27.2 C
Budapest
2022. augusztus. 10. szerda

Külföld – Megbukott egy férfi a drogteszten miután mákos kenyeret evett

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Egy férfi állítólag megbukott a drogteszten Angliában, egy állásinterjún, miután Tescoban kapható mákos kenyeret evett.

Nővére, Danielle Chalkley június 9-én bejegyzést tett közzé a közösségi oldalán, azt állítva, hogy testvére szervezetében pozitív lett az ópiátokra vonatkozó kábítószerteszt, annak ellenére, hogy a férfi fél a drogoktól, sőt még a fájdalomcsillapítók fogyasztását is kerüli.

„Csak egy gyors figyelmeztetés mindenkinek. A testvérem ma elment egy állásinterjúra, és drogteszten kellett részt vennie. Megbukott, mivel ópiumot mutattak ki a szervezetében” – írta Danielle Chalkley a bejegyzésében.

A nő kifejtette, hogy a teszten való megbukást az okozhatta, hogy előző nap, amikor meglátogatta testvérét mákot tartalmazó kenyeret vitt haza magával. Chalkley hozzátette, hogy az öccse június 8-án megevett két szeletet a kenyérből, és június 9-én még kettőt el akart fogyasztani.

Mindenki ezt olvassa most!

„A mák miatt bukott meg a teszten, és amiért ópiátot mutattak ki a szervezetében nem kapta meg az állást” – írta a nő, hozzátéve, hogy a munkáltató nem hitte el, hogy a testvére pozitív tesztje a kenyér fogyasztásának következménye volt.

„Két-három nappal a drogteszt előtt ne egyetek mákos kenyeret” – figyelmeztette a nő a követőit.

A Therapeutic Drug Monitoring folyóiratban 2010-ben megjelent tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy „fennáll a lehetősége a mákos ételek elfogyasztása után a hamis eredményű ópiát-drogteszteknek”. Valamint arra is kitért a tanulmány, hogy a kábítószer-tesztelésben nem állnak rendelkezésre „egyértelmű markerek”, amelyek „megkülönböztethetnék a mákos ételek fogyasztását a heroin vagy a gyógyszeres morfium használatától”.

Az egészségügyi információkat szolgáltató Healthline szerint minél több mákot fogyaszt valaki, annál nagyobb az esélye a téves pozitív eredményű teszteknek.

A Tesco közleményében kifejtette, hogy több irányelvvel rendelkezik, és szorosan együttműködik beszállítóival annak érdekében, hogy termékeikben „alacsony ópiát tartalmú fajtákat” használjanak, és kövessék az EU és az Egyesült Királyság iránymutatásait azért, hogy a lehető legalacsonyabbra csökkentsék a jelenlévő mennyiséget termékeikben.

Forrás:
independent.co.uk

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Tovább szaporodnak a fizetős parkolózónák a fővárosban

A Hős utcától a Rózsadombon túl, új területeken vezet be fizetős parkolást négy budapesti kerület. Teljesen átalakítja a parkolási...

Elindultak a Széchenyi Hitelkártya programok!

Elindultak a Széchenyi Hitelkártya programok! Elindult a megújult Széchenyi Kártya MAX program, a konkrét hitelkérelmek benyújtására megnyílt a lehetőség...

Fellélegezhetnek a katások, új rendelettel segít a kormány

Az egyszerűsített közteherviselés hozzájárulás (ekho) mértéke 13 százalékponttal csökken. Az egyszerűsített közteherviselés hozzájárulás (ekho) mértéke 13 százalékponttal csökken, szeptembertől...

Biciklivel is érkezhetnek a betegekhez a magyar mentősök – szólj hozzá, mondd el a véleményedet te is!

Kerékpárral közlekedő mentősök teljesíthetnek szolgálatot a fővárosban, tudta meg a Népszava. A legfontosabb - és legérdekesebb hírek itt! Kattints...
facebook