21.4 C
Budapest
2022. augusztus. 10. szerda

Közeledik a Földet fenyegető aszteroida

Dátum:

Megosztás:

Új adatok kerültek elő az egyik legveszélyesebbnek minősített aszteroidáról, amely potenciálisan akár a Földnek is csapódhat, de nyilván nem fog nekünk ütközni, csak ez a lehetőség is reális, mivel felénk tart..

Az 50 méter széles 2021 QM1 katalógusjelű aszteroidát először 2021 augusztusában észlelte az arizonai Mount Lemmon Obszervatórium.

A korábbi számítások alapján úgy vélték, a kisbolygó veszélyesen közel fog jönni a Földhöz, és még egy becsapódást sem tartottak valószínűtlen forgatókönyvnek. A Nap fénye azonban megnehezítette az aszteroida pályájának követését, és ezzel útjának pontosabb meghatározását.

SCIENCE PHOTO LIBRARY VIA AFP

A kutatók ezért vártak, és most ismét megvizsgálták az aszteroida mozgását. Az Európai Déli Obszervatórium (ESO) Very Large Telescope (VLT) nevű kutatóeszközének sikerült képeket készítenie az űrszikláról. A fotók alapján precízebben meghatározták az égitest útját, és a mostani adatok alapján úgy tűnik, nem jelent veszélyt ránk nézve, le is került a veszélyes aszteroidákat gyűjtő listáról.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Az új adatok szerint a 2021 QM1 az egyik leghalványabb aszteroida, amit valaha megfigyeltek; a fényesség meghatározására használt skálán 27-es magnitúdóval a QM1 250 milliószor halványabb volt, mint a szabad szemmel még megfigyelhető leghalványabb csillagok.

origo, sciense

Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

23 autót rongált meg egy veszélyes afgán migráns Kiskunfélegyházán

Azt mondta egy autószerelőnek egy afgán migráns, hogy meg fogja ölni a családját. Nem sokkal később, mindössze 24...

Rémálom! Aranyérmes lett volna, de elszabadult a hímtagja! .. – videó – (18+)

Alberto Nonino, a 18 éves olasz tízpróbázó nagyon szerencsétlenül járt egy futóversenyen, amit akár meg is nyerhetett volna. Történt...

Kijev arroganciája bizalmatlanságot szül Nyugaton

A kijevi vezetés kritizálta az Amnesty International jelentését, követeli az uniós segély következő részének átutalását, valamint a tajvani...

Ezért kiváló sport a jégkorong a mentális fejlődéshez

Ezért kiváló sport a jégkorong a mentális fejlődéshez Nemcsak a testünket, a pszichénket is fejleszti. A jégkorongra a legtöbben olyan...
facebook