23.2 C
Budapest
2022. június. 25. szombat

Koronavírus: ebben az országban újra szükségállapotot hirdettek

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Bár vasárnap véget ért Észak-Macedóniában a koronavírus-járvány miatt 88 napja elrendelt szükségállapot, az államfő pedig közölte, nincs ok a meghosszabbítására, hétfő este mégis nyolcnapos szükségállapotot rendeltek el a nyugat-balkáni országban.

A köztársasági elnöki hivatal által kiadott közlemény szerint a szükségállapot június 22-ig tart, hogy ülésező parlament nélkül, a kormány által kiadott rendeletekkel lehessen előkészíteni a július 15-re tervezett előrehozott választást.

Észak-Macedóniában keddre 4057-ről 4157-re emelkedett az újonnan nyilvántartásba vett fertőzöttek száma. Az utóbbi 24 órában öten haltak bele a Covid-19 betegség szövődményeibe, amivel 193-ra nőtt a halálos áldozatok száma.

Szerbiában egy nap alatt 12 310-ről 12 367-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. Hétfőn egy halálos áldozata volt a betegségnek, ezzel 255-re nőtt az elhunytak száma. Szerb járványügyi szakértők szerint a kétméteres távolság betartása a legjobb védekezés a koronavírus-fertőzés ellen, ezért a június 21-ei választások megtartásakor is a maszk viselése mellett arra kell leginkább figyelni, hogy az emberek között meglegyen a kellő távolság.

Koszovóban – ahol eddig 33-an haltak meg a betegségben – az utóbbi 24 órában 1486-ról 1615-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Mivel több mint száz fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt, a hatóságok a maszk kötelező használatát javasolták mindenhol, és ismét azoknak a munkahelyeknek a bezárását követelték, ahol több dolgozónál is regisztrálták a koronavírus jelenlétét.

Bosznia-Hercegovinában egy nap alatt 2995-ről 3031-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Az utóbbi 24 órában két halálos áldozata volt a betegségnek, ezzel 165-re nőtt a Covid-19 betegségben eddig elhunytak száma. Az ország főként bosnyákok és horvátok lakta részének, a Bosznia-hercegovinai Föderációnak a miniszterelnöke kijelentette, ha a koronavírus-járványnak lesz második hulláma az országban, nem fognak ismét korlátozó intézkedéseket bevezetni, az emberek ugyanis már megtanulták, hogyan kell felelősségteljesen viselkedniük. A többségében szerbek lakta országrész, a boszniai Szerb Köztársaság egészségügyi minisztere szerint pedig fel kell készülni a második hullámra, amely körülbelül októberben várható, mert akkor az influenzaszezon is megkezdődik, a két betegség együtt pedig leterhelheti az egészségügyi rendszert.

Montenegróban újabb fertőzöttet regisztráltak, így 326-ra nőtt a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma abban az országban, amely korábban 42 napig egyetlen esetet sem regisztrált, és koronamentes övezetként hirdette magát. Montenegróban hetek óta nem volt halálos áldozata a vírusnak, a járvány ideje alatt kilencen haltak bele a betegségbe.

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Emberek is élnek a világ legbarátságtalanabb helyén: a gázmaszk alapfelszerelés a Danakil-mélyföldön

A Föld egyik legszárazabb és legmelegebb vidékén mintegy százezer ember él. Számos olyan hely van a bolygón, amik az...

Javítani szeretne szexuális életén? (18+)

Itt az alkalom, hogy változtasson! A potenciaproblémák hátterében sokféle ok húzódhat: pl. valamilyen betegség (szív- és érrendszeri probléma, cukorbetegség),...

The Times of Israel : Zelenszkij csalódott Izraelben

Jeruzsálem | Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a jeruzsálemi Héber Egyetemen elmondott beszédében az Ukrajna és Izrael közötti szoros...

Berobban a kánikula: 33 -36 fokra kell felkészülni a hétvégén

Kánikula lesz hétvégén, vasárnap 36 fokkal. Sok napsütésre számíthatunk pénteken az ország nagy részén – írja előrejelzésében az Időkép....