0.6 C
Budapest
2023. december. 7. csütörtök

Kudarcot vallott az integráció – véli a migrációkutató

Dátum:

Megosztás:

forrás: M1 Ma reggel

Speidl Bianka szerint az egész térségre jellemző az integráció kudarca, az európai kormányzatok a kulturális integrációra egyáltalán nem helyeztek hangsúlyt, illetve nem fordítottak kellő energiát.

Speidl Bianka, a Migrációkutató Intézet munkatársa az Európát sújtó terrorizmus kapcsán kifejtette, alapvetően kétkomponensű hálózatról van szó, amely a bevándorlók Európában élő másod-, harmadgenerációs leszármazottaiból és a Közel-Keletről érkező személyekből áll. Folyamatos cirkuláció zajlik köztük, az itt élők egy részét a Közel-Keleten kiképezik, az ottaniak egy része Európába jön toborozni, a technikai szervezést lebonyolítani, és arra is nem kevés példa volt az elmúlt évtizedekben, hogy rekreációs céllal is a kontinensre utaznak. Ennek a módszernek a kidolgozása annak az Abu Muszab az-Zarkávinak a nevéhez fűződik, aki az Iszlám Állam szellemi atyja volt – tette hozzá.

Ironikus és szimbolikus

Speidl Bianka szerint egyszerre ironikus és szimbolikus, hogy Brüsszelben, az Európai Unió szimbolikus fővárosában van az a negyed – a nagy arányban bevándorlók által lakott Molenbeek –, amelyet a terrorizmus melegágyának tartanak. A szakértő szerint az egész térségre jellemző az integráció kudarca, az európai kormányzatok a kulturális integrációra egyáltalán nem helyeztek hangsúlyt, illetve nem fordítottak kellő energiát. A kontinensre annak idején vendégmunkásként érkező bevándorló tömegeket a politikai vezetők munkaerőforrásként kezelték, nem érdekelte őket, hogy milyen érzésekkel, gondolatokkal viszonyulnak az őket befogadó és egyben marginalizáló társadalmakhoz.

Új német kijelentésre vár a szakértő

Speidl Bianka szerint nagyon fontos, hogy a hatóságok a migránsokat és a menedékkérőket ne vegyék egy kalap alá, ne tekintsék őket vendégmunkásnak, a két kategória mostani összemosása minden ellenőrzést lehetetlenné tesz. Német részről már nagyon várat magára egy olyan kijelentés, amely a beérkező emberek szigorú ellenőrzését támogatná, és nyomást gyakorolna Görögországra, hogy a határait kellőképpen tartsa kontroll alatt.

Hirdetés

Előző cikk
Következő cikk

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Scott Adkins: Tökéletes célpont 2 – videó

A második részben is folytatódik az embervadászat. Ezúttal Burma dzsungeleiben és Thaiföldön. A visszavonult harcmûvész Wes Baylor (Scott Adkins),...

Videóra vettek egy horrorisztikus keddi gázolást Solymáron, keresik a sofőrt

A német rendszámú BMW-s sérült kocsival, fékezés nélkül hajtott tovább. A rendőrség a lakosság segítségét kéri. Két embert gázolt...

A babérlevél antioxidánsként segíti a vesék egészségét

Napjainkban is sokan használnak a húsételek készítésekor, sütésekor babérlevelet. A kutatási eredmények azt mutatják, hogy nagyon sok előnnyel...

Konyhai- és háztartási gépeket adományoztak rászorulóknak! Nemes cselekedet, köszönjük a rászorulók nevében is!

Nélkülöző családok juthatnak a mindennapi életet megkönnyítő készülékekhez Budapest, 2023. december 6. – Konyhai kisgépeket adományozott a Sencor magyarországi...