9.2 C
Budapest
2024. március. 2. szombat

Korábbi háborúja miatt szabtak ki büntetést Oroszországra, de vajon Putyint érdekli-e ez a büntetés? .. Neked mi erről a véleményed?

Dátum:

Megosztás:

Elmarasztalta Oroszországot a strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB), Moszkvának 130 millió euró kártérítést kell fizetnie Georgiának az ország 2008-as megtámadásáért és dél-oszétiai konfliktus során elkövetett kizsákmányolásokért.

A legfrissebb hírek itt!

A Georgiát és Oroszországot érintő államközi ügyben hozott ítélet szerint a 46 tagot számláló Európa Tanács felügyelete alatt működő emberi jogi bíróság bizonyítottnak ítélte, hogy Oroszország a konfliktus során „eltűrt” számos, az Emberi Jogok Európai Egyezményével ellentétes cselekményt, köztük civilek meggyilkolását, városok kifosztását, a dél-oszét erők által önkényesen letartóztatott és fogva tartott georgiai civilekkel szembeni embertelen és megalázó bánásmódot, és kínzásokat.

Az emberi jogi bíróság által közzétett ítélet szerinti

  • nemvagyoni kártérítés nagy része, 115 millió euró azt a 23 ezer embert illeti, akik nem tudtak visszatérni Dél-Oszétiában és Abháziában található otthonaikba. Emellett
  • Moszkvának 8,2 millió eurót kell fizetnie, amiért adminisztratív intézkedésekkel megakadályozta, hogy 412 áldozat hozzátartozója megfelelően kivizsgálhassa családtagjaiknak a konfliktus során bekövetkezett halála körülményeit.
  • Továbbá a dél-oszét erők által fogva tartott georgiai civilek 166 fős csoportja elleni embertelen és megalázó bánásmód, valamint önkényes fogva tartása miatt az EJEB 2,7 millió euró megfizetésére kötelezte Oroszországot.

Nem ez az első eset, hogy az emberi jogi bíróság elítéli Oroszországot a 2008-as konfliktusban elkövetett bűncselekmények miatt.

A legfrissebb hírek itt!

Az EJEB 2021 januárjában mondta ki, hogy felelősség terheli Oroszországot a Dél-Oszétia és Abházia területe felett 2008. augusztus 12. és október 10. közötti időszaban gyakorolt ellenőrzése idején a georgiai civilekkel és hadifoglyokkal szembeni bánásmódja miatt. Moszkva azonban nem tett eleget az ítéletek. Tavaly decemberben ezért az Európa Tanács Miniszteri Bizottsága felszólította Moszkvát, hogy tegyen eleget az ítéletnek, emlékeztetve arra, hogy Oroszországnak továbbra is végre kell hajtania az Emberi Jogok Európai Bíróságnak (EJEB) ítéleteit, annak ellenére, hogy az Ukrajna ellen indított háború miatt kizárták az Európa Tanácsból, ugyanis a bíróságnak továbbra is van joghatósága olyan jogsértések ügyében, amelyek akkor történtek, amikor Oroszország még tagja volt a szervezetnek.

Az orosz-georgiai fegyveres konfliktus vagy dél-oszétiai háború 2008. augusztus 7-én robbant ki Georgia és a másik oldalon Dél-Oszétia, Abházia és Oroszország között.

Nyitókép: Forrás: Wikipédia

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Ma este folytatjuk a Silvester Stallone maffiás sorozatát – Tusla királya 6-9 – videók

Tusla királya 6 Tusla királya 7 Tusla királya 8 Tusla királya 9 Kellemes szórakozást a filmekhez! Még több film itt! Our media displays content...

Ha most cselekszünk, ontani fogja a virágot a muskátli

Bár még nincs itt az idő, hogy kitegyük a szabadba pompázni kedvenc cserepes virágunkat, a muskátlit, már kezdhetjük az...

Dúvadrekord a Bakonyban – képek

A Képesfa Vadásztársaság mesébe illő területén mutatta be a Bakonyi tájegység idei dúvadterítékét. Az egy híján száz dúvaddal...

Acsa: eladó villa, kastély 13 szobás – 5,197,5 millió Ft, de akkor ez mennyi? .. Te mit gondolsz?

5 Milliárd 197 Millió 500 ezer, vagy 5,197,5 millió Ft, azaz 51.975.000.000.- Ft? Na ne nézzük meg a képeket,...