29.1 C
Budapest
2022. augusztus. 7. vasárnap

Külföldön is randalíroznak a magyarok – Karácsonykor filézőkéssel szúrta mellbe magyar párját László..

Dátum:

Megosztás:

Ámokfutást rendezett karácsonykor egy Írországban élő magyar férfi, aki előbb a párját szúrta többször mellkason, majd feltehetően önmagával is végezni akart.

Az eset a dél-írországi Corkban történt december 25-én délután az 51 éves, szintén magyar nő otthonában. Szóváltás tört ki közte és az 56 éves N. László között, az asszony menekülni akart, elhagyta a lakást, de a férfi üldözőbe vette, majd odakint többször mellkason szúrta egy halpucoló késsel. A lakásban tartózkodott még a nő fia és menye is, a mentőket utóbbi riasztotta. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy egy épp rokonlátogatáson lévő szabadnapos mentős hallotta a rádióján a történteket, így a hivatalos segítség kiérkezése előtt stabilizálni tudta a nő állapotát – – számolt be a The IrishTimes.

A nőt kritikus állapotban vitték a Cork-i Egyetemi Kórházba, ahol összevarrták a mellkasát. Bár életveszélyes sérülései voltak, ma már elmondható, hogy túlélte az ámokfutást.

Még több külföldi hír

Mire az ír nemzeti rendőrség, a Garda kiérkezett, N. László – aki októberben tért vissza Magyarországról a városba, jegyzi meg az ír lap – már nem volt a lakásban, de nem jutott messzire: a lakástól 400 méterre találták meg, felfegyverkezve és akkor már több szúrást is ejtett magát, feltehetően magával is végezni akart. Szintén súlyos állapotban volt, amikor kórházba vitték.

A legfrissebb fejlemények szerint súlyos testi sértéssel és támadásra alkalmas fegyverek birtoklásával is meggyanúsították a már jobban lévő N. Lászlót, ugyanis volt nála egy hosszú nyelű fejsze is. A férfinek összesen négy bűncselekmény miatt kellett a midletoni bíróságon megjelennie, ahol azonban semmit nem mondott.

Az ügyet tárgyaló Carroll bíró előzetes letartóztatásba helyezte N. Lászlót, aki óvadék iránti kérelmet adott be, de erről később döntenek. Egyébként pedig a bíró helyt adott a vádlottnak az ingyenes jogi segítség iránti kérelmére, tekintettel a súlyos vádakra. Mint kiderült, a tárgyalását egyébként el kellett halasztani a magyar tolmácsok körében terjedt koronás megbetegedések miatt, helyettük egy angolul kiválóan beszélő magyart kértek fel, hogy a tárgyalást segítse.

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a 112-es segélyhívó számot, vagy az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat számát: 0680205520.

blikk

Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Miniszterelnökünk részvétét fejezte ki táviratban..

Lesodródott az autópályáról, majd a falnak ütközött egy lengyel busz szombaton hajnalban Horvátországban, a balesetben 12 ember életét...

Olekszandr Argat, az ukrán Militarnyi társalapítója: “Rájöttünk, hogy a világ sok polgárának számos oka van arra, hogy bosszút álljon Oroszországon. De csak manapság van...

Az ukránok létrehoztak egy szolgáltatást, amely felajánlja, hogy visszafizeti Oroszországnak az összes történelmi gonosz tettét és háborús bűntettét. A...

Megkezdődött: Százezer katonával támogathatja Kim Dzsongun Putyint, cserébe gabonát kér..

A háborúnak még koránt sincs vége. Most Észak-Korea ad katonákat Putyinnak, majd a kínaikat fogják támogatni az Ukrajna elleni...

Kossuth tér: széket hoztak a tüntetők, azun ülve hallgatták a szónokakat..

Ettől intenzívebb tüntetés soha ne legyen, akkor ez ellenzék nem fog sok vízet zavarni.. – Addig nem lesz változás,...
facebook