26.9 C
Budapest
2022. július. 6. szerda

Közel a megállapodás: több millió dízelautó menekülhet meg a kitiltástól

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A német kormány jó úton halad afelé, hogy elkerülje a dízelautók nagyvárosokból történő kitiltását, a pénteki találkozó során a megállapodás ugyan em született meg, viszont közeledtek az álláspontok – írja a Reuters.

Jó úton járunk, néhány tisztázásra váró részlet maradt csupán

– állította a hírügynökségnek egy német kormányzati forrása a találkozót követően.

Kiderült az is, hogy a megállapodás végső részleteit hétfőn rögzíthetik azt követően, hogy a német Nagykoalíció (CDU/CSU és SPD) pártjai találkoztak és megvitatták a tisztázandó kérdéseket. Az idő nagyon sürget, Angela Merkel német kancellár ugyanis szeptember végét szabta határidőnek a helyzet rendezésére és leszögezte, mindenképpen el kell kerülni a dízelautók nagyvárosokból történő kitiltását.

A feladat nem volt egyszerű, az autógyártók nyilván saját érdekeiket védték, ráadásul a német kormány képviselői is eltérő állásponton voltak azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehetne megoldani a kialakult helyzetet. Svenja Schulze német szövetségi környezetvédelmi miniszter az érintett dízelautók költséges átalakítása mellett kardoskodott, míg Andreas Scheuer közlekedési miniszter inkább azt ösztönözte volna, hogy a tulajdonosok új járműre cseréljék be dízelautóikat.

Ezek az álláspontbeli különbségek viszont látványosan közeledtek egymáshoz, erről beszélt legalábbis Florian Pronold környezetvédelmi miniszterhelyettes a pénteki tanácskozást követően.

Könnyen lehet egyébként, hogy végül egy hibrid megoldás születik majd, az autógyártók ugyanis felajánlották, hogy az Euro5-ös dízelmotorral szerelt járművek tulajdonosainak olyan vouchert adnak, amelyek felhasználásával elvégezhető a szükséges műszaki átalakítás, a részecskeszűrő rendszerek utólagos beépítése. Míg az Euro4-es és annál régebbi motorral szerelt autók tulajdonosait jelentős kedvezményekkel ösztönöznék öreg járműveik lecserélésében.

Forrás: Reuters

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Jöhet a rák elleni, személyre szabott védőoltások kora

A vírusvektoron alapuló vakcinához a beoltandó személy saját DNS-éből vesznek mintát. Nyaki és feji ráktípusokban szenvedő páciensek kaphatják meg...

Egyszerű palackcsapda szúnyogok, legyek és darazsak ellen

A rovarcsapda elkészítése: vágjunk ketté egy PET palackot. Az alsó felébe töltsünk 2 dl vizet, 5 dkg barna...

A vízvezeték-rendszer felmérése – elkerülhet-e ingatlanvásárlás után?

Mikor új ingatlant vásárolunk, a beköltözés esetén érdemes meggyőződnünk a vízvezeték-rendszer megfelelő működőséről. Sokak számára ez viszont pusztán abból...

81 éves Kovács P. József, a Magyar Televízió legendás bemondója.. Isten éltesse! – videó

Kovács P. József számára fájdalmas volt, hogy a kétezres évek elején véget ért a szakmai pályafutása, de mivel...
facebook