17.3 C
Budapest
2023. május. 29. hétfő

Kocsik között ólálkodó figura szúrta le a családapát: a felesége karjaiban haldoklott a rablót üldöző Sándor – Itt vannak az újabb részletek

Dátum:

Megosztás:

Budapest – A jó szándék vezérelte, de az életével fizetett ezért N. Sándor. A hős családapa megpróbált feltartóztatni egy rablót, aki válaszul kést rántott és végzett a 39 éves férfivel. A rendőrség jelenleg is hatalmas erőkkel keresi a tettest.

A döbbenetes tragédia a XVI, kerület csendes részén, a Futórozsa utcában történt. A Blikk hétfőn délelőtt járt a helyszínen, a környéket ellepték a zsaruk, akik némi túlzással minden bokorba benéznek a gyilkos után kutatva. Az áldozat, N. Sándor pár éve költött az egyik négyemeletes ház első emeleti lakásába a feleségével és két lányával.

Párja, Renáta és gyermekei talpig feketében, kisírt szemmel nyitottak ajtót munkatársainknak.

– A jósága és a segítőkészsége vitte a férjemet a halálba – kezdte sírva az özvegy. – Sanyinak jó értelemben az volt a mániája, hogy mindig mindenkinek segített. Vasárnap este az erkélyen cigarettázott, amikor észrevette, hogy egy gyanús alak motoszkál a kocsik között. Hiába kértem, hogy ne tegye, azonnal lement, gondolom el akarta zavarni. Féltem, hogy baja lesz, ezért utána mentem. Szinte futva haladtam a Futórózsa utcán amikor jött Sanyi velem szemben talpig véresen. A karjaimba omlott és összeesett. A kórházba még bevitték, de az orvosok már nem tudtak segíteni rajta. A mi fájdalmunkon már semmi nem tud segíteni, de nagyon remélem, hogy elkapják ezt a gazembert. Tönkretette a családunk életét – sírta el magát Sándor felesége, Renáta.

A Blikk információi szerint Sándor hosszasan követte a feltehetőleg rablásra készülő férfit, majd húsz házat mentek így. Végül a támadó késével megszúrta Sándort, aki még megpróbált hazamenni. Eközben találkozott össze az őt kereső feleségével. Nagyobb lánya látta a kamerafelvételt, amely rögzítette a két férfi mozgását, azt mondja: nem ismerhető fel a támadó, mert maszkot viselt.

A megszúrt férfi idáig vonszolta magát, aztán összeesett,a  felesége hívta a mentőket / Fotó: Grnák László A megszúrt férfi idáig vonszolta magát, aztán összeesett,a felesége hívta a mentőket / Fotó: Grnák László

Renáta még csak 15 éves volt, amikor megismerkedett férjével, azóta tiszta szívből szerették egymást. Kárpátalján éltek, a jobb élet reményében azonban Sándor Magyarországra jött dolgozni. Két éve a család úgy döntött, hogy nem bírják tovább egymás nélkül, így Renáta és a két lány is Budapestre költözött. Azóta a boldogságuk határtalan volt, minden szabad percüket négyen együtt töltötték. Renáta Facebook-oldalán így búcsúzott imádott férjétől: „Drága lelked békében…De az én szívem örökre összetört a fájdalomtól…”

A környéken élőket is nagyon megrázta a tragédia, nehezen dolgozzák fel a vasárnap este történteket.

– Nagyon becsülöm ezt a férfit, aki lement a mások tulajdonát védeni. Manapság már ezt szinte senki nem tenné meg. Borzasztóan sajnálom, hogy ez történt vele. Azt hittem, hogy nyugodt helyen élek, ahol nem történhet ehhez hasonló tragédia. Úgy látszik azonban a rossz emberek nem válogatnak, mindenhol ott ólálkodnak – fakadt a boltból kilépve egy idős hölgy.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya ismeretlen tettes ellen indított eljárást, lapzártánk idején is folyt a hajtóvadászat.

Forrás, fotó: Blikk / Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Magyar animációs filmé a rövidfilmes Arany Pálma

Buda Flóra Anna francia-magyar koprodukcióban készült 27 című animációs filmje nyerte el szombat este a legjobb rövidfilmnek járó...

A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények

A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények. A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd - a húsvét és...

Kiesés! A Honvéd kikapott a Puskás Akadémiától, búcsúzik az élvonaltól

A labdarúgó NB I 33., utolsó fordulójában a Budapest Honvéd izgalmas hajrá után 2–1-re kikapott a Puskás Akadémiától,...