20.2 C
Budapest
2022. május. 28. szombat

Koronavírus: még kínaiak is hívják a magyar zöld számot

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Mint a Ripost megtudta, rengetegen hívják a koronavírussal kapcsolatos ingyenes magyar tájékoztató vonalat, és nemcsak magyarok, hanem kínaiak is.

Ám a zöldszámon csak magyar nyelvű tájékoztatást tudnak adni a szakemberek az érdeklődőknek.

Magyarországon a hét minden napján, napi 24 órán át mobilról és vezetékes telefonról egyaránt díjmentesen hívhatóak a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NKK) koronavírus zöldszámai (06-80-277-455, 06-80-277-456). A héten indult szolgáltatás tapasztalatairól dr. Galgóczi Ágnest, az NNK járványügyi főosztályának osztályvezetőjét kérdeztük.

koronavírus

Fotó: Europress – AFP/Handout/ROYAL THAI NAVY

Folyamatosan csörögnek a telefonok, száznál is több hívást fogadunk naponta. Általában informálódni szeretnének az emberek. Olyan kérdésekre várnak választ, hogy terjed-e a vírus ételekkel, szabad-e vásárolni kínai piacon, veszélyes-e egy külföldről érkezett csomag, bevállalhatnak-e egy külföldi utazást, s mennyire veszélyes, ha a család járt már Kínában„ – sorol példákat a szakember, aki szakképzett kollégáival együtt fogadja a hívásokat.

„Vannak megelőzéssel, valamint védőfelszereléssel kapcsolatos kérdések, de akadt néhány olyan telefonáló is, aki saját magán észlelt tüneteket. Ilyenkor minden esetben elmondjuk, hogy mivel nincs hazánkban a vírus, és influenzajárvány van, ami hasonló tünetekkel jár, valószínűleg az utóbbiról lehet szó, és forduljanak háziorvoshoz” – összegez dr. Galgóczi Ágnes.

Különösen érdekes, hogy még kínaiak is telefonálnak, hogy mi a teendő, ám a zöldszámon csak magyar nyelvű tájékoztatást tudnak adni…

ripost, Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner

Kapcsolódó hírek

Három fontos témával foglalkozunk ma videónkban: Megtorlástól retteg …; – Minizsenik vagy autisták? – Galla Miklós meztelenkedett; – videó (18+)

MEGTORLÁSTÓL RETTEG - exkluzív interjút adott az az édesanya, akit vert és prostitúcióra kényszerített 17 éves barátja. A...

“Ha a biztonsági cég embere nem hagyja ott a gyermekemet magára a füstölő lakásban, akkor a fiunk még ma is élhetne” – Babicsek Bernát...

Babicsek Bernát szülei, miután megkapták fiuk halálával kapcsolatos nyomozati anyagokat, úgy vélik, a 41 éves színész ma is...

Új jelképeket kap Salgótarján várossá válása századik évfordulóján

Salgótarján idén ünnepli várossá válásának századik évfordulóját, a centenárium alkalmából polgármesteri lánccal és városkulccsal bővítik az önkormányzati jelképek...

Kislányom beleharapott a virslibe, majd fuldokolni kezdett. Ez volt benne:.. – Oszd meg, hogy minden anyukához és mindenkihez eljusson!

“Anyukák és mindenki!!! Már eltelt több óra azóta, hogy reggeliztünk a kislányommal, de azóta remegek az idegességtől.." Egy édesanya...