23.3 C
Budapest
2023. június. 1. csütörtök

Kocsmába való a beszéde: sorra sérti vérig a politikusokat Donald Trump

Dátum:

Megosztás:

Donald Trump amerikai elnök hivatalos telefonbeszélgetéseinek leirata és arról alkotott véleménye szivárgott ki

Donald Trump amerikai elnök hivatalos telefonbeszélgetéseinek leirata és arról alkotott véleménye szivárgott ki / Fotó: Getty Images

Donald Trump amerikai elnök hivatalos telefonbeszélgetéseinek leirata és arról alkotott véleménye szivárgott ki / Fotó: Getty Images

Washington — Kocsmai stílusban sértegeti szövetségeseit a világ legerősebb gazdasági és katonai hatalmának vezetője – legalábbis ez a dermesztő kép rajzolódik ki egy legendás oknyomozó újságíró friss cikkéből.

Carl Bernstein (76) értesülései szerint Donald Trump (74) amerikai elnök egy telefonbeszélgetés során bolondnak és gyengének nevezte Theresa May (63) akkori brit kormányfőt, Angela Merkel (65) német kancellárt pedig nemes egyszerűséggel lehülyézte egyszer.

Angela Merkelt lehülyézte / Fotó: RAS- Archív Angela Merkelt lehülyézte / Fotó: RAS- Archív

Emmanuel Macron (42) francia elnököt és Justin Trudeau (48) kanadai kormányfőt is gyakran ostorozta Trump, azaz nem válogatott a konzervatív, illetve a liberális politikusok között, mindenkit kiosztott.

Macront bűnbaknak nevezte / Fotó: Getty ImagesMacront bűnbaknak nevezte / Fotó: Getty Images

Erdogant az erősségéért magasztalta / Fotó: Getty ImagesErdogant az erősségéért magasztalta / Fotó: Getty Images

Pontosabban nem mindenkit: a kevésbé demokratikus államok vezetőivel sokkal kedélyesebben cseveg, így Recep Tayyip Erdogan (66) török, illetve Vlagyimir Putyin (67) orosz elnökkel.

 Putyint nagymesternek titulálta / Fotó: Fuszek Gábor Putyint nagymesternek titulálta / Fotó: Fuszek Gábor

Bernstein arról is írt, hogy Trump több korábbi külpolitikai tanácsadója a Fehér Ház urát nemzeti fenyegetésnek nevezte.

Kim Dzsong Unnak azt mondta, zseni vagy / Fotó: Getty ImagesKim Dzsong Unnak azt mondta, zseni vagy / Fotó: Getty Images

Ivankát hallgatózónak tartja / Fotó: Getty ImagesIvankát hallgatózónak tartja / Fotó: Getty Images

Bin Szalmánnak: oltári gazdag vagy/ Fotó: Getty ImagesBin Szalmánnak: oltári gazdag vagy/ Fotó: Getty Images

blikk / Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Bruce Willis, Kevin Dillon – Táv-felügyelő (Wire Room) – Bruce Willis egyik utolsó filmje – videó

Bruce Willis egyik utolsó filmje, amelyben ismét egy hőst alakít, .. fordulatos, izgalmas esti szórakozás! Teljes film magyarul: Táv-felügyelő (Wire...

Rendkívüli hír! .. Megszavazta az Európai Parlament: Magyarország alkalmatlan az uniós elnökségre

Az állásfoglalást 442 EP-képviselő támogatta, és csak 144 szavazott ellene. Az Európai Parlament csütörtökön megszavazta azt az állásfoglalást, mely...

Az Európai Bizottság és a kínai vezetés is aggódik a mesterséges intelligencia veszélyei miatt

Az EB korlátozásokat vezetett be az MI-eszközök használatára, Kína pedig még szigorúbban tervezi ellenőrizni az internetes adatforgalmat. A ChatGPT...

Megosztó TRIANON

Trianon miért fontos a magyarok egy részének, és a másik részének miért nem? - erre a kérdésre keressük a...