31.6 C
Budapest
2022. június. 26. vasárnap

Közelgő katasztrófára figyelmeztet a neves evolúcióbiológus..

Dátum:

Megosztás:

A koronavírus-járvány bebizonyította, hogy a nemzetközi tudományos világ képes az együttműködésre, de a politikában ezzel ellentétes tendenciák zajlanak – figyelmeztet Szathmáry Eörs evolúcióbiológus, az Ökológiai Kutatóközpont igazgatója, aki az RTL.hu-val osztotta meg gondolatait.

Szathmáry Eörs úgy látja, hogy ünneplendő, hogy „a covid elleni modern típusú vakcinák ennyire jól működnek,” illetve hogy „a tudomány emberei mennyire hatékonyan tudnak országhatárokon átívelően is együttműködni.”

Hozzátette: a politikai életben ezzel ellentétes folyamatok zajlottak, mint mondta: „2021 legrosszabb hozadéka, hogy a klímaügyi találkozók viszonylag szerény eredményt hoztak.”

Az evolúcióbiológus úgy látja, sokkal valószínűbb, hogy 3 fokot fog emelkedni 2100-ra a globális hőmérséklet, ami katasztrófához vezethet.

Ennek súlyát azonban szerinte ezt nem érzik a politikusok, „mert nem a hosszú távú problémákkal való szembesülésre vannak kondicionálva, hanem mindig azzal foglalkoznak, hogy négyévente újraválasszák őket.”

Arról is beszélt, hogy kapcsolat van a klímaváltozás és az új betegségek megjelenése között.

Szathmáry Eörs 2022-re előre tekintve azt mondta, hogy attól tart a leginkább, hogy tovább fokozódik a nemzetközi feszültség.

Címlapkép: Sean Gallup/Getty Images

portfolio

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

36-38 C-fok egész héten, kiadták a riasztást.. – Figyelem! Aki lát olyan autót, ahol kisgyermeket vagy állatot hagytak a bezárt járműben, azonnal hívja a...

Napról napra melegebb lesz Vasárnap a napsütés lesz túlsúlyban, a gomolyfelhőkből csak néhol keleten fordulhat elő gyenge zápor, esetleg...

Biden: Nem jöttek be Putyin számításai, a Nyugat „megerősödve” kerül ki a háborúból!

Az Egyesült Államok elnöke szerint Oroszországnak nem sikerült megosztani a NATO-t és a G7 csoportot. Nem vált be Vlagyimir...

Kálmán Olga: Ez egy törvénytelen kormány, amely megszállta Magyarországot, felszámolta a köztársaságot és tönkretette a hazát

A DK szóvivője szerint Kövér László egyenként bünteti végig a DK képviselőit. A Demokratikus Koalíció nevében közleményt adott ki...

A Fidesz elfoglalta a Facebookot

A felszíni picsogás mögött elfoglalta a Facebookot a Fidesz” – olvasható a lap vasárnapi cikkében. Nem a Facebook hozta el...