21 C
Budapest
2023. június. 4. vasárnap

Különleges járműveket vásárol a Készenléti Rendőrség

Dátum:

Megosztás:

Ismét pályázatot írt ki a Készenléti rendőrség úgynevezett CBRN-E gépjárművek vásárlására. A tavalyi hasonló közbeszerzésre közel 1,2 millió euróért szerződött a két nyertes cég, írta meg a Menedzsment Fórum.

A Készenléti Rendőrség legfrissebb közbeszerzése most három darab CBRN-E gépjármű beszerzésére irányul: egy összkerékmeghajtású 4,5 tonna feletti mobil labor járműre, egy 7,5 tonna feletti CBRN-E bombakonténer hordozó járműre, és egy elektromos meghajtású, kétszemélyes, négy kerekű platós munkagépre,

Uniós finanszírozással 2016-ban Budapesten jött létre Közép-európai CBRN-E Kiképző Központ. A központ 2019-ben félmilliárdos kormányzati támogatással jutott új székházhoz, és azóta is több százmilliós értékben szereznek be tűzszerésztechnikai eszközöket.

Az angol CBRN-E betűszó lefedi a kiképző központ profilját: kémiai, biológiai, radioaktív, nukleáris és robbanóanyagokkal megvalósítható bombatámadásokkal szemben veszik fel a kesztyűt, és véleményük szerint lényeges a nemzetközi összefogás, mert fokozottan veszélyes szerkezetekről van szó, melyek hatása nem áll meg az országhatároknál.

A szakmában „piszkos bombának” nevezik ezeket az eszközöket, melyek működési elve, hogy hagyományos robbanótöltettel előidézett detonáció útján juttatják ki az említett anyagokat a környezetbe. A robbanásnál azonban lényegesen nagyobb pusztításra képesek a kiáramló vegyületek és sugárzó anyagok.

A központ nyolc alapítója: Ausztria, Csehország, Horvátország, Lengyelország, Németország részéről Bajorország, Szlovákia, Szlovénia és Magyarország, valamint társult tagként Franciaország és Hollandia rendőrségének tűzszerész egységei, illetve öt nemzetközi szervezet (Europol, Interpol, Bombaadat Központok Nemzetközi Munkacsoportja, NATO, FBI) működik együtt az ernyőszervezetben.

index

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Hazánkba is megérkeztek a Pokol Angyalai (Hell’s Angels) motorosklub tagjai

Az Egyesült Államok a társaságot bűnözők bandájaként tartja számon. A világ minden tájáról jönnek a tagok, akik hazánktól...

Videón az M1-esen át menekülő őz, amely egy tatabányai kertben talált menedéket

Őzet találtak egy családi ház kertjében Tatabányán pénteken. Az állat kilométerekről, az M1-es autópályán át kóborolhatott el idáig. Az M1-es...

Sorsfordító kijelentést tett Volodimir Zelenszkij

Ukrajna készen áll a rég várt ellentámadás megindítására, hogy visszafoglalja az Oroszország által megszállt területeket – közölte az ukrán...

Itt vannak az új hulladékgazdálkodási rendszer díjai

Megismerhetők azok a díjak, amelyeket alkalmazni kell az energiaügyi miniszter rendelete alapján a július 1-jétől hatályos hulladékgazdálkodási rendszerben. A...