14.1 C
Budapest
2023. április. 1. szombat

Kudarcot vallott az integráció – véli a migrációkutató

Dátum:

Megosztás:

forrás: M1 Ma reggel

Speidl Bianka szerint az egész térségre jellemző az integráció kudarca, az európai kormányzatok a kulturális integrációra egyáltalán nem helyeztek hangsúlyt, illetve nem fordítottak kellő energiát.

Speidl Bianka, a Migrációkutató Intézet munkatársa az Európát sújtó terrorizmus kapcsán kifejtette, alapvetően kétkomponensű hálózatról van szó, amely a bevándorlók Európában élő másod-, harmadgenerációs leszármazottaiból és a Közel-Keletről érkező személyekből áll. Folyamatos cirkuláció zajlik köztük, az itt élők egy részét a Közel-Keleten kiképezik, az ottaniak egy része Európába jön toborozni, a technikai szervezést lebonyolítani, és arra is nem kevés példa volt az elmúlt évtizedekben, hogy rekreációs céllal is a kontinensre utaznak. Ennek a módszernek a kidolgozása annak az Abu Muszab az-Zarkávinak a nevéhez fűződik, aki az Iszlám Állam szellemi atyja volt – tette hozzá.

Ironikus és szimbolikus

Speidl Bianka szerint egyszerre ironikus és szimbolikus, hogy Brüsszelben, az Európai Unió szimbolikus fővárosában van az a negyed – a nagy arányban bevándorlók által lakott Molenbeek –, amelyet a terrorizmus melegágyának tartanak. A szakértő szerint az egész térségre jellemző az integráció kudarca, az európai kormányzatok a kulturális integrációra egyáltalán nem helyeztek hangsúlyt, illetve nem fordítottak kellő energiát. A kontinensre annak idején vendégmunkásként érkező bevándorló tömegeket a politikai vezetők munkaerőforrásként kezelték, nem érdekelte őket, hogy milyen érzésekkel, gondolatokkal viszonyulnak az őket befogadó és egyben marginalizáló társadalmakhoz.

Új német kijelentésre vár a szakértő

Speidl Bianka szerint nagyon fontos, hogy a hatóságok a migránsokat és a menedékkérőket ne vegyék egy kalap alá, ne tekintsék őket vendégmunkásnak, a két kategória mostani összemosása minden ellenőrzést lehetetlenné tesz. Német részről már nagyon várat magára egy olyan kijelentés, amely a beérkező emberek szigorú ellenőrzését támogatná, és nyomást gyakorolna Görögországra, hogy a határait kellőképpen tartsa kontroll alatt.

Hirdetés

Előző cikk
Következő cikk

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

A magyarok döntő többsége továbbra is Orbán Viktort támogatja

A biztos szavazók jelentős többsége, 58 százaléka Orbán Viktor miniszterelnököt támogatja, míg egykori kihívóját, Márki-Zay Pétert a megkérdezettek...

Ezek a szupernövények nálunk is teremnek: aranyat érnek, mégis alig ültetik őket

Számos Ázsiában kedvelt levélzöldség a hazai kiskertekben is kitűnően termeszthető lenne. Közülük több fajnak a magja már könnyen...

Foszlós fonott kalács – képek, videók

A legfinomabb foszlós fonott kalács receptje akár féltve őrzött titok is lehetne. Úgy hírlik ugyanis, hogy kalácsot sütni nagyon...

Tizenhatra nőtt az orosz–ukrán háború magyar áldozatainak száma

Már tizenhat magyar áldozata van az orosz–ukrán háborúnak, legutóbb egy 1966-os születésű, a kárpátaljai Barkaszóról származó férfi vesztette...