15.2 C
Budapest
2022. május. 18. szerda

Koncz Gábor: „Meg vannak számlálva a napjaim” – Furcsa kérést írt a végrendeletébe

Dátum:

Megosztás:

Koncz Gábor 83 évesen is teljes elánnal dolgozik, három színházban játszik párhuzamosan, az Újszínház pedig már a következő évadra is leszerződtette.

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész azonban úgy érzi, meg vannak számolva a napjai és csak azt sajnálja, hogy külföldön élő unokáit ritkán láthatja.

Három színházban játszik, közönségtalálkozókra hívják: Koncz Gábor azt mondja, nagyon jó érzés, hogy még ma is érdekli az embereket a játéka, a véleménye. Számára azonban a múltja éppolyan fontos, mint a jövője.

– Azt vallom, múlt nélkül nincs jövő, nekem pedig nagyon fontosak a gyökereim. Éppen ezért is bánom nagyon, hogy a külföldön élő unokáimat ritkán láthatom. Most hazajöttek Dubajból, mondtam is nekik, hogy a nagyapjuk temetésére majd nem fognak tudni hazajönni, mert közbejön valami, vagy éppen nem lesz repülőjegy akkorra mondta lapunknak Koncz Gábor. – Én épp ezért nem tudtam volna soha külföldön élni, mert a szüleimet nem tudtam volna itt hagyni. Apám mondta is nekem, amikor Budapestre szerződtem: Fiam, hogy tudsz te Pestre menni, én már ha vásárba megyek, akkor rosszul érzem magam.

A Bors című tévésorozatban Bujtor Istvánnal csendőrszerepben alakítottak emlékezeteset. A Bors című tévésorozatban Bujtor Istvánnal csendőrszerepben alakítottak emlékezeteset.

Mindig is szókimondó ember volt, és most sem érzi úgy, hogy a halál tabutéma lenne számára.

– Persze sajnálatos dolog, hogy immár meg vannak számlálva a napjaim, de tudom, hogy visszatérek. A magyarságom, a becsületem és a keresztény hitem mellett a reinkarnációban is hiszek, tudom, hogy visszatérek a halálom után. Azt is tudom, hogy visszatérek. De nem Európába, mert ez egy rémálom, hanem Ázsiába, ahol tiszta emberek élnek. Annak idején, amikor Krencsey Marianne-nal Moszkvában voltunk fesztiválon, megkérdezték tőlünk, hová vigyenek el minket, mit szeretnénk látni. Mondtam Marianne-nak is, hogy mondja ő is azt, hogy a Kaukázusba, mert nagyon szerettem volna oda eljutni, mert szenvedélyes vadászként kíváncsi voltam arra a vidékre. El is vittek minket, és egy csoda volt az a hely a tiszta levegőjével és az emberekkel, akiket még nem manipulált annyira a civilizáció. Na ilyen helyen szeretnék majd visszatérni – fejtette ki a színművész, aki a temetésével kapcsolatban sem bíz semmit a véletlenre.

– A végrendeletemben kikötöttem, hogy engem csak állva lehet eltemetni, mert nem akarom fekve nézni a sok emberi disznóságot, állva akarok kiabálni a halálom után is, ha valami nem tetszik – tette hozzá nevetve.

Koncz Gábor mindent eltervezett és elrendezett a halála kapcsán, és azt is kitalálta, mi történjen utána / Fotó: Ringier-archiveKoncz Gábor mindent eltervezett és elrendezett a halála kapcsán, és azt is kitalálta, mi történjen utána / Fotó: Ringier-archive

Koncz Gábor azt is tudja, mikor szeretne elmenni.

– Mindenképpen Orbán Viktor regnálása alatt szeretnék elmenni. Hasonló a gondolkodásunk, és tudom, hogy törődne velem. Ezért most biztos lőni fognak rám, de azt vallom, ami nem kerül küzdelembe, az értéktelen. Ami fontos nekünk, a magyarságról, a hitről, a családról és a sportról egyformán gondolkodunk, ez pedig nekem garancia.

Én akartam lenni a király egy kapcsolatban

Koncz Gábor mindig is nagy nőcsábász hírében állt, azt azonban kevesen tudják róla, hogy mindez annak volt köszönhető, hogy nem akarta kiadni magát egy kapcsolatban.

– Emlékszem, amikor a tizennégy éves Koncz Gabika egy fa mögé elbújva várta az iskolába igyekvő Katikát, hogy vigye a táskáját. Aztán a moziban, amikor félve fogtam meg a kezét, és egy hétig utána nem tudtam aludni és egy hétig nem mostam kezet. Később is mindig én akartam lenni a király egy kapcsolatban. Annyi hőst eljátszottam, gyűlölök vesztes lenni – vallotta be a színművész.

blikk

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

Kapcsolódó hírek

Még előtte állt az egész élet: barátja szeme láttára zuhant a mélybe a 23 éves lány

Barátja szeme láttára vesztette életét egy fiatal nő. Még előtte állt volna az egész élete. A Romániából származó Nane-losana Bodea május...

Az a helyzet, hogy megöregedtél, kisanyám

Azt hitted, hogy nem fog megtörténni, ugye? Azt hitted, hogy megúszod, mert veled és a testeddel ilyesmi nem...

Az ukrán fegyveres erők vezérkarának közleménye szerint az Azovsztal acélgyárban állomásozó egységek vezetői parancsot kaptak embereik életének megmentésére.

Elhagyták az ukránok az Azovsztal acélgyárat.. Hétfőn több száz embert evakuáltak az acélműből: ez volt utolsó menedékhely a városban,...

Hatalmas nemzeti lobogó ékesíti a megújuló Citadellát

Nem egészen három hónap alatt valósította meg a ZÁÉV a grandiózus lobogót és annak tartozékait. A ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Market...