7.8 C
Budapest
2024. április. 24. szerda
HomeTudástárAutók - motorok - hajókKötelező lesz az autókban a gyorshajtás elleni rendszer..

Kötelező lesz az autókban a gyorshajtás elleni rendszer..

Kizárólag olyan új tervezésű autó és teherképkocsi hozható forgalomba az Európai Unióban 2022. július 6-tól, amelyet új biztonságtechnikai eszközzel, intelligens sebességszabályozóval (ISA) szerelt fel a gyártó.

Az Európai Bizottság a nyár közepén fogadta el a rendeletmódosítást, és a tervezet szerint 2024. július 7-től már nemcsak az új konstrukciókat kell felszerelni az eszközzel, hanem minden járművet, amelyet a határidő után hoznak forgalomba.

Még több hír: autók, motorok, hajók!

A gyorshajtás jelentős problémát okoz, csaknem 23 ezer halálos baleset történt az Európai Unió közútjain 2019-ben, és becslések szerint a balesetek 10-15 százalékát, míg a halálos balesetek 30 százalékát a felső sebességhatár átlépése vagy a nem megfelelő sebességgel vezetés okozta.

vg.hu

Az új technológiával fékeznék meg az ilyen jellegű balesetek számát, ám azt még nem tudni, pontosan milyen megoldással érik ezt el.

Elképzelhető, hogy a gázpedálon finom ellenerőt érzékel majd a sofőr, vagy a motorvezérlés csökkentheti a teljesítményt, de akár a gázpedál rezgése is jelezheti a gyorshajtást a felvillanó fényjelzések mellett

– mondja Nyitrai Tibor ügyvéd.

Még több hír: autók, motorok, hajók!

A rendeletmódosítás még nem végleges, az Európai Parlamentnek és az Európai Tanácsnak két hónapig joga van kifogásolni vagy visszautasítani azt.

index, infostart

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work