7 C
Budapest
2023. február. 2. csütörtök

Kritizáltak minket? Most megmutathatják!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Sokáig Magyarország volt az újkori népvándorlás frontországa. Kaptunk hideget-meleget.

hirmagazin_2015-09-29_172115Kiszelly Zoltán  politológus

Miközben a bevándorlásbarát nyugati politika és média továbbra is hurráoptimista, addig a migránsok el nem apadó áradatával a pályaudvarokon egye halkabbá válik a “Refugees welcome!”. Ezzel a korábban pökhendi bevándorláspárti politikusok hatalma is a végéhez közelít.

Viviane Reding bukott uniós biztos szerint a “kútmérgező” Orbán Viktor által vezetett Fideszt ki kéne zárni az Európai Néppártból. Az egyébként szintén néppárti politikus ezzel pont az európai liberálisok és szocialisták követelését hangosítja fel, akik a “Tavares-jelentéssel” felsültek, és jobb híján most ezzel próbálkoznak.

A Bilderberg-talákozón is járt Reding azt már nem teszi hozzá, hogy Orbán Viktor a magyarok és a nyugati kommentelők elsöprő többsége által támogatott politikát folytat, ami az uniós jog betartására és betartatására épül. Ha lefordítjuk, akkor Reding azt követeli, hogy a magyar kormányfő a magyar, osztrák, német, szlovák, lengyel közvéleménnyel, valamint az EU tételes jogával szembemenve válassza az öngyilkos politikát, mindenkit engedjen be, vagyis csináljon Magyarországból egyetlen nagy menekülttábort!

Erdogan török elnök közben már arra figyelmezteti a bolgár miniszterelnököt, hogy készüljenek fel 10 millió(!!!) további “szír” menekült érkezésére. A korábbi tapsikolós és lufis képeket látva, ez a tömeg is Németországba akar menni, ahová Ausztrián keresztül vezet az út.

A korábban pökhendi osztrákokra egyébként is rájár a rúd. Faymann szocdem kancellár szerint “ha csak kerítéssel lehet megállítani a migránsokat, akkor inkább engedjük őket!”. Eddig nem is volt ezzel különösebb baj, a migránsok úgyis Németországba akartak menni és Merkel német kancellár szerint a “menedékjog nem ismer felső létszámkorlátot”, így a németek mindenkit beengedtek.

A németek türelme minden tízezer bevándorlóval csökken, így a német közvélemény lassú fordulását már a közvélemény-kutatások is mutatják. Merkel népszerűségi indexe 50% alá zuhant, ő maga két helyet esett vissza a politikusok rangsorában.

Németország befogadó kapacitása már a bevándorlásbarát szövetségi elnök szerint is korlátozott, így eztán nem fogadnák be nyakló nélkül az Ausztria felől érkező migránsokat. Lehet, hogy a migránstömegek pont a sorsdöntő október 11-i bécsi helyhatósági választás előtt fognak emiatt az alpesi országban feltorlódni?

Faymannak ezek szerint bőven lesz lehetősége bemutatni, hogy miként is kell(ene) a bevándorlókkal bánni. Persze az is lehet, hogy az bécsiek útilaput kötnek a várost 70 éve vezető szocdemek talpára, Faymannak le kell mondania, és egy előrehozott választáson a bevándorlásellenes erők nyernek.

hirmagazin_2015-09-29_171852

(Migránsok az osztrák-német határon)

A korábban szintén kioktató és “ejropéer” horvát miniszterelnök, Zoran Milanovic kormánya egy egész napig(!!!) bírta a migránsáradatot. Az államcsőd szélén táncoló ország vezetője hetekig sértegette Magyarországot. Amikor a magyar határzár Röszkénél kiállta a “9 útleveles menekült” és mások által szervezett terrortámadást, majd az újkori népvándorlás Szerbiából Horvátország felé kanyarodott, a horvátok uniós tagországként elkezdték a migránsokat érdemi regisztráció nélkül a magyar határra szállítani. Egy teljes határzárral még meg is zsarolták Szerbiát, azt követelve, hogy a szerbek ismét a szerb-magyar határra szállítsák a migránsokat.

A horvát parlament minapi önfeloszlatása egy utolsó utáni kísérlet arra, hogy a lejtmenetben lévő horvát baloldal elkerülje vereségét. A szerbekkel és magyarokkal folytatott szájkaratéval javítottak valamit helyzetükön, de a siralmas gazdasági helyzet előbb-utóbb utoléri őket.

A lengyel kormánynak is szembesülnie kell politikája “eredményével”. Ewa Kopacz kormánya a sorsdöntő szeptember 23-i Európai Tanácson a lengyel közvélemény helyett inkább Berlin elvárásaink felelt meg. Elárulták a Visegrádi országok közös álláspontját, így nem jött össze a románokkal közösen az a blokkoló kisebbség, amivel meg lehetett volna akadályozni a “vészhelyzeti” menekültkvótát. A Kopacz-kormány teljesítményéről a lengyelek október 25-én mondanak véleményt, az utcai tüntetések és a közvélemény-kutatások ott is a bevándorlásellenes ellenzék győzelmét vetítik előre.

Kopaczék ráadásul teljesen fölöslegesen szigetelték el magukat a V4 országok körében. Merkel kancellár már a 120,000 “egyszeri” kvóta elfogadásának másnapján újra előállt egy felső létszámkorlát nélküli, és állandó kvóta ötletével. A német kancellár nem adja fel, és az általa okozott német problémára egy európai megoldást akar találni.

Csak az idő kérdése, hogy a Törökországból Európa felé cammogó százezres és milliós migránstömegek tv-képei láttán a ma még fennhangon bevándorlásbarát európai politikusok mikor változtatják meg véleményüket, és hoznak a magyarhoz hasonló intézkedéseket. A szavazóik ugyanis ezt már tegnapelőtt elvárták volna tőlük.

Forrás: mozgasterblog;

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Döntött a kormány, módosította az adósságrendezés szabályait

Több, a családi csődvédelem szempontjából meghatározó törvényt is felülírt a kormány legfrissebb határozatával, amelyben átírták az adósságrendezés szabályait.   Rendeletben...

HRW: Ukrajna a nemzetközi jog által tiltott aknákat vetett be Izjumnál – írja az euronews.com

Nemzetközi jog által tiltott aknákat használ Ukrajna - állítja a Human Rights Watch (HRW) nemzetközi jogvédő szervezet. A tiltott...

Hatvan házkutatás – Újabb orvosok és cégvezetők kerültek rendőrkézre

A gyógyászati segédeszközös csalási ügyben 250 rendőr csapott le 6 orvosra, 8 cégvezetőre és 3 alkalmazottra. Újabb 17 embert...

Időjárás! .. Holnap jön a havazás, és aztán olyan lehűlés, amely nem engedi elolvadni a havat – videó

Nagy esély van arra, hogy hosszú, kemény tél áll előttünk.. Napos idő várható február 2-án, a hagyomány szerint pedig...