16 C
Budapest
2024. május. 22. szerda
HomeFőhírekKülföldKözelenséggé vált a magyar női kézis: ezért gyalázzák a románok Planéta Szimonettát

Közelenséggé vált a magyar női kézis: ezért gyalázzák a románok Planéta Szimonettát

Nancy — A román szurkolók egy részének valódi közellenség lett Planéta Szimonetta (25), a pokolba kívánják a női kézilabda-válogatott átlövőjét.

Azért borultak ki ennyire, mert Cristina Neagu (30), a román csapat klasszisa súlyos sérülést szenvedett azt követően, hogy ütközött a mieink játékosával a két együttes Európa-bajnoki középdöntőjében. A videófelvételek alapján egyértelmű, Planéta nem akart sérülést okozni, „csak” szerencsétlenül esett a földre Neagu, aki keresztszalag-szakadást szenvedett. Legalább fél évet ki kell hagynia.

Planéta a 31-29-re megnyert meccs után közösségi oldalán kívánt jobbulást.

„Kedves Cris! Nagyon sajnálom a szerencsétlen esetet. A pályán ellenfelek vagyunk, de azon kívül sorstársak, senki nem akar rosszat a másiknak. Együttérzek veled, és kívánom, hogy mihamarabb térj vissza! Remélem, hamarosan újra találkozunk a pályán” – üzente, de az együttérző mondatok nem hatották meg a román drukkerhad egy részét.

Többen ízléstelen, gyűlölködő hozzászólásokat írtak a kézilabdázó Instagram-bejegyzéséhez.

„Remélem, hogy szívrohamban meghalsz, miközben alszol, te rohadt szemét” – áll az egyik kommentben.

Volt, aki csatlakozott hozzá, s azt írta, tolószékben vagy hullazsákban szeretné a játékost látni, de akadt olyan szurkoló is, aki vele együtt a magyar nőket gyalázta.

Az igazsághoz hozzátartozik, több román szurkoló is megvédte Planétát, akit ettől még persze megviseltek a támadások.

– Megértem a drukkerek haragját, hiszen a legjobb játékosuk sérült meg. Ugyanakkor a becsmérlő hozzászólások rosszul esnek, sajnos nagyon sok ilyen üzenetet kaptam. A román nyelvű szöveget igyekszem nem lefordítani, de amit angolul írnak, azt megértem. Nem kellemes olyan szövegeket olvasni, amelyekben ócsárolnak – mondta a kézilabdázó a Blikknek.

– Természetesen külön is írtam Neagunak, hogy nagyon sajnálom, ami történt, s nem akartam sérülést okozni, rosszul érintett az egész. Csupán annyit reagált, hogy köszöni az üzenetemet.

Martín az EHF-et hibáztatja

Ambros Martín (50), a román válogatott szövetségi kapitánya Neagu esete kapcsán az európai szövetséget (EHF) hibáztatta, főként a sűrű versenynaptár miatt.

– A sok meccs tönkreteszi a játékosok egészségét, pedig az a legfontosabb a sportban. Kérem, tegyenek valamit! – intézett felhívást az illetékesekhez a spanyol tréner.

Forrás: Blikk

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem