11.1 C
Budapest
2022. október. 6. csütörtök

Közeleg az esküvőszezon – ezek az idei év trendjei

Dátum:

Megosztás:

Az „igenek szezonja” lassan felpörög, úgyhogy egyre több menyasszony töpreng a részleteken.

Ezernyi irányban el lehetne indulni ebben a témában, de maradjunk most a hajkorona megálmodásánál. Mert nagyon nem mindegy, hogy mi és hogyan ékesíti a hajzuhatagot.

Melyek a legtrendibb fazonok?

A szélfútta, „most jöttem a strandról”, esetleg „épp ebben a pillanatban keltem ki az ágyból” üzenetű frizurák a legmenőbbek, immár évek óta. Még a kontyok divatjában is felfedezhető egyfajta lazaság, ami amúgy a legtöbbeknek nagyon jól áll. Hogy mitől annyira vonzóak a szabadon hullámzó loknik vagy tincsek? Attól, hogy a természetesség érzését erősítik. A túlságosan szorosra húzott, már-már mérnöki pontosággal megtervezett kontyok vagy fonások ugyan fodrászlapba valóak, de van bennük valami távolságtartó, mondhatni rideg. Félreértés ne essék, ezek általános jellegű kijelentések, viszont mindig, minden esetben az egyéni elvárások és kvalitások a mérvadóak.

Az esküvői hajdíszek ragyogó újításnak számítottak néhány évvel ezelőtt. Pedig valójában, ha visszanézünk a történelemben, akkor hamar rátalálhatunk a haj ékesítésének múltjára. A különböző elefántcsontból, illetve kagylóból készített fésűk például évszázadokkal ezelőtt is arattak. Azt csak zárójelben tesszük hozzá, hogy egykor a fésűk vakarózási céleszköznek is számítottak, mert különösen a középkorban a higiénés feltételek finoman szólva hiányosak voltak, pláne a parókák fülledtségében.

Na, de visszakanyarodva a témánkhoz: a hajdíszek tulajdonképpen ékszerek, ezért a jelentésük, jelentőségük vitathatatlanul különleges. Egy tiarát vagy koronát semmilyen egyéb ék nem képes felülmúlni, és ez nem is cél. Ezek a díszek nem a mindennapokra születtek, hanem arra a megismételhetetlen pillanatra, amit igenek kereteznek.

A felhozatalban visszafogottabb modelleken túl kifejezetten jellegzetes díszítéssel rendelkező alternatívák is elérhetőek. Érdemes a konkrét típust a többi ékszerhez, illetve a ruha milyenségéhez képest kiválasztani. A viszonyítási alap ebben az esetben kulcsfontosságú, és csak egyetlen kivétel ismert. Ha a hajék az, ami legelőször megvan, és minden más hozzá idomulhat.

A gyűrűn túl is van élet?

Ki vitatná az eljegyzési gyűrű szépségét, és persze jelentőségteliségét? Vélhetően senki. De kár lenne a menyasszonyi ékszerek kategóriáját ennyivel letudni. Mert hogy a valóságban erről szó nincsen. Nyakláncok, karkötők, fülbevalók – hogy csak a leggyakoribb variánsokat említsük várakoznak arra, hogy még csillogóbbá varázsolják a nagy napot.

Az aktuális divat a sokszínűséget tartja előtérben. Természetesen ahogy azt már említettük, az egyéni kritériumok jócskán átalakíthatják a képet. Az azonban biztos, hogy az egymással harmonizáló ékek segítségével olyan összhang, és olyan látványos kisugárzás teremthető meg, ami páratlan. Páratlan, akárcsak a pillanat, amikor az őszinte szívekből elhangzó igenek életeket kötnek össze. Páratlan, mint az a szépség, ami az ékszerek bájának és a kifelé is közvetített harmóniának is köszönhető.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Bruce Willis connections: A közel 500 db filmből vélhetően lesz pár film, amit még soha nem láttál – videó (2.)

Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégén 2-2 db-ot! Akkor nézed meg, amikor kedved tartja! Jó...

Barátnőmtől lestem el az alapos zuhanypucolás titkát! Próbáld ki te is, nem fogsz csalódni – videó

Ezzel az egyszerű módszerrel jelentősen felgyorsítható a folyamat Kacie Stephens ausztrál takarítónő a Tiktokon mutatja be követőinek a tisztítás...

Pentagon: Ukrajna képes megtámadni a Krímet amerikai fegyverekkel

Laura Cooper a HIMARS rakétavető rendszerekre hivatkozik. Az Egyesült Államok úgy véli, hogy az Ukrajnába szállított HIMARS rakétavető rendszer...

Pénzbüntetést kapott Krím szépe, amiért egy ukrán dalt énekelt az Instagramon

A videóban szerepelt a barátnője is, őt tíz nap elzárással büntették. A bíróság szerint az idei Krím-szépe lejáratta az...