19.8 C
Budapest
2023. szeptember. 26. kedd

Külföld – Duterte kifakadt: aki nem oltatja be magát, annak börtön jár.. – Talán ez vár ránk itthon is?

Dátum:

Megosztás:

Rodrigo Duterte, a Fülöp-szigetek elnöke börtönnel fenyegette meg azokat, akik nem hajlandók beoltatni magukat, írja a CNN.

A 108 millió lakosú ország Ázsia egyik legsúlyosabb járványával küzd: több mint 1,3 millióan fertőződtek meg, és 23 ezren haltak meg.

„Válasszanak! Beoltatják magukat, vagy börtönbe küldöm önöket!”

– fakadt ki az elnök hétfői televíziós beszédében, miután kiderült, hogy Manila több oltópontján alacsony volt a részvételi arány.

Duterte kifakadása ellentétben áll az egészségügyi hatóságok közléseivel. Bár mindenkit arra szólítanak fel, hogy oltassa be magát, az oltás a Fülöp-szigeteken is önkéntes, senkit nem lehet kötelezni rá.

Még több külföldi hír

Duterte azt mondta: válsághelyzet van az országban, őt csak az dühítette fel, hogy az emberek nem hallgatnak a kormányra.

Június 20-ig a Fülöp-szigeteki hatóságoknak 2,1 millió embert sikerült teljesen beoltaniuk, és 6,1 millió ember (a teljes lakosság 5,7 százaléka) kapott legalább egy dózist. A cél itt is a 70 százalékos átoltottság, azaz legalább 70 millió ember vakcinálása.

A rendpárti Duterte rá jellemző módon a koronavírus ellen is vasszigorral lépett fel: kijárási tilalmat rendelt el. Botrányt okozott, hogy amikor egy férfi megszegte a tilalmat, egy rendőr 300 guggolást szabott ki büntetésül, amibe a férfi belehalt.

A Fülöp-szigeteken a vírus terjedése miatt továbbra sem nyitják ki az iskolákat.

telex

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Megtette első balatoni útját a Komáromban készült új komp +fotók, videó

Bemutatták a BAHART új, Komáromban készített balatoni flottájának két már össszeszerelt darabját: a Tihany nevű kompot és a...

Ezért lehet fontos segítség a konyhában egy okosmérleg

Az SKS 707X konyhai mérleg akár okostelefonnal is párosítható Budapest, 2023. szeptember 25. –  A technológia fejlődésének köszönhetően egyes...

NAPÚT – 6: AZ Utolsó vacsora szereplői – Fülöp

A negyedik apostol Fülöp. A rák csillagjegynek sokszoros jelentése is van! Egyrészt ekkor van a nyári napforduló, vagyis június...

Az energia-tévedés – vagy inkább energia-átverés, és a világ kifosztásának egy remek modellje – 3

További egyszerű tények: A Földön mindenhol van kőolaj, csak a geológiai struktúrák miatt van, ahol sokkal gazdaságosabb kitermelni, mint...