26.6 C
Budapest
2022. május. 21. szombat

Könyvet írt a hajótörött, most kannibalizmussal vádolják!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Ti­zen­négy hó­na­pig hány­ko­ló­dott az óce­á­non, a társa már négy hónap múlva meg­halt. Mi­u­tán si­ke­res köny­vet írt a tör­té­ne­té­ből, a meg­halt fiú szü­lei 1 mil­li­óra pe­rel­ték a túl­élőt, mert sze­rin­tük meg­ette a gyer­me­kü­ket.

A 37 éves Jose Salvador Alvarenga mexikói halász története még 2012 végén kezdődött, amikor cápavadászatra indult egy barátjával, a 24 éves Ezequiel Cordobával. Az egynapos túrából  végül 14 hónapig tartó hihetetlen hajótörés kerekedett.

Könyvet írt a hajótörött, most kannibalizmussal vádolják!

14 hónapig hánykolódott a 7 méter hosszú csónakban

A 7 méteres csónak motorja elromlott, egy vihar pedig elsodorta a járművet. Sokáig keresték őket, majd végül lemondtak róluk. Azonban a csónak Joséval 2014 februárjában váratlanul felbukkant egy Csendes-óceáni korallzátonynál, csaknem tízezer kilométerre attól a kikötőtől, ahonnan annak idején társával elindultak.

Könyvet írt a hajótörött, most kannibalizmussal vádolják! 1

Az elhunyt Ezequiel Cordoba (24) jobbra, és a túlélő Jose Salvador Alvarenga (37)

Alvarenga szerint nyers halon, teknősvéren, hínáron, saját vizeletükön és esővízen éltek, de a fiatal férfi szervezete nem bírta a nyers kosztot, és feladta a küzdelmet. Éhen halt. A halász elszedte a ruháit, mert szüksége volt rájuk, a testet pedig a tengerbe csúsztatta. A következő tíz hónapot egyedül vészelte át a nyílt vízen.

Többször is találkozott nagy óceánjárókkal, de általában nem vették észre a kis lélekvesztőt. Egyik alkalommal egy matróz még integetett is neki a tovább haladó hajóról. Máskor pedig kis híja volt, hogy át nem gázolt rajta az egyik monstrum.

A fiú családja már akkor sem hitt a túlélőnek, amikor előkerült, és szerették volna pontosan tudni, hogyan halt meg a rokonuk. Szerintük elképzelhetetlen, hogy Cordoba elutasította volna a nyers ételt, és inkább éhen halt. Akkor még nem mondták ki hivatalosan, de attól tartottak, hogy Alvarenga esetleg megölte, vagy ha nem is ölte meg, talán elfogyasztotta a halott fiatalembert.

Könyvet írt a hajótörött, most kannibalizmussal vádolják! 2

A hazatérés… a férfi a több hónapnyi csónbakban való kuporgástól járni is alig tudott…

A szerencsés megmenekülést követően sokan hitetlenkedve fogadták a történetet. A férfi ugyan jókora szakállat növesztett, de sem napbarnított nem volt, sem pedig alultáplált, ahogyan egy hajótöröttől elvárná az ember. Sőt, a fényképek tanúsága szerint egész jó húsban volt! 

Még ha meg is ette meg társát, a bizarr élelmiszer-tartalék akkor is csak pár hétre lett volna elegendő a számára.

Néhányan azt gyanítják, valamelyik szigeten tengette életét egy darabig, majd amikor megunta, akkor ismét csónakba szállt, és megtalálásának helyszínére evezett…

Könyvet írt a hajótörött, most kannibalizmussal vádolják! 3

Jose Salvador Alvarenga családjával

A hajótörött végül nagy sikerű könyvet írt kalandjaiból, amiből mesés summát zsebelhetett be. Az elhunyt társának szülei alighanem azt nehezményezték, hogy ebből egy fillért sem láttak. Így újból előálltak elméletükkel, és 1 millió dollárra perelték a férfit, amiért megette gyermeküket, Ezequielt. Állításukat valószínűleg sohasem tudják majd bizonyítani, hacsak a férfi lelkiismerete meg nem szólal…

Forrás: Ripost

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

Kapcsolódó hírek

Gárdony polgármestere szerint a kutyasétáltatók vigyék haza a kutyaürüléket – Szólj hozzá!

Tóth István, Gárdony polgármestere egy Facebook-posztban számolt be arról, hogy a családjával idén is részt vett a TeSzedd! országos szemétszedő akción,...

Vége a találgatásoknak: Kiderült, ennyit ér Berki Krisztián hagyatéka

Berki Krisztián halálával nem csupán egy fiú, egy apa, egy férj és egy barát távozott, de egy márka...

Egy középiskolai tanár a Deák téren koldul – Szólj hozzá!

Kérem, segítsenek! Középiskolai tanár vagyok – ez a felirat szerepel annak a fiatalnak a tábláján, aki a budapesti Deák...

Busszal karambolozott Baukó Éva, .. szerinted mit szól ehhez Alekosz? – fotók.. – Szólj hozzá!

Az RTL ValóVilág egykori szereplője parkolás után szeretett volna a szélső sávba besorolni, indexelt, elindult, amikor a szomszéd...