Hirmagazin.eu
Főoldal » Külföldi piacra tör a bükki füvesember
Egészség - betegség

Külföldi piacra tör a bükki füvesember

Itt az idő, hogy Gyuri bácsi teái meghódítsák a külföldi piacokat. A bükki füvesember a Borssal osztotta meg legújabb terveit.

Több európai or­szágból is kapott felkérést, köztük Németországból, hogy forgalmazza náluk híres teáit Gyuri bácsi.

A bükki füvesember a Miskolc­hoz közeli, vadregényes környezetben fekvő, a dombtetőn ékszerdobozként tündöklő Bükkszentkereszten nagy munkálatokba kezdett lányával. Új üzem épül itt ugyanis, hogy a megnövekedett igényeket a jövőben is ki tudják elégíteni.

– Amíg élek, segíteni szeretnék az embereken, hogy megtudják őrizni az egészségüket a gyógyteák segítségével, amik erre valók. Ezenkívül nemrégiben szert tettem Kisgyőrben egy nagy darab földre, ami nagyon elhanyagolt volt. Azt szeretném visszaszelídíteni, hogy újra művelhető legyen – mondta a Borsnak a 91 éves Gyuri bácsi a jövőbeni terveit illetően. Gyógynövényeket szeretne termelni.

Szabó Gyuri bácsi, az ország füvesembere 91 évesen is tele van tervekkel © Vaskó Tamás

– Eddig a húsz hektárból ötöt sikerült, szeretném a maradékot is befejezni. És szeretném még az egészségemet megtartani – fűzte hozzá szerényen. Amikor arról kérdeztük, mire a legbüszkébb, egyértelműen rávágta: a magyarságára.

– Hogy a magyarok ősi tu­dását, a né­pi gyógyítás örökségét örökölhettem. Már nem vagyunk so­kan, akik űzik ezt a hivatást, régen a táltosok, a sámánok sok ezer éven keresztül tapasztalati úton tanultak, és átadták a tudást a segítőiknek, a javasasszonyoknak és a füvesembereknek.

Gyuri bácsival a 13. Bükkszentkereszti Gyógynövénynapokon ülhettünk le, a rendezvény a test és a lélek egészségének jegyében zajlott.

A rendezvényen nem csak érdekes és hasznos előadásokból tanulhattak az érdeklődők, de különféle szűrővizsgálatokon is részt vehettek. Mindemellett gyógynövénytotón lehetett ízletes György teákat nyerni, amin a Bors munkatársa is szerencsét próbált, bár másoknak nagyobb sikere volt: húsz izgalmas és különleges növényt kellett felismerni. Az egyéni tanácsadó sátra előtt nagyon hosszú sor kígyózott, mert itt bárki elmondhatta egészségügyi problémáit, és cserébe személyre szóló tanácsokat kapott.

– A Bors minden kedves olvasójának jó egészséget kívánok!

És azt javaslom nekik, hogy az egészségükre úgy vigyázzanak, mint a szemük fényére! Használják a segítőket, a gyógynövényeket! – üzente Gyuri bácsi.

bors

Hasonló hírek

Nem csalás, nem ámítás: íme, az orvosság a húsvéti macskajajra!

Mazsi

Nemcsak gyönyörűek, de a tüdőt is gyógyítják: képeken 5 hazai barlang, ahova sokszor el kellene látogatni

Géza

Érdemes több gombát fogyasztani – megmutatjuk, miért!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
Betöltés....