6.6 C
Budapest
2022. december. 5. hétfő

Könnygázzal oszlattak fel egy tüntetést Montenegróban

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

forrás: MTI

Könnygázt vetett be a Milo Djukanovic miniszterelnök lemondását követelő tüntetők ellen a montenegrói rendőrség szombaton este Podgoricában.

Mintegy ötezren vonultak az utcákra a montenegrói fővárosban, hogy Djukanovic távozását és előre hozott választásokat követeljenek. A tüntetés békésen kezdődött, de később erőszakossá fajult, a tüntetők gyújtóbombákat és más tárgyakat hajítottak a parlament előtt felsorakozott rendőrsorfal felé. A rendőrség könnygázt vetett be a tömeg feloszlatása érdekében. Tizenöt rendőr megsérült, és 24 tüntető részesült orvosi ápolásban a könnygáz miatt.

könnygázzal oszlatás
EPA/BORIS PEJOVIC

Már az előző hétvégén is erőszakos kormányellenes tüntetésekre került sor Podgoricában, a rendőrség akkor is könnygáz bevetésével oszlatta fel a tömeget.

A tüntetők a több mint két évtizede hivatalban lévő Djukanovicot azzal vádolják, hogy tekintélyelvű politikát folytat, és az őt körülvevő politikai elittel együtt “hűbérbirtokaként” kezeli a mintegy hatszázezer lelket számláló kis balkáni országot. “A diktátornak mennie kell” – hangoztatta Nebojsa Medijevic ellenzéki politikus.

Az európai uniós és NATO-tagságra törekvő Montenegróban jövőre esedékes parlamenti választás.

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Orbán Viktor Miniszterelnökünk tegnap így köszöntötte fel a magyarokat: Áldott adventet kívánok! ..

Áldott adventet kívánok! - írta Orbán Viktor miniszterelnök hivatalos Facebook-oldalán.  

2022-es katari FIFA-vikágbajnokság – események, összefoglaló

Itt tudod áttekinteni, mi történt ediig, és mi következik ezután! Google Hirmagazin.eu

Vészjósló az oroszok válasza az EU-s olajársapkára

Oroszország csak olyan országoknak fog kőolajat eladni, amelyek piaci körülmények között működnek együtt vele. Oroszország csak olyan országoknak fog...

Legfontosabb bűnügyi-, baleseti hírek – összefoglaló

Ismét eltűnt két gyermek, Harkály Beáta Alexandra és Horváth Szilveszter. Aki látta őket, hívja a 112-t, vagy bármelyik...