő szépkorúak beszélgettek halkan vagy nagyon is csivitelve.

A kellemes estét olykor száguldó mentőautók sivító szirénája zavarta meg, mintegy jelezve, hogy a dolce vitát bármikor felválthatja a néha nagyon is keserű valóság. Benkő László órákig mesélhetne erről. Az Omega legendás zenészének most nagyon is jó kedve volt, laza mozdulattal – és némi segítséggel – szállt ki az autóból az Astoriával szemben, a Fészek Kulturális Központnál.

Benkőt Lászlót a fia, Balázs vitte a Fészek Kulturális Központba /Fotó: Grnák LászlóBenkőt Lászlót a fia, Balázs vitte a Fészek Kulturális Központba /Fotó: Grnák László

A fia, Balázs leste minden mozdulatát, hogy aztán büszkén figyelje, ahogy az apja mosolyogva köszöntse a rá váró zenészeket, és úgy álljon meg a fotósunk vakuja előtt, mintha a cannes-i filmfesztiválra érkezett volna díszvendégnek. Különleges pillanat volt ez: egy sokat szenvedett ember visszatérése az életbe. S milyen jó volt nézni a meglepően nyugodt, mosolygós arcát ennek a csupa szív embernek. S Benkő László elindult a félhomályban a lépcsőkön át egészen le, a klub miniszínpadáig, hogy végre megint hangszer mögött üljön, és azt énekelje: „Régi csibészek, nem ismernek engem meg…”

Az Omega legendája a Willon Triótagjaival próbált együtt /Fotó: Grnák LászlóAz Omega legendája a Willon Triótagjaival próbált együtt /Fotó: Grnák László

– Jól vagyok. Sőt, tele vagyok energiával, és úgy érzem, már képes lennék végignyomni egy Omega-bulit. Délután egyébként együtt voltunk a fiúkkal, Meckyvel, Elefánttal és a többiekkel, és arról beszéltünk, hogy előbb-utóbb koncertezni kellene. Vár minket a közönség, és mi már nagyon ki vagyunk éhezve a rajongóink szeretetére. Alakul a dolog, de a járvány, ez az átkozott vírus bizonytalanná tesz mindent és mindenkit… – mélázott el Benkő.

Mintha nem is ugyanaz az ember feküdt volna félájultan néhány hete a kórházban. Fekete nadrág, fekete mellény, színes ing, a rá oly jellemző fekete kalap, és mindehhez vaskos életszeretet. A kis klubban olyan fesztelenül mozgott, mintha Omega-koncertre készülne az agárdi popstrandon vagy a Népstadionban. Titokban jött, hogy jótékonykodjon. Kiss Barna, a Nemadomfel Alapítvány művészeti vezetője, a Willon Trió énekese, gitárosa hívta meg Benkőt, üljön közéjük és gyakoroljanak, mert szeptember 13-án 18 órakor az Akvárium Klubban megszólal a gyönyörű muzsika. Ott együtt éneklik a gyerekeknek, a meghívottaknak, a nézőknek, hogy: „Régi csibészek, nem ismernek engem meg…”

– Örömmel jöttem, Balázs, a fiam hozott, jó emberek között lenni, főleg a hosszabb-rövidebb kórházi kezelések után. Sok minden megváltozott bennem, talán kicsit más ember is lettem, jobban értékelek mindent, és megpróbálom élvezni minden egyes percét, másodpercét az életnek, mert nem tudom, nem tudhatjuk, melyik a legeslegutolsó pillanat. Sokszor foglalkozom az elmúlás gondolatával, és van bennem félelem, de megpróbálok túlélni mindent és mindenkit… – mondta Benkő.

blikk, Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Fizetés nélkül kitolta a telepakolt bevásárlókocsit, de ezzel még nem érte be – videó

Lopás vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki nem aprózta el a bolti...

Milák Kristóf aranyérmes 100 méter pillangón, és ezütérmes a csapatban! Gratulálunk a kimagasló sportteljesítményhez!

Milák Kristóf címét megvédve aranyérmet nyert 100 méter pillangón vasárnap a római úszó Európa-bajnokságon. A szám olimpiai ezüstérmese és...

Légtérellenőrzés ma délután

Légtérberepülést tart a Magyar Honvédség augusztus 15-én a kora délutáni órákban Budapesten, az augusztus 20-i légibemutató előkészítéseként - közölte...

Tömegkarambol tegnap az M7-esen, akik a Balaton felől autóztak, későn értek haza..

Az útinform tegnap, a baleset után felhívta a közlekedők figyelmét arra, hogy aki teheti, a Balatonvilágos csomópontnál hajtson...
facebook