13.3 C
Budapest
2022. október. 1. szombat

Közös összefogással gyűjtenek a ladányi kisfiú gyógyulásáért

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Egy súlyos beteg körösladányi kisfiú, Sipos Robika gyógyulásáért fogtak össze a helyiek.

A gyermek a születését követően közel hat hónapig volt kórházban, és nyolc hónapos korában annyi életjelet sem mutatott, mint egy újszülött. Hosszú évek munkájának köszönhetően ma már a két kezét fogva szépen lépked, és érdeklődést mutat a külvilág felé.

Hamarosan pedig egy újabb komplex terápiában részesülhet.

Sipos Robika 2013. december 12-én született egészségesen, három és fél hónapos koráig teljesen normál ütemben fejlődött, majd csecsemőkori migráló partialis epilepsziát állapítottak meg, ami az epilepsziák legsúlyosabb fajtája. Intenzív osztályra került Gyulára, utána Szegedre, majd Budapestre. A diagnózist egy 2015-ben Münchenben végzett genetikai vizsgálat is alátámasztotta: a KCNT1 génben heterozigóta-mutáció igazolódott, az orvosok szerint ez az okozója a gyermek epilepsziájának. A mai napig terápiarezisztens, a gyógyszerek mellett is naponta vannak rohamai – tudtuk meg a kisfiú édesanyjától.

Robika családja mindent megtesz azért, hogy a kisfiú teljes életet élhessen /Fotó: BMH/

– Közel hat hónapig volt Robika kórházban folyamatosan, nyolc hónapos korában, amikor először hazahozhattuk, annyi életjelet sem mutatott, mint egy újszülött, a végtagjait sem tudta megemelni. Mindenféle terápiát, gyógytornát, egyéb gyógymódokat próbáltunk azonnal elkezdeni, amit a mai napig csinálunk: Dévény-torna, TSMT, HRG, hidroterápia, talpreflexológia, lovaglás, EMOST-kezelések, Pető-módszer, konduktív pedagógia, Pfaffenrot-terápia, gyógypedagógiai fejlesztések. Robika hihetetlen akaraterővel és türelemmel áll minden elvégzendő feladathoz, gyakorlathoz, egy igazi kis hős, ezek hatására lassú ütemben, de folyamatosan fejlődik. Eljutottunk odáig, hogy már a két kezét fogva szépen lépked, felültetve az ülést rövid ideig megtartja, és érdeklődést mutat a külvilág felé. Nagyon nagy vágyunk az önálló ülés és járás, amiért mindent próbálunk megtenni – részletezte Siposné Juhász Andrea.

Az édesanya úgy fogalmazott: hatalmas lehetőségük adódott azzal, hogy Solymáron, a Nemzetközi Borsóházban, a kisfiú komplex terápiában részesülhet. Az első konzultáción már túl is vannak, ahol sok reményt kaptak a további célok eléréséhez. Az első intenzív hetüket napi 4 órában a napokban, január 18-án kezdik meg. Ennek az ára azonban 180 ezer forint hetente, és a konzultáción havonta egy hetet ajánlottak. Ez az összeg sajnos már megterhelő a családnak, akik eddig mindent önerőből fedeztek, de ezt már nem tudják kifizetni. Az Együtt a Kisangyalokkal Mozgáskorlátozott Gyermekeket Támogató Alapítvány ezért segíteni akar Robinak, céljuk, hogy egy egyéves terápiát és az ezzel együtt járó költségeket, azaz 3,8 millió forintot gyűjtsenek össze a kisfiú terápiájára.

Egyesztendős terápia

Aki szeretné támogatni a kisfiú gyógyulását, az adományát az Együtt a Kisangyalokkal Mozgáskorlátozott Gyermekeket Támogató Alapítvány által nyitott bankszámlaszámra utalhatja át. Az alapítvány kéri, hogy az „adomány” szó legyen feltüntetve a közleményben a felajánláskor.

OTP Bank 11733027-28363516
IBAN: HU25-11733027-28363516-00000000
SWIFT kód: OTPVHUHB

beol

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Autó égett az M5-ösön, Kecskemét közelében

Kigyulladt egy autó Kecskemét közelében, az M5-ös autópályán. Egy személyautó motortere és műszerfala égett az M5-ös autópálya 93-as és...

Tinik előtt végzett önkielégítést az ismert festőművész – Érthetetlen, miért nem vették őrizetbe B. Tamást (18+)

Hátborzongató, da sajnos, igaz történés: A városszerte ismert hobó festőművészből órák alatt közellenséggé vált B. Tamás Nagykőrösön, ahol...

Egyre nagyobb a baj a Gazprommal: veszélyben az utolsó, Magyarországra tartó gázvezeték is – Megszólalt a külügy..

A Gazprom belengette, hogy leállíthatja az utolsó, Magyarországra tartó gázvezetékét is. A Gazprom belengette hogy leállíthatja az utolsó, Magyarországra...

Úgy néz ki, mégis lesz karácsonyi vásár Budapesten

Elvi hozzájárulását adta a belváros önkormányzata a Vörösmarty téri karácsonyi vásár megrendezésére az Advent Bazilika esemény szervezőinek, miután...