Hirmagazin.eu
Főoldal » Közel kétmilliárdos beruházás Jászberényben (Olvasd el és nézd meg!)
Gazdaság

Közel kétmilliárdos beruházás Jászberényben (Olvasd el és nézd meg!)

A legfontosabb feladatunk, hogy olyan módon emeljük a gazdaság versenyképességét, hogy az elérje a kis- és középvállalkozásokat is – jelentette ki Varga Mihály a Ferro-Press Fémipari Szolgáltató Kft. kapacitásbővítő fejlesztésének bejelentésekor Jászberényben.

A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta: a legfejlettebb ipari országokhoz csak akkor tudunk felzárkózni, ha vannak olyan nagyvállalataink, amelyek világszínvonalon teljesítenek, ugyanakkor az általuk képviselt magas technológiai szint megjelenik a kisebb vállalkozások működésében is.

Fotó: NGM

 

A tárcavezető emlékeztetett: a Nagyvállalati Beruházási Támogatási program az egyik igen jó eszköz ahhoz, hogy a kormány hozzájáruljon a hazai nagyvállalatok fejlődéséhez.

Fotó: NGM

A kabinet az idei évtől kiterjesztette a támogatottak körét az építőipar területére, illetve azokra a kis- és középvállalkozásokra is, amelyek ezzel a segítséggel érhetik el a nagyvállalati méretkategóriát. Nem változik azonban, hogy a program keretében a kormány azokat a beruházásokat támogatja, amelyek, új technológiák bevezetését, illetve kapacitásbővítést jelentenek, és így kimutathatóan emelik a vállalat versenyképességét, tehát a költségvetés számára is mérhető adó- és járulékbevétel növekedéssel járnak.

Fotó: NGM

Varga Mihály kiemelte: a program eredményes, hiszen 2015-ös indulása óta 2017-ig a kormány ebből a forrásból 37 milliárd forint támogatást nyújtott, ami közel 70 cég 92 milliárd forint értékű fejlesztését segítette megvalósítani. A nemzetgazdasági miniszter a Ferro-Press Kft. fejlesztését értékelve elmondta: a vállalat beruházása, amely technológiakorszerűsítést tesz lehetővé tökéletesen illeszkedik a beruházás ösztönzési program céljaihoz. Az 1,8 milliárd forint értékű kapacitásbővítést 490 millió forinttal segíti a kormány.

Forrás: Nemzetgazdasági Minisztérium

Hasonló hírek

A paksi bővítés elhalasztása ellen van a nukleáris társaság

Mazsi

Milliárdos autóipari beruházásokat jelentenek be a héten

Edit

A raktárkészleteket is beköthetik a NAV-hoz

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
Betöltés....
EnglishFrenchGermanHungarian