14.4 C
Budapest
2023. március. 31. péntek

Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke lemond pozíciójáról, és belép a DK-ba!

Dátum:

Megosztás:

Tanácsadóként támogatja a továbbiakban a DK-t Kordás László..

Mindenki ezt olvassa most!

Újabb politikai nagyágyút igazolt le a Demokratikus Koalíció: Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) elnöke az ellenzéki párt sorait szeretné erősíteni.

Nem lehetek egyszerre a különféle szakszervezeteket összefogó szövetség elnöke és az egyik párt tagja, mert a mozgalom sokszínű, vezetőként nem állhatok egyetlen párt szolgálatában – indokolta lépését

Kordás László, aki vasárnap Dobrev Klára, közösségi oldalán megosztott videóban jelentette be, hogy lemond pozíciójáról és belép a Demokratikus Koalícióba.

Mindenki ezt olvassa most!

– Akkor döntöttem el, hogy a DK-ban folytatom a politizálást, amikor Dobrev Klára megkereste a MaSzSZ-t és ahelyett, hogy szinte tételesen elmondta volna az elképzeléseit, valóban kíváncsi volt az ágazati szervezetek véleményére. Ezzel vett le a lábamról és fordított abba az irányba, hogy közvetlenül is segítsek a kormányzati felkészülésben – mesélt döntésének hátteréről a szakszervezeti csúcsvezető, aki a Gyurcsány kormány egyik államtitkáraként is dolgozott. Szerinte az egységes ellenzéknek is jó, ha szakszervezeteket szövetségesnek tekinthetik. Nincs szó arról, hogy egy pozíció érdekében cseréltem volna mezt – cáfolta azt a feltételezést, hogy valamiféle biztos parlamenti vagy kormányzati hely reményében igazolt volna a DK-ba.

Mindenki ezt olvassa most!

Kérdésre azt is megjegyezte, hogy Dobrev Klára volt az egyetlen kormányfőjelölt, aki konzultált az MaSzSz vezetőivel, ám ennél fontosabb, hogy egy remélt ellenzéki győzelem esetén van élő és folyamatos kapcsolat a szakszervezetek és az ellenzéki pártok között.

Kormányváltás esetén komolyan bízom abban, – tette hozzá – hogy a szakszervezetek megerősödnek és az EU minimálbér keretrendszerének irányelve szerint a legtöbb ágazatban létrehozható a munkavállalói védelmet jelentő kollektív szerződések rendszere.

Mint ismert, hétfőn Klimon István kazincbarcikai alpolgármester Facebook-oldalán közölte, hogy átlép a DK-ba.

Az elmúlt hónapokban pedig több neves szocialista politikus – például Molnár Gyula volt pártelnök, valamint Szakács László képviselő – is szakított a párttal, őket a DK támogatja az előválasztáson.

Mindenki ezt olvassa most!

Korábban két fővárosi polgármester is kilépett az MSZP-ből – Kiss László Óbuda vezetője, illetve a 18. kerület élén álló Szaniszló Sándor –, majd a Demokratikus Koalícióhoz csatlakoztak.

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Budapesti embervadászat: újabb három német szélsőbaloldali antifát köröznek – képek, videó

Már tíz lehetséges embervadászt azonosított a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a februári budapesti brutális támadók közül. Újabb három német szélsőbaloldali...

Harrison Ford; Ray Liotta; Ashley Judd; – A szabadság határai – videó

Nap mint nap ezrek és ezrek próbálnak a jobb élet reményében illegálisan bejutni az Egyesült Államokba a mexikói...

Kate Winslet; Liam Hemsworth; – A ruhakészítő – videó

Mély érzelmű, ausztrál romantikus dráma, Rosalie Ham bestseller regénye alapján. Egy gyönyörű nő visszatér szülővárosába, ahol varrógépével és egyedi...

Liam Hemsworth; Harrison Ford; Amber Heard; Gary Oldman; – Paranoia – videó

New York közepén a toronyházak labirintusában számtalan mamutcég ontja magából a dollármilliárdos megbízásokat. Ha ott egyszer is hibázol,...