11.2 C
Budapest
2024. április. 20. szombat
HomeFőhírekBűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfóKomoly pusztítás a siófoki Aranyparton – pénzdíjat tűztek ki az elkövető fejére

Komoly pusztítás a siófoki Aranyparton – pénzdíjat tűztek ki az elkövető fejére

Kettéfűrészelték a facsemetéket a siófoki Beszédes-sétányon, félmillió forintot ajánlottak fel a nyomravezetőnek.

Ismét vandálok áldozatai lettek a fák a siófoki Beszédes-sétányon, ezúttal több mint egy tucat frissen telepített növényt törtek, fűrészeltek ki a tettesek az éj leple alatt.

„Nagy felháborodást váltott ki a múlt héten a hír: ismeretlen tettesek ismét frissen telepített, a jövőben strandolóknak árnyékot biztosító kisfákat fűrészeltek, tördeltek ki” – közölte Lengyel Róbert polgármester közösségi oldalán.

A polgármester azt írta a Beszédes sétány egyik parti szakaszán egymás közelében lévő 16 kisfát pusztítottak el, de ezenkívül a hétvégén az Ezüstparton is rongáltak a vandálok. Hozzátette: nem csak Siófokon probléma ez, sajnos, hanem általában is a balatoni településeken. A városvezető szerint vannak a városban olyan ingatlantulajdonosok, akik kilátását a tóra a lombos növények zavarják.

A városvezető szerint szerint nagyon nehéz ezeknek az ügyeknek a felderítése, éppen ezért félmillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel.

Lengyel Róbert hozzátette; ha újabb eset fordul elő, hasonlóképpen járnak el, valamint szúrópróba szerű parti-közterületi kamerás megfigyelések is várhatóak. Arra kérte a siófokiakat, hogy fogjanak össze és járjanak nyitott szemmel, hogy hasonló eset ne történhessen meg.

Facebook

Tavaly augusztusban szintén Siófokon történt, hogy 50–60 éves, egészséges fákat megfúrták, és a törzsükbe gázolajat öntöttek ismeretlenek.

Hasonló eset korábban Zamárdiban is borzolta a kedélyeket, ott is gázolajjal locsolták le a partmenti fákat. A városvezetés többször feljelentést is tett, a rendőrség nyomozást indított, amely jelenleg is tart, de a tettesek még nem kerültek rendőrkézre, noha a képviselő-testület ott is egymillió forintos pénzjutalom kitűzéséről döntött – írja a likebalaton.hu.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem