26.2 C
Budapest
2023. szeptember. 21. csütörtök

Komoly döntést hozott meg Várkonyi Andrea, erre senki nem számított

Dátum:

Megosztás:

Komoly tervei vannak!

A felcsúti milliárdos, Mészáros Lőrinc és felesége újabb közös cégben lett tulajdonos. A Mészáros-birodalom tavaly augusztusban új céggel gyarapodott, ekkor alakult meg a Mészáros Agro Kft., amit nem egyedül, hanem gyerekeivel alapított meg közösen.

Várkonyi Andrea,komoly tervek
Kép: Várkonyi Andrea / Instagram

Az eddigi négy főről azonban szeptemberben 6 főre ugrott a tulajdonosok száma: Várkonyi Andrea is érdekelt lett a cég sikereiben.

A Mészáros Agro főtevékenységként gabonaféle, hüvelyes növény, olajos mag termesztésével szeret foglalkozni, de egy egészen szokatlan és rendkívül ritka tevékenységi köre is van:

teve, teveféle tenyésztése.

Ez a tevékenység annyira ritka Magyarországon, hogy az mfor.hu tavalyi cikke szerint csupán heten foglalkoznak ezzel főtevékenységként. Eleve csak 2011-ben kapott saját szakmakódot.

A tevehús, diétás termék

Ezek szerint Magyarország táplálkozási szokásait akarja átalakítani Várkonyi Andrea? .. Mivel a tevehús diétás termék, nagyon finom, nincs benne zsiradék, sok ásványi anyag és sok vitamin található benne, minden módon tárolható, tehát villany nélkül is eltehető, szárítható!

Mondd el a véleményedet Te is, és olvasd el a tevehúsról szóli kis tájékoztatónkat!

A tevehús elterjedt az arab (pontosabban – muszlim) konyhában: a „Sunnah” tiltja a szamárhús fogyasztását, de megengedi a tevehúst. Táplálkozási értékét és ízét tekintve a tevehús nem rosszabb a marhahúsnál, és a legértékesebbek a fiatal, jól táplált egyedek tetemei. Sütjük, pároljuk és főzzük kisebb -nagyobb darabokban, és ezt a húst gyorsan lefőzzük és megsütjük.

A főzéshez a tevehúst forró vízbe tesszük, és három-négy órán át alacsony forrásponton tartjuk. Durva sütéshez a legjobb a fiatal állatok bélszínét és vékony peremét használni. Apró darabokban (azu, gulyás, marhahús stroganoff) történő sütéshez a húst először két-három órán keresztül ecetben kell pácolni: lágyabb lesz, és az íze is jobb lesz.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

A tevehús diétás termék, mivel nem tartalmaz belső zsírréteget. De a tiszta zsírréteget a púpos zsír tartalmazza: újramelegítik és főzéshez használják (és nem csak), és azokban az országokban, ahol gyakori a tevék, ezt a zsírt magasabbra értékelik, mint a bárányt és a marhahúst.

TÖRTÉNELEM ÉS TERJESZTÉS

Tevehús

A tevehús első említése a bibliai időkbe nyúlik vissza. Mózes törvényei megtiltották a tevehús evését, bár a tejét itták, és még mindig isszák. A tevehús évszázadok óta a hagyományos nomád főzés alappillére. A nomád törzsek csak hosszú távú tárolásra használhattak termékeket, vagy a magukkal hozott állatok húsával táplálkozhattak: általában tevék voltak.

Az utazó, nomád törzsek a tevehúst más termékekre és tárgyakra cserélték. Így ment végbe a tevehús terjesztése az egész világon.
Az ókori Rómában és Perzsiában a tevehús csemegének számított. Mongóliában a tevehúsból értékes zsírt készítettek. A tevehús elterjedt Észak-Afrikában, a Közel-Keleten és Közép-Ázsiában. A tevehús még mindig ritkaság Oroszország számára, a legközelebbi hely, ahol megvásárolható, Kazahsztán.

Érdekes módon a tevehús, amelynek nincs belső zsírrétege, diétás terméknek számít.
Az arab országokban a tevehúst kiváló eszköznek tekintik a hatékonyság növelésében.

ÖSSZETÉTEL

A tevehús foszforban, káliumban, vasban, B1-, B2-, B9-, PP-, C-, E- és A -vitaminban gazdag. Nem tartalmaz belső zsírréteget, diétás termék.

 • A tevehús kalóriatartalma és tápértéke
 • A tevehús kalóriatartalma 160.2 kcal.
 • A tevehús tápértéke:
 • fehérjék – 18.9 g,
 • zsírok – 9.4 g,
 • szénhidrátok – 0 g

HOGYAN VÁLASSZUK KI

Tevehús

Míg más országokban nyaralnak és a helyi piacokra jutnak, honfitársaink olykor ajánlatot kapnak a tevehús vásárlására. Közülük sokan nem merik ezt megtenni, mert nem ismerik a fogyasztói tulajdonságokat, sem a főzés módját, sem a választási módot. Bár ez nem különösebben nehéz. Legalább nem nehéz, mint a marhahús vásárlása és elkészítése.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

A tevehús vásárlásakor figyelembe kell venni, hogy a hasított test különböző részeiből vett húsnak különböző gasztronómiai tulajdonságai vannak. Az állat kora szintén nagy jelentőséggel bír. A felnőtt és az öreg tevék húsa kemény, ami komolyan megnehezíti a főzési folyamatot, mivel a lágyításhoz és a befejezéshez további módszereket kell alkalmazni. Kerülje a sötétvörös, barna és szürke tevehús vásárlását, mert ez csak azt jelenti, hogy a húst nem fiatal személyektől veszik. Itt minél könnyebb, annál jobb. Ezért vásárlás előtt kérje meg az eladót, hogy mutassa meg a teljes kínálatát. Nem lesz felesleges összehasonlítani több kereskedő húsát, és csak ezt követően kell meghozni a végső választást.

A TEVEHÚS TÁROLÁSA

Tevehús

Bármilyen hús csak hűtőszekrényben tárolható. Főzés előtt 1-2 napig fekhet egy közös kamrában, de mivel nem biztos, hogy tudja, mennyi ideig volt a pulton, hazaérkezése után azonnal meg kell főzni, vagy a mélyhűtőbe kell tenni. Figyelembe véve, hogy a tevék északon nem találhatók, és az étel nagyon gyorsan romlik a forró éghajlaton, ez az ajánlás nagyon komoly.

-18 ° C vagy annál alacsonyabb hőmérsékletű fagyasztóban a hús hat hónapig fekhet. Egyébként téves az a vélemény, hogy ha egy élelmiszert lefagyasztanak és kizárják a rothadást, akkor az örökké tárolható. Ez nem igaz. Alacsony hőmérsékleti körülmények között a hússzövetek szerkezete tovább romlik, és egyes baktériumok képesek -18 ° C-ig szaporodni.

A tevehús megmentésének másik módja a szárítás. A szárított hús közös kamrában és zárt hűtőben 1-2 hónapig tárolható. A lezárás azért szükséges, hogy a hús ne szívja magába más termékek szagát, és hogy más termékek ne kezdjenek el szárított tevehús szagát. A szárított tevehúst nem ajánlott fagyasztani, mert a hús keserű ízű lehet.

Tevehús

A TEVE HÚSÁNAK HASZNÁLATA A FŐZÉS SORÁN

A tevehús az egyik legfinomabb húsfajta. Sok nép számára csak ünnepnapokon szolgálják fel, bár vannak olyan etnikai csoportok is, amelyek számára a tevehús a napi étrend alapja és a különféle nemzeti ételek fő összetevője. A tevehús legnagyobb szerelmesei a beduinok és más, a Közel-Keleten élő arab népek.

A tevehús jól illik zöld zöldségekhez, gabonafélékhez, burgonyához, sárgarépához, káposztához, forró fűszerekhez és fűszerekhez, szójaszószhoz, italokhoz.

Észak-Afrika egyik legnépszerűbb étele a tajin (tagine) – burgonyával sült tevehús. Ez az étel még a legkifinomultabb ínyenceket is örömmel tölti el, mind a helyi lakosság, mind a turisták körében.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

A tevehúsból számtalan recept ismert Ázsia népei között, nem véletlen, hogy nagy a kereslet, és gyakran hiányzik. Ott általában füstölve és különféle fűszerekkel szárítják, de a legnépszerűbb étel a tevepörkölt zöldségekkel. Ebben az esetben a legértékesebb a púpokból származó tevehús és a füstölt teve púp – az élvezet csúcsa.

A tevepúpok zsírokban gazdagok, ezért a belőlük nyert sertészsírt felmelegítik, hogy tevezsírt kapjanak, amelyet ugyanúgy használnak a főzéshez, mint a sertészsírt. Sőt, azokon a helyeken, ahol tevéket terjesztenek, ezt a zsírt magasabbra értékelik, mint a bárány- és marhazsírt.

A teve tetemének különböző részeiből származó húst lehet enni: a nyelvtől a hátsó végtagokig és a farokig. A tevehús íze nagyon hasonlít a marhahús ízéhez, azzal a különbséggel, hogy a tevehús lágyabb és lédúsabb.

A tevehús főzhető, süthető, párolható, süthető, sózható stb. Mivel nem ismeri a keleti konyha élvezeteit, használhatja leves főzéséhez, pörköltek, shashlikek, shawarma, barbecue, gombócok, cheburek, fehérek stb. .

Egy fiatal teve húsát 45-55 percig főzik, középkorúnak és idősebbnek – legfeljebb 4 órán át. Ez utóbbi esetben a főzési idő lerövidítése és a hús puha elkészítése érdekében főzés előtt 3 órán át pácoljuk ecetben.

A tevehús diétás hús, mert kalóriatartalma csak körülbelül 160 kcal / 100 g. A főtt hús kevesebb nedvességet tartalmaz (!), És ezért több kalóriát tartalmaz, mint a nyers hús – körülbelül 230 kcal / 100 g. Ez még mindig sokkal kevesebb, mint a sertéshúsé, és ennek köszönhető, hogy a tevehús nagyon kevés zsírt és ennek megfelelően koleszterint tartalmaz.

Így a tevehús túlsúlyos és szív- és érrendszeri betegségekben szenvedőknek ajánlott. De az utóbbi esetekben a legjobb a főtt és párolt (de nem sült) tevehús. A füstölt és szárított tevehús káros.
A tevehús különféle tápanyagokat tartalmaz. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag.

A tevehús fehérjetartalma magasabb, mint sok más húskészítményben, ami nagyon fontos fehérjehiány, kimerültség, izomdystrophia, vérszegénység stb. esetén.
A teve nagyon gazdag úgynevezett hem-vasban, amelyet tökéletesen felszív a szervezet. Ezért a tevehús nemcsak emeli a hemoglobin szintjét, hanem az immunitás növelésével megvédi a testet a különféle betegségektől.

A tevehús sok káliumot tartalmaz, amelynek hiánya a világ lakosságának nagy részénél tapasztalható. A cink, amely része ennek az állatnak a húsában, elősegíti a sejtek megújulását, a felgyorsult növekedést, növeli a hatékonyságot és jótékony hatással van az idegrendszerre.

A tevehús gazdag a bőr és a nyálkahártyák számára hasznos anyagokban. Javítja az emésztést, csökkenti a fekete epe képződését, serkenti a hasnyálmirigyet, ezáltal segít normalizálni a vércukorszintet. Ezenkívül a tevehús antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású.

A teve mája és veséje szó szerint „tele van” B2 -vitaminnal (riboflavin), amely elengedhetetlen számos testrendszer, de különösen az idegrendszer működéséhez.

TEVEHÚS HAGYMÁVAL ÉS BURGONYÁVAL EGY SERPENYŐBEN

Tevehús

Hozzávalók:

 • 1.8-2 kilogramm csont nélküli teveváll;
 • 450 gramm tevezsír;
 • 1 kilogramm burgonya;
 • 450-500 gramm hagyma;
 • 15 gramm friss kapor;
 • só és fekete bors ízlés szerint.

Főzés módja:

 1. Vágja le a húst a vénákról és a filmekről. 6 részre osztjuk, mindegyiket körülbelül 1.5 centis kockákra vágjuk. Tegyen félre 5 adagot hűvös helyen, egyet hagyjon. A hagymát vékony félkarikákra vágjuk. A szalonnát finomra vágjuk, a burgonyát ugyanúgy vágjuk, mint a tevehúst.
 2. A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

 3. Melegítsen elő egy nagy serpenyőt maximális hőmérsékleten, egy adagra (kb. 70-80 gramm) adja hozzá a sertészsírt a zsírhoz. Három perc elteltével a tepertők kiderülnek, küldjön nekik egy adag hagymát (70-80 gramm), keverés közben körülbelül másfél percig főzzük.
 4. Most tegyen egy adag húst egy serpenyőbe, keverje meg, adjon hozzá 150 gramm burgonyát és süsse, amíg mérsékelt kéreg nem keletkezik. Ez idő alatt néhányszor megforgatja az összetevőket. Fűszerezzük sóval és borssal, még 2 percig melegítjük és átöntjük egy keményítőbe. A 15-20 percig tartó utolsó lépést 200 ° C-ra előmelegített sütőben végzik.

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Hét gólt hozott a Bayern–Manchester United BL-rangadó – videó

A Bayern München többször is lezárhatta volna az ezer sebből vérző Manchester United elleni BL-rangadót, igaz, a német...

Az első fotók az esztergomi robbantás helyszínéről – Meghalt a férfi is, aki tegnap megölt egy rendőrt és több másikat megsebesített – részletek

A helyszínen részleteket tudott meg a Blikk az Esztergomban szerda este történt robbantásról, amelyben már hivatalos személy sérelmére...

Magyar oktatás: tizenöt hazai egyetem került be a legkiválóbb európai intézmények közé

Több magyar intézmény is ott van a Quacquarelli Symonds (QS) felsőoktatási intézményeket értékelő nemzetközi rangsorának európai listáján. Az örömteli...

Hamis alkatrészeket találtak több légitársaság gépeinek hajtóműveiben

Már európai, amerikai és ausztrál légitársaságoknál is találtak beszerelve ilyeneket. A repülőgép-alkatrészekre vonatkozó szigorú eljárásokat és dokumentációs kötelezettséget megkerülve,...