25.1 C
Budapest
2023. szeptember. 28. csütörtök

Kötelező olvasmány! Böjte Csaba ferences rendi szerzetes levele a migrációról! (Olvasd el, érdemes, és osztd meg, mert az pedig hasznos! Hirmagazin.eu)

Dátum:

Megosztás:

Böjte Csaba: „Én nem a bevándorlóktól féltem Európát, hanem a lagymatag keresztényektől!”

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója. Az általa létrehozott gyermekmentő szervezet célja az Erdélyben sanyarú körülmények között, sokszor az éhhalál szélén tengődő gyermekek felkarolása Kép: Hirmagazin.eu
Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója. Az általa létrehozott gyermekmentő szervezet célja az Erdélyben sanyarú körülmények között, sokszor az éhhalál szélén tengődő gyermekek felkarolása Kép: Hirmagazin.eu

.. Így folytatja: „Az a természet rendje, hogy az a népcsoport, amely vegetál, amely nem alkalmas rá, hogy az életet továbbvigye, elsorvad, kihal, és helyüket az a népcsoport foglalja el, amelyben van életerő, lendület, bátorság, küzdeni akarás. Mint ahogyan a Szavannákon a kisállatok is az utolsó vérükig küzdenek az életükért, úgy kellene nekünk is küzdeni azért, hogy Európa a mienk maradjon!”

„A mai európai ember legfőbb gondja általában a fogyókúra, az alakformálás, az utazás, a pénz mértéktelen költése, testet és a lelket megrontó élvezetek hajhászása. Isten most figyelmeztetett bennünket!”

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes

.. „A Jó Isten, úgy látom, a migrációs kérdéssel egy jó nagy fakanalat ragadott, és elkezdett kavargatni ebben a hatalmas fazékban! Isten azt szeretné, hogy térjünk észhez, térjünk meg, máskülönben elveszünk! Miért is mondja ezt? Mert látja, amit én is látok, és amit ti is láttok! Senki nem tesz semmit a migránsok ellen, hagyjátok, tűritek, hogy elvegyék otthonaitokat, feleségeiteket, megkeserítsék életeteket, gyermekeitek életét, tönkretegyék a jeleneteket és a jövőtöket!”

„Nem lehet folyamatosan félrevert harangok zajában élni, ezért nyugtassuk meg magunkat, összpontosítsuk erőinket arra, hogy mi töltsük meg életerővel, életkedvvel és gyermekekkel a Kárpát-medencét, és ne a migránsok, mert az élet és az ország azé lesz, aki benne magának és gyermekeinek jelenét éli és jövőjét megteremti!”

Böjte Csaba, Gyimesben. Kép: Wikipedia

„A demográfiai kérdés az egyik legfontosabb kérdés ma a Kárpát-medencében! Ha ezt nem tudja népünk megoldani, a migránsok leigáznak minket!”

„Szeretném Ferenc Pápa soraival zárni levelemet, aki egyébként is az egyetemes katolikus világ vezetőjeként kiáll a migránsok mellett, mégis ezt mondja:

Kép: Mandiner

„Sem a pápának, sem az Egyháznak nincs monopóliuma a társadalmi kérdések értelmezésére, sem a kortárs problémák kapcsán felmerülő megoldási javaslatokra. Itt csak megismételhetem VI. Pál világos szavait: ’A nagyon különböző helyzeteket látva nehéz egyetlen szót kimondanunk és egyetemes érvényű megoldást javasolnunk. Különben is ez nem szándékunk és nem is küldetésünk. A keresztény közösségekre tartozik, hogy objektíven elemezzék országuk helyzetét.’” (EG 184).

Forrás: Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Ukrajna állig felfegyverkezik – több ezer kilométer lőtávolságú rakétákhoz juthat

Az ukrán hadsereg eddigi legmasszívabb csapásait a krími célpontok és az orosz Fekete-tengeri flotta ellen mérte. A sugár...

Győr Rally Metabond szemmel

Élménybeszámoló az Országos Rally Bajnokság helyszínéről Szerző: Metabond 2023. szeptember 8-10. között a HUMDA Országos Rally Bajnokság keretén belül került...

Kate Hudson, Matthew McConaughey – Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt – videó

How to Lose a Guy in 10 Days - amerikai-német romantikus vígjáték Andie Anderson a Nőmérő Magazin újdonsült rovatvezetője,...

„Hajrá, Gelencsér Ferenc!” – Orbán Viktor a TikTokon is bíztatta a Momentum elnökét (VIDEÓ)

Mint ismert, a Momentum-elnök mikrofonja bekapcsolva maradt a legutóbbi parlamenti felszólalása után. Ahogy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla,...