20.8 C
Budapest
2022. május. 19. csütörtök

Kovács Árpád: jövőre már utolérési pályán mozoghatunk

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

forrás: M1 – Ma reggel

Az utóbbi években tapasztalt gazdasági növekedés miatt több bevétel érkezik a költségvetésbe, a bevételi oldalon jelentős hatása van annak is, hogy nő a fegyelem az adózásban – jelentette ki Kovács Árpád a Költségvetési Tanács elnöke az M1 Ma reggel című műsorában.

A költségvetés ma is nullás nettó értelemben, ami azt jelenti, annyit költünk, amennyit megtermel az ország. Csak van egy múltból származó éves adósságfizetés, ami negatívba fordítja az egyébként 2009 óta tartósan meglévő eredményeket. Ha képesek leszünk tartani a 2,5-3 százalékos bővülést, akkor eljuthatunk oda, hogy az adósságszolgálattal együtt is kiegyensúlyozott lesz a büdzsé, azaz nem terhelünk több adósságot az unokáinkra és a gyermekeinkre – fogalmazott.

Kovács Árpád: jövőre már utolérési pályán mozoghatunk

Ehhez a gazdasági teljesítmény tartásán túl szükség van arra is, hogy a nemzetközi viszonylatban lévő kockázatokat, illetve a magyar gazdaság fékjeit – nehézkesség, ötlettelenség – felszámoljuk, és nem egyszeri hatásokra építsünk. Abban kell gondolkodni, hogy ezt a teljesítményt akkor is tudjuk hozni, ha épp nem kedvezőek a körülmények. Ez egy óriási feladat, de most van itt a lehetőség. Huszonöt év után talán el tudjuk érni, hogy ne külső forrásokra alapozzuk a gazdasági növekményt, hanem a saját belső erőforrásainkra – hangoztatta.

Beszélt arról is, volt olyan év, amikor 1-1,5 százalékig elment a GDP-bővülésben az uniós források felhasználása. Ez azonban egy minőségileg más összefüggés, mint hogy hitelt vettünk fel – jegyezte meg.

Megvan az esély arra, hogy amikor a közösségi források elapadnak, ez 2020 környéke, Magyarországon kiegyensúlyozott költségvetés legyen, és ne legyünk ráutalva a külföld erejére. Maga a teljesítmény adja azt, hogy 2017-2018-tól egy utolérési pályán mozogjunk. Ez egyébként megindult, csak fenn kell tartani – mondta a KT elnöke.

 

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Németország Leopard tankokat ad ajándékba Csehországnak, hogy Csehország tudjon adni régi fegyvereket Ukrajnának.. – Szólj hozzá!

Csehország 15 Leopard 2A4 típusú harckocsit kap Németországtól, és tárgyalásokat kezdett további 50, a legkorszerűbb Leopard-változathoz tartozó 2A7+...

Mariupol végleg elesett, egy ország két évszázados politikának vet véget Putyin

Mariupol védői több hónapos küzdelem után feladták a harcot, így elesett az Azovi-tenger melletti város utolsó bástyája, az...

Időjárás: mutatjuk, mire számíthat ezen a májusi csütörtökön

Az észak felől hazánkba nyomuló hűvösebb légtömeg nyugalomba kerül fölöttünk, így a csütörtök hajnal még a tegnapinál is...

Észak-Korea a járvány szorításában – a büszke országvezetés nem kér külföldi segítséget, és saját szakembereit okolja a krízisért – hanganyagon a szakélrtővel készült interjú.....

A határok hermetikus lezártsága miatt elképzelhető, hogy valóban csak most érte el a koronavírus-járvány Észak-Koreát, ám az oltatlanság...