5.7 C
Budapest
2023. február. 4. szombat

Kivégzés az M5-ös pihenőjében – Ágyhoz kötve vegetál a csengelei mészáros

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Fogadott fiát öt golyóval küldte a másvilágra, de a sors most az M5-ösön hidegvérrel gyilkoló némettel sem bánik kesztyűs kézzel: halálos betegként tengődik a börtönben.

Az 53 éves, török származású férfit már rákos betegként adták át az osztrák rendőrök Magyarországnak másfél éve. Az állapota azóta egy cseppet sem javult, áttétek alakultak ki a szervezetében, s már a vészesen közelgő halálát is elfogadta.

Az M5-ös csengelei pihenőhelyén végzett jó barátja fiával, akire hálátlansága miatt haragudott

– Orvosi papírjai vannak arról, hogy nem köteles elhagyni az ágyát, és az egészségi állapota okán a sétát is kihagyhatja. A fájdalmai miatt nem is szeret felkelni az ágyból, minden idejét ott tölti. Ezért eleinte fegyelmiket is kapott, de a bv-bíró ezeket eltörölte – mondta a Borsnak dr. Halász Tamás, az előre kitervelt emberöléssel és lőfegyverrel visszaéléssel vádolt férfi szegedi védője.

A hosszú, őszhajú vádlott jelenleg a Szegedi Fegyház és Börtönben raboskodik, de kivizsgálásokra rendszeresen viszik a tököli rabkórházba. A férfi, aki egy családi viszályt rendezett le oly drasz­tikusan, első fokon életfogytig tartó fegyházat kapott. Eszerint legkorábban harminc év múlva szabadulhatna feltételesen. Tíz esztendőre az országból is kiutasították.

– A célunk, hogy másodfokon határozott idejű szabadságvesztést kapjon. A megfelelő kezelések miatt Németországban szeretné tölteni a büntetését, ám életfogytig tartó szabadságvesztés esetén a jogszabályok miatt nem adható ki oda – magyarázta az ügyvéd.

Ahogy arról beszámoltunk, az 53 esztendôs férfi évekkel korábban ismerte meg bolgár áldozatát, akinek segített Ausztriába költözni, munkát keresett számára, és kölcsön is adott neki pénzt. Ám azt nem kapta vissza, és a vérengzéshez részben ez vezetett. A védő leszögezte: számos személyes sérelem állt a háttérben.

A rákos férfi a szegedi Csillagban raboskodik. Nem kötelező sétálóra sem mennie © MTI

– Nagyon régen egy bolgár kórházban ismerkedett meg védencem az áldozat édesapjával. Világ­ra szóló barátságot kötöttek, többször nyaraltak is egymásnál. Az­tán a fiát szívességből magához költöztette Ausztriába. Felkarolta, munkát szerzett neki, a fogadott fiaként szerette. Aztán a fiatalember felesége is odaköltözött. Ám miután kiderült védencem be­tegsége, elköltöztek és teljesen elfordultak tőle. Jól jelzi ezt, hogy korábban megígérték: a születen­dő gyermekük róla kapja a nevét, de ez sem így lett – sorolta dr. Halász Tamás.

Amikor a vádlott megtudta, hogy a pártfogoltja hazautazik, a vádirat szerint elhatározta, hogy utánamegy és megöli. Ő azonban állítja: nem tervezte meg előre a dolgot. Mindenesetre a bolgár férfi egy munkatársával megállt az M5-ös autópálya csengelei pihenőjénél Csongrádban, ahol elaludtak. A vádlott a kezében egy pisztollyal bekopogott az autó vezető felőli oldalán. A bolgár felriadt, felismerte a fér­fit, és megpróbált elmenekülni a kocsival. A lövéseket nem kerülhette el, öt golyó fúródott a testébe, és meghalt.

borsonline

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Mi az a tisztatér és milyen szabályozás vonatkozik rá?

A tisztatér fogalma sokak számára ismeretlenül cseng, pedig mind az egészségügyben, élelmiszeriparban, mind a kutatásban hatalmas jelentőségű. Emellett pedig...

A gőz jótékony hatásai – hogyan gőzfürdőzzünk?

Megfelelő használat esetén a gőzfürdő hatékonyan oldja a stresszt, relaxál, felfrissít, szebbé teszi a bőrt, javítja az általános...

Mély szakadékba zuhanhat a bitcoin, és nincs, ami visszahúzza

Tizenkilencezer dollár alá esett szerda reggel a bitcoin árfolyama, és ezzel egy nagyon fontos támasz alá nézett be....

Egymilliárd dollárt rejtő aranylelőhelyet találtak Boszniában

Világviszonylatban is figyelemre méltó aranylelőhelyet találtak Bosznia-Hercegovina nyugati részén. A Jajca környéki telér különlegesen magas nemesfémtartalma miatt több...