Home Sport Sporthirek Korda Racing: új autó, régi célok a nyirádi Vörös katlanban – képek

Korda Racing: új autó, régi célok a nyirádi Vörös katlanban – képek

0
2022 korda racing rallycross nyirád2 előzetes 7

A hétvégén folytatódik a 2022-es Magyar Rallycross Országos Bajnokság, és a mezőny ismét Nyirádon száguld tovább a bajnoki pontokért.

Miután a helyszínnel kapcsolatban kellemesek a csapat emlékei, így mind a hat versenyző bízik a jó szereplésben, míg a csapatkapitány, Benyó Máté itt versenyez először az új autójával.

2022 korda racing rallycross nyirád előzetes 6
2022 korda racing rallycross nyirád előzetes 6

A Korda Racing versenyzői az elmúlt napokban komolyan készültek arra. hogy az idei Magyar Rallycross Országos Bajnokságának hetedik versenyhétvégéjén, Nyirádon a lehető legjobb teljesítményt nyújtsák. A csak mindenki által Vörös katlannak hívott pályát egyrészt mindenki ismeri – a Supercarban jelenleg a pontversenyben második Benyó Máté tavaly és idén is második helyen végzett a királykategóriában –, másrészt a csapat több tagja a csapatkapitány vezetésével két hete tesztelt is a bajnoki futam helyszínén.

2022 korda racing rallycross nyirád2 előzetes 8

Benyó Máté úgy véli, pályafutása eddigi legfontosabb mérföldkövéhez érkezett el azzal, hogy új autóval, egy igazi ragadozóval állhat rajthoz Nyirádon. Az Albatec Racing által épített Peugeot 208 ERX versenyautóval főként az angol rallycross bajnokságban, illetve a Rallycross Európa-bajnokságon mentek eddig. Olyan pilóták ültek benne Máté előtt, mint Mark Higgins, Yvan Müller vagy éppen Tommy Rustad. Az autó specifikációja Európa-bajnoki szintű, azaz a Ford Focus után mindenképpen jelentős előrelépés.

2022 korda racing rallycross nyirád2 előzetes 6

„Elképesztő lehetőség, amit a Korda Racing biztosított számomra azzal, hogy 21 évesen egy ilyen kaliberű autóba ülhetek bele, mint a Peugeot 208 SuperCar. Szerettem nagyon a Fordot, sok szép eredményt értünk el együtt, de ez az autó egy más szint, egy komoly előrelépés. Csütörtökön volt már egy rövid tesztünk, ami arra mindenképpen jó volt, hogy legyen elképzelésem az autó vezethetőségéről a hétvégi nyirádi éles bevetés előtt. Ami a versenyt illeti, a fő célom, hogy a jövő évnek az alapját minél jobban lefektessük ezzel az autóval az idei utolsó két versenyen, valamint minél több tapasztalatot szerezzünk róla. Ugyanakkor az sem titok, hogy ha már így az első közös viadalunkon versenyképes lesz a tempónk, akkor mindent meg fogunk tenni, hogy megszerezzük a győzelmet! Várunk mindenkit szeretettel a nyirádi rallycross bajnoki fordulóra a hétvégén, nagyon látványos versenyekre van kilátás” – közölte Máté.

2022 korda racing rallycross nyirád2 előzetes 5

A Super1600-as kategóriában rajthoz álló, a bajnoki pontversenyben harmadik Kovács Sámuelnek mindene adott ahhoz, hogy végre újra felállhasson a dobogóra. Ha minden a legoptimálisabban alakul a hétvégén számára, akkor az összetett második helye sem elérhetetlen a Korda Racing versenyzőjének. Idén nem volt túl szerencsés Nyirádon, ugyanis kilökték, így csak az ötödik helyet tudta megszerezni.

2022 korda racing rallycross nyirád2 előzetes 4

„Óriási izgalmakkal várom a nyirádi versenyt. Ezen a héten tesztelni voltunk Kakucson, ahol remekül működött az autóm, hála a csapat tökéletes felkészítő munkájának. Egy biztos, elképesztően erős mezőny gyűlik össze a hétvégén, ugyanis több, az Európa-bajnokságon is bizonyító versenyző is rajthoz áll majd. Nagy élmény lesz ellenük küzdeni a legendás pályán, a célom, hogy hibátlan hétvégét teljesítsek, aztán majd kiderül, mindez mire lesz elég” – fogalmazott Sámuel.

2022 korda racing rallycross nyirád2 előzetes 3

A Hankook Racer Cup mezőnyében induló Bagaméri Bálint, Korda Zsófia és Réka szintén nagy izgalommal várja a nyirádi bajnoki fordulót, ráadásul Zsófi ezen a versenyen nagyot léphetne álma beteljesülése, a női bajnoki cím megszerzése felé. A Mazda MX-5 Kupában versenyző Várkonyi Bence az előző nyirádi versenyen „fejre tette” az autóját, ám most abban reménykedik, képes lesz egy remek eredménnyel kiküszöbölni az akkori csorbát.

2022 korda racing rallycross nyirád2 előzetes 2

A Korda Racing csapattulajdonosa azt reméli, hogy minimum megismétlik az előző nyirádi szereplésüket – versenyzői mindhárom dobogós helyet megszerezték itt –, és nagyon bízik abban, hogy Máté az új autójával már az első komoly közös megmérettetésen képes lesz a maximumra.

2022 korda racing rallycross nyirád2 előzetes 1

„Ahogy a versenyzőim, úgy én is nagy izgalommal várom ezt a hétvégét. Hatalmas lépést tettünk előre azzal, hogy Máténak megvettük az új autóját, amely igazi ragadozó, és ilyenből nem sok futkározik a magyar pályákon. Hiszem, hogy a jelenen kívül a jövőt is elkezdtük építeni ezzel a lépéssel, és nem tagadom, nem lennék csalódott, ha már most Nyirádon kijönne Mátéból és az új autójából az, ami bennük van. Sami jól szerepelt a teszten, úgy látom, egyben van, így abban bízom, képes lesz olyan eredmény elérésére, amire egyébként hívatott a tehetsége alapján. Zsófi nagyon szeret itt versenyezni, és nagyon fontos lenne, ha győzni tudna, mint ahogy ezt megtette már júliusban ugyanitt, hiszen akkor tényleg kéznyújtásnyira kerülne a női bajnoki címtől. Réka, Bálint és Bence látszólag nyugodtak, de a szemükön látom, nagy dolgokra készülnek” – jelentette ki Korda Erik.

2022 korda racing rallycross nyirád2 előzetes 7

http://facebook.com/kordaracingHU
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: HUNÉP Zrt., Keviép Kft, Fenstherm Kontakt Kft, Watz Építőipari Kft, Cofidis Magyarország, Corax-Bioner Zrt, DCS Trans Kft, Sun&Fun, Generálkommandó, Cata, CS-Process, Hetech-Trend Kft, Harmata-94 Kft., Prestige Marketing Kft,  Ulex-Trans Trade Kft., Abacus Invest Kft., Tibuktu Bt., Sandlander Kft.

  1. szeptember 23.

– Korda Racing –

Exit mobile version
Megszakítás