1.1 C
Budapest
2023. december. 4. hétfő

Kordáékon gazdagodik az élelmes csoport.., Korda György és Balázs Klári ezt már nem bírják tovább, bírósághoz fordulnak..

Dátum:

Megosztás:

Két éve működik egy csoport, melynek tagjai videóra rögzítik az énekes házaspár majd minden koncertjét, a felvételeket pedig pénzért árulják. A Klárikáék szerint szervezetten működő elkövetők ellen nem könnyű még a jog eszközeivel sem fellépni.

Ritkán emeli fel a hangját a híres házaspár, ha nem tetszik nekik valami, mert jobban szeretik a békét, mint a konfliktusokat. Vannak azonban olyan helyzetek, amikor kénytelenek határozottan megvédeni magukat. Főleg akkor, amikor azt érzik, hogy a nevüket felhasználva csapják be a rajongóikat.

 

 

A napokban Balázs Klári egy bosszús hangvételű posztban számolt be a hivatalos Facebook-oldalukon egy olyan jelenségről, aminek a fele sem tréfa:

”Kedves Rajongóink! Tudomásunkra jutott, hogy minden koncertünket videóra vesznek és DVD vagy egyéb formában értékesítik! Egy bizonyos csoport rendszeres jár emiatt a koncertjeinkre. Természetesen ez nem csak ránk nézve jogsértő, hanem az Artisjus Jogvédő irodának is el kell majd számolniuk és az EJI Előadói Jogvédő Irodának is jogdíjat kell fizetniük minden dal után. Mi ezekhez az anyagokhoz a nevünket nem adtuk és nem adjuk! A minőségért és semmi egyébért felelősséget nem vállalunk! Kérjük, akik ilyen DVD-t vagy CD-t vásárolt nálunk ne reklamáljanak!”

 

 

Klárika a Bors megkeresésére elmondta: ügyvédhez fordulnak az igazságtalanság miatt.

AZZAL NINCS SEMMI BAJ, AMIKOR VALAKI A KONCERTJEINKEN SAJÁT RÉSZRE EMLÉKEBE KÉSZÍT FOTÓKAT VAGY RÖVID VIDEÓKAT. ÉN NEM ELLENÜK TILTAKOZOM, VELÜK SEMMI BAJ SINCS, EZ TERMÉSZETES DOLOG. DE AZ, AKI HASZONSZERZÉS CÉLJÁBÓL RÖGZÍTI, KERESKEDELMI FORGALOMBA HOZZA, AZ BŰNÖZŐ, TÖRVÉNYT SÉRT– mondta feldúltan a Borsnak Balázs Klári, majd így folytatta:

– A napokban kaptam egy fülest, hogy kéz alatt árulják a koncertfelvételeinket. Pár ezer forintot kérnek egy nagyon rossz minőségű, remegő kézzel felvett anyagért, de sajnos még így is vannak olyanok, akik szívesen megveszik. Őket sajnálom igazán! Mert nem azt kapják a pénzükért, amit érdemelnének – méltatlankodott az énekesnő.

 

 

Klári és Korda György azt is tudni vélik, hogy kik állhatnak az illegális üzlet hátterében:

– Ők egy több tagból álló csoport – mondja Klári.

– Tudom, hogy hihetetlennek tűnik, de eljönnek az összes koncertünkre, az ország végébe is csak azért, hogy rögzíthessék a bulit. Az első sorokban állnak, végig kamerával a kezükben. Ha finoman rájuk szólunk, egyszerűen nem veszik magukra. A YouTube tele van ezekkel a felvételekkel, mondjuk meglepetésemre van olyan is, amelyik HD minőségű és a felvételből egyértelműen kiderül, hogy a fellépés helyszínén dolgozó ember rögzíthette.

 

 

A kordonon belül áll, vagyis centikre a színpad előtt… Ő legalább nem pénzért árulta, de így sincs rendben, hogy az engedélyünk nélkül feltölti egy 45 perces komplett műsorunkat – nyilatkozta Klárika.

Az énekes házaspár úgy döntött, fellépnek a csoport ellen, hogy ne csaphassák be többé a rajongóikat.

JOGI ÚTRA TERELJÜK AZ ÜGYET, BÁR MÉG ÍGY SEM LESZ KÖNNYŰ VÉGET VETNI ENNEK A DOLOGNAK. MINDENT MEGTESZÜNK ANNAK ÉRDEKÉBEN, HOGY NE KÁROSÍTHASSÁK MEG SEM A NÉZŐINKET SEM MINKET.

 

borsonline

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Ítéletidő tombol Németországban – a kifutópályához fagytak a repülőgépek Münchenben

A bajor főváros repterét órákra le kellett zárni a havazás és a fagy miatt. Az X-en megjelent videó kísérő...

Döbbenetes videó arról, hogy mit okozhat az autó tetején szállított fenyőfa

Hogyan szállítsuk a fenyőt, ha autóval mentünk vásárolni és meglehetősen nagy fát választottunk? Videón magyarázzák el. A karácsonyi fenyő...

Életveszély: a világ legpofátlanabb bliccelőjét fotózták le az 1-es villamos hátulján – videó

Nem mindennapi megoldással utazott valaki a budapesti 1-es villamoson. Egy potyautas a jármű hátuljára kapaszkodott fel, és élvezte...

Mi történt? A közönségkedvenc nem tér vissza a Dancing with the Stars leginkább várt produkciójába

Az egyik produkció nem lesz teljes a Dancing with the Stars szombati döntőjében. A korábbi közönségkedvenc nem vesz...