11.1 C
Budapest
2022. október. 6. csütörtök

Könnyű szerelékkel, kapitális pontyok Lajosmizsén, a Fűzes-tavon – képek, videó

Dátum:

Megosztás:

A method feeder horgászatot (is) sok körülmény befolyásolhatja. Ott van például az időjárás, a hold állása, a vízállás vagy éppen olyan körülmények, hogy messzire kell dobni, vagy elég 30-40 méterre pecázni.., de ezen a tavon mindegy hol pecázol, mindenhonnan jönnek a kapitális és egészséges, gyönyörű halak..

Párommal sétáltunk az egyik este a tó partján – voltunk már ott máskor is, .. az vonz esténként vissza, hogy szinte minden nap fognak kisebb, nagyobb halakat a horgászok.

A jó múltkorokban egy kis öreg, inkább 70 éves, mint fiatalabb, egészen közel, olyan 30 méterről fogdosta a 16-os főzsinorú szerelésével, állította, method technikával a 3-5-ös pontyokat.

img 20220502 184928

Itt szinte mindenki vagy boilizik, vagy ezzel a feeder method technikával horgászik. A tó állandóan tele van horgászokkal, szinte minden hal megtalálható benne, a keszegféléktől a compóig, a lesőharcsától a fogasig bővelkedik a tó halszépségekben.

Tegnap este is lementünk a tóra és nekiálltunk szokásos tó körüli sétánknak.

Már középtájon láttuk, hogy a fiatalember a tó végében nagyon fáraszt valamit. Mire odasétáltunk, eltelt kb 10 perc, és ott még kb fél órát vártunk, amíg megláttuk ezt a gyönyörű halat.

0

img 20220502 185332

Gyönyörű, egészséges, közel a tízenöt kg-hoz, egy csodálatos pikkelyes ponty.

Videó

A horgász alapító tagja ennek a tónak, 20-as zsinórral, pici horoggal, feeder method technikával, mondjuk most 150 méterről, közel 1 óra alatt vette ki ezt a gyönyörű halat, amiről Ő azt mondta, hogy 11 kg körül van.

img 20220502 185342

Szerintünk inkább a szerénység beszélt belőle!

Nekünk is nagyszerű élmény volt – ez is -, és a többi napokon, a többi hasonló szép halat is kifogni látni.

Itt a horgászak, az esetek 90%-ában visszaengedik a halakat, azt még nem láttuk, hogy valaki vitt volna el halat, de azért előfordul, szokták mondani a horgászok.

658 1
A tavon ez a feeder method tecnika a sztár!

No, így, vagy úgy, akik úgy szeretnének halakat fogni, hogy egész nap el vannak foglalva a horgászattal, szívből ajánljuk részükre ezt a tavat Lajosmizsén.

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Bruce Willis connections: A közel 500 db filmből vélhetően lesz pár film, amit még soha nem láttál – videó (2.)

Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégén 2-2 db-ot! Akkor nézed meg, amikor kedved tartja! Jó...

Barátnőmtől lestem el az alapos zuhanypucolás titkát! Próbáld ki te is, nem fogsz csalódni – videó

Ezzel az egyszerű módszerrel jelentősen felgyorsítható a folyamat Kacie Stephens ausztrál takarítónő a Tiktokon mutatja be követőinek a tisztítás...

Pentagon: Ukrajna képes megtámadni a Krímet amerikai fegyverekkel

Laura Cooper a HIMARS rakétavető rendszerekre hivatkozik. Az Egyesült Államok úgy véli, hogy az Ukrajnába szállított HIMARS rakétavető rendszer...

Pénzbüntetést kapott Krím szépe, amiért egy ukrán dalt énekelt az Instagramon

A videóban szerepelt a barátnője is, őt tíz nap elzárással büntették. A bíróság szerint az idei Krím-szépe lejáratta az...