16 C
Budapest
2024. május. 22. szerda

Kötelező lesz..

Mesterképzés a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

2023. január 1-től csak az tölthet be vezető pozíciót a közigazgatásban, aki elvégezte a Nemzeti Közszolgálati Egyetem nemrég indult államtudományi mesterképzését, írja az Index egy kormányzati előterjesztés alapján.

 Lázár János és Trócsányi László elképzelése szerint az előírás vonatkozna

  • a minisztériumi vezetőkre, az államtitkárokra és helyettes államtitkárokra,
  • az állami intézményeknél dolgozó főigazgatókra és igazgatókra,
  • a hivatalvezetőkre,
  • a központi államigazgatási szerv vezetőjére,
  • valamint a külképviseletek vezetőire.

A javaslat szerint a jogász végzettség mentességet adna, de ezzel több minisztérium nem ért egyet.

Érdekesség még, hogy a már most hivatalban lévő vezetőknek is meg kellene szerezniük ezt a papírt 2023-ig.

Az indoklás szerint erre azért van szükség, mert

az államépítés fokozódó feladata sürgeti a kormányzásban és a közigazgatásban szakmai vezetői feladatokat ellátó személyzet professzionális felkészítését, ezt a célt szolgálja az államtudományi mester szakképzettség bevezetése a közigazgatási vezetői előmenetel rendszerébe.

Forrás és kép: 24.hu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem